SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Győr város helyi adóinak áttekintése és tájékoztató az építményadó mértékének tervezett változtatásáról SIMON RÓBERT BALÁZS Győr Megyei.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Ügyvezető igazgató, RHK Kft.
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Az egészségügy finanszírozásának problémái Adalékok a járulékreform kéréseihez Dr. Kincses Gyula ESKI.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Elkülönített állami pénzalapok
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Construma április 14. Dr. Maráczi Zsolt Otthonteremtési Program Javaslat Társaság a Lakásépítésért Egyesület 1/16.
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Önkormányzatok finanszírozási és pénzügyi gondjai Tállai András önkormányzati államtitkár Belügyminisztérium április 7.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
PÉLDA OSZTALÉKBÓL TÖRTÉNŐ KIVÉTKIEGÉSZÍTÉSRE. Adatok: Társaság adóalapja: Megfizetett adó (kedvezmény után): Átlagos adómérték: 14,92%
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
Az évi C. törvény a helyi adókról 2008/2009/I.
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
Felsőfokú szakképzés Csorba László
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
ADÓZÁS © A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK 2008-TÓL dr. Laáb Ágnes BME Pénzügyek Tanszék egyetemi docens elérhetőség: telefon: ,
2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények.
MAGYAR KÖZGAZDASÁGI TÁRSASÁG PÉNZÜGYI SZAKOSZTÁLY Kossuth klub: április 14. Dr. Lóránt Zoltán (az önkormányzati gazdálkodás nehézségei Magyarországon)
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
DIT-ÚMVP III. és IV. tengelyét, illetve a TS intézkedést érintő programmódosítási javaslatok Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékf ejlesztési Főosztály.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Költségvetési kockázatok Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke Adóegyetem, nov. 29.
TÖRVÉNYESSÉGI ELLENŐRZÉS. Átlagos beérkezés: 51 nap után.
Önkormányzati adóigazgatás aktualitásai március 4.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
Fékezés vagy lendület? Tovább nehezedik a hazai munkahelyteremtő mikro-, kis- és középes vállalkozások helyzete Varga Mihály, 2004.október 10.
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
Kibontakozás helyett gazdasági káosz Az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődje.
2010. évi XCIV. törvény az egyes ágazatokat terhelő különadóról.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Lesz-e növekedés az „elrugaszkodás éve (2012)” után? március 26. Dr. Molnár László Vezérigazgató GKI Gazdaságkutató Zrt. „2012 igazi rejtélye nem.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
Az önkormányzatok évi finanszírozása
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
dr.Vécsei Pál: A vállalkozási adókedvezmények területi megoszlásának alakulása 1992 és 2008 között
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 5.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 3.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 3.
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Pécs, szeptember 25. Jegyzői értekezlet Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály.
Előadás másolata:

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Győr város helyi adóinak áttekintése és tájékoztató az építményadó mértékének tervezett változtatásáról SIMON RÓBERT BALÁZS Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere Győr, november 30.

Helyi adók Győrben Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a helyi adók közül: a helyi iparűzési adót, az idegenforgalmi adót, és az építményadót alkalmazza illetékességi területén.

Az építményadó szabályozása és mértéke Győrben a helyi építményadót a 33/2010.(XI.26.) számú önkormányzati rendelet szabályozza. Uniós csatlakozásunk óta vállalkozások részére sem adómentességet, sem adókedvezményt az önkormányzat nem biztosíthat, így a vállalkozások egységesen, ugyanolyan mértékű építményadót kötelesek fizetni a tulajdonukban lévő ingatlanok után. Győrben, év óta az építményadó mértéke nem változott: 700,- forint/ m 2.

Az építményadó rendelet A magánszemélyek részére azonban az önkormányzatnak lehetősége van adóelőnyöket: adókedvezményt, ill. adómentességet biztosítani. A hatályos rendelet értelmében Győrben: adómentes a magánszemély tulajdonában lévő lakás, 500,- Ft/év/m 2 adókedvezmény jár a magánszemély tulajdonában lévő garázs (= 200,- Ft/év/ m 2.) és 400,- Ft/év/m 2 adókedvezmény jár a magánszemély tulajdonában lévő hétvégi ház (= 300,-Ft/év/ m 2.) után.

Az építményadó szerepe Az építményadó helyi adóbevételek közötti és a költségvetés összbevételében elfoglalt részaránya Győrben Év Helyi adóbevételek összesen Építményadó bevétel Ép.adó rész- aránya %-ban Költségvetés bevételi főösszege (záró) Ép.adó rész- aránya %-ban Ft Ft8,9% Ft3,2% Ft Ft10,8% Ft2,8% Ft Ft12,3% Ft3,9%

Az építményadó szerepe Az építményadó bevétel összege illetve adótárgyainak és adóalanyainak száma Győrben ÉvBevételAdótárgyAdóalany Ft Ft Ft Ft * * tervezett adat

Országos kitekintés – ingatlanadó(k) A Megyei Jogú Városok helyi építményadó adatainak összehasonlítása, Győr pozíciója

