A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
Gondolatok a határon átnyúló együttműködések finanszírozásáról Hatvan, október 4.
Adatok a romániai 1- és 2%-os kampányokról Határtalan Civil Nap, Budapest, május
Civil szervezetek számára kiírt aktuális pályázatok, törvényi teendők
Civil szervezetek Magyarországon
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Szőke István Szakmai igazgató Dombóvár - Roma Fórum.
dr. Sztruhár Gyula ügyvezető
Integrált közösségi és szolgáltató terek Koncepció, megvalósulás, kilátások Beke Márton FVM-VKSZI, HROD Közösségi Társadalomfejlesztési Központ.
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
„Szemléletváltás az oktatásban” Az Igazgyöngy Alapítvány pályázata.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
˝ FELSŐOKTATÁS 2007 Hiller István Oktatási és kulturális miniszter November 8.
A szolgáltatás nemzetközi megvalósulási formáinak elemzése 1.A szolgáltatási „piac” várható változásai: tudományterületi térkép összeállítása, potenciális.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
1% Magyarországon Határtalan Civil Nap, Budapest, május 12.
Sikeres pályázás az EU-ban - Pályázatírói Információs Nap (2009. április 28., Budapest) NCA-NK-08-D-P-0053 Forrásteremtés Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” NCA-ÖNSZ-08-C-0070 Forrásteremtés Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért Alapítvány Május
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
ÁROP „Partnerség erősítése”.
- a foglalkoztatási jellemzők és jövedelemviszonyok tükrében -
Laufer Tamás, IVSZ elnök Elvándorol a szakma?
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
A szaktanácsadás támogatása között
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Civil Európa – civilek Európában
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
Civil szervezetek szerepe a nevelési és oktatási feladatok ellátásában Harmóniában a környezettel=egészséges életmód.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Új lehetőségek a civilek számára Morvay Levente. Civil törvény főbb szabályozási területei Szervezeti formák Működés keretei Letétbe helyezés Civil Információs.
2011. január 27. Nemzeti Civil Alapprogram november 26. Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága november.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
Nemzeti Civil Alapprogram Jogi háttér, általános tudnivalók január 27.
NCA Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiuma „Így látják a kollégiumok elnökei…” A Nemzeti Civil Alapprogram öt éve a Nyugat-dunántúli Regionális Kollégium.
Nemzeti Civil Alapprogram január 31. Budapest.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Milyen feltételek mellett jöhetnek létre a Tisza-tavi turisztikai régió bal parti TDM szervezetei?
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
TOP vas megyei aktualitásai
dr.Vécsei Pál: A vállalkozási adókedvezmények területi megoszlásának alakulása 1992 és 2008 között
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
A civil szervezetek támogatása és a vonatkozó jogszabályi változások
II. Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencia
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében Barthel-Rúzsa Zsolt igazgató Századvég Politikai Iskola Alapítvány Civil Akadémia

Röviden az NCA-ról 2003. évi L. törvény Pénzügyi háttér: 1%-os felajánlások Működési támogatás Társadalmi szervezetek, alapítványok Program támogatás Közhasznú társadalmi szervezetek, alapítványok A nonprofit szervezetek közel 90%-a jogosult

Mi az NCA? a Magyarországon bírósági nyilvántartásba vett civil szervezetek számára, azok működéséhez és tevékenységéhez biztosít központi költségvetési támogatást: működési támogatás (minden szervezet) 7 regionális és 1 országos programfinanszírozás (közhasznú és kiemelten közhasznú szervezetek) Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégium, Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégium, NCA Civil Önszerveződés, Szakmai és Területi Együttműködés Kollégium

Az NCA hatása a civil szektorban (2004-2006) Közel 27 ezer támogatott pályázat (49.460 beadott pályázat, évente közel 12.000 pályázó) Mintegy 20 milliárd Ft támogatás (134 793 millió Ft igény); Vidéki kisebb szervezetek esélye nőtt

Az NCA hatása a civil szektorban (2004-2006) Követelményrendszere hozzájárul: a szervezetek jogszerű működéséhez, erősíti a civil szervezetek pályázói tudását, a fenntarthatósági szempontú tervezést, a belső adminisztráció rendezettségét; Az elektronikus pályázás meghonosítása (2008!)

Az NCA hatása a civil szektorban (2004-2006) A működő civil szervezetek 1/3-a került szerződéses kapcsolatba az NCA –val Elősegítette a civil szervezetek megerősödését, működésük stabilitását, programjaik megvalósulását A támogatások mintegy harmadát az országos szervezetek igénylik és kapják meg A társadalmi szervezetek az alapítványoknál jóval nagyobb támogatottságot élveztek, ők kapták a kiosztott teljes összeg közel kétharmadát

Az NCA hatása a civil szektorban (2004-2006) Egyenletesebb eloszlás a költségvetési támogatásoknál A hátrányos helyzetű szervezeteket is eléri

Hátrányok Paternalizmus, állami forrásoktól való nagyobb