Országos kitekintés – építményadó magánszemélyek

Országos kitekintés – építményadó vállalkozások

A törvényi adómérték átlagos kihasználásának %-a a vállalkozások építményadóztatásában évben

Megállapítások az országos összehasonlítás után A magánszemélyeket érintő építményadó előírás és az adóteher tekintetében Győr a nagyvárosok között a középmezőnyben helyezkedik el. A törvényi maximumhoz képest pedig az alsó harmadban foglal helyet Győrben a magánszemélyekre vonatkozó építményadó mértéke. A vállalkozásokat terhelő építményadó mértékét és a törvényi adómérték kihasználásának %-át tekintve viszont egyaránt a középmezőnyben helyezkedik el városunk. A vállalkozások által befizetett építményadó bevételeket összehasonlítva a nagyvárosok között Győr a 2.helyen áll.

Az építményadó bevétel megoszlása vállalkozások/magánszemélyek Győrben az építményadó bevétel 95 %-át a vállalkozások, 5 %-át pedig magánszemélyek fizetik.

Építményadó jelentősége és mértékének tervezett változtatása A helyi adóbevételek szerepe – közöttük a jelenleg közel évi 2 milliárd forintos nagyságrendet képviselő építményadó – a jövőben az önkormányzat költségvetésében még inkább felértékelődik és a saját bevételek egyre tekintélyesebb hányadát biztosítja. Az önkormányzat pénzügyi egyensúlyának fenntartása, gazdasági biztonságának megtartása érdekében szükségesnek tartjuk és javasoljuk: január 1-től a helyi építményadó mértékét 700,-Ft/m 2 -ről 900,-Ft/m 2 -re módosítani.

Fontos információ! január 1-től kizárólag a vállalkozások tulajdonában lévő ingatlanok építményadó terhei növekednének, a magánszemélyek jelenleg is hatályos adómentességei, illetve adókedvezményei továbbra is megmaradnának!

Építményadó mértéke magánszemélyek esetében A magánszemély tulajdonában lévő gazdasági épület (hétvégi ház), a magánszemély üzleti célra nem használt gépjármű tárolója (garázs) után 700,-Ft/m 2 kedvezmény járna (így az adó továbbra is 200,- Ft/év/m 2 maradna), a magánszemély által üzleti és lakhatás céljára nem használt üdülőépület után 600,-Ft/m 2 kedvezmény illetné meg az adóalanyt (így az adó továbbra is 300,- Ft/év/m 2 maradna), a magánszemélyek tulajdonában lévő – üzleti célra nem használt – lakások pedig továbbra is adómentességben részesülnek. A magánszemélyeket érintő építményadó mértéke tehát nem változik 2013-ban sem!

Az építményadó sajátosságai Az építményadó nem függ a társaságok által elért árbevételtől és az adóalaptól, azt a gazdasági tevékenység eredményességétől függetlenül kell az adózónak megfizetni, ezért az építményadó egy jól kiszámítható adónem, amely mind az adóalany, mind az önkormányzat számára előre megtervezhető.

Az építményadó változtatás indokai Az építményadó mértéke a tervezett emelés után is jelentősen a törvényi adómaximum (jelenleg 1.580,- Ft/év/m 2 ) alatt marad, a január 1-től történő hatályba lépésig pedig kellő felkészülési idő marad a vállalkozások számára, hogy gazdálkodásukba, kiadásaikba azt bekalkulálják, így az adóteher előre tervezhetővé válik számukra. Ha évtől évig számításba vesszük a KSH által közzétett fogyasztói árkiegészítési adatokat, akkor a 700,-Ft-os adómérték reálértéken számolva évben 1.008,-Ft-ot jelentett volna, ami jóval alatta marad a törvényi maximumnak (1.580,-Ft).

Az építményadó változtatás indokai Győrben a vállalkozásokat terhelő helyi építményadó mértéke év óta nem változott (700,-Ft/m 2 ). Az építményadó 700,-Ft/ m 2 -ről 900,-Ft/m 2 -re történő változtatás előzetes számításaink szerint 550 millió forintos bevétel növekedést eredményezne a város költségvetésében úgy, hogy az adózói kör csak mintegy harmadát érintené. Az építményadó változtatás szakmailag megalapozott és időszerű, hozzájárul Győr gazdasági-pénzügyi egyensúlyának fenntartásához, a hazai városok rangsorában elfoglalt helyzetének megőrzéséhez és összhangban van a város érvényben lévő gazdasági programjával is.

Döntés az építményadó mértékének változtatásáról Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának következő közgyűlése, december 16-án tárgyalja a „Javaslat a helyi adórendeletek felülvizsgálatára” című előterjesztést. Fenti előterjesztés keretében kerülhet sor a helyi építményadó mértékének módosítására, amely január 1-től léphet hatályba. Bízunk abban, hogy évben a győri vállalkozások pénzügyi helyzete stabilizálódik, a termelés élénkülésének hatására a piaci szereplők eredményessége tovább javul, tehát 2013-tól érzékelhető gazdasági növekedésre számíthatunk.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Simon Róbert Balázs Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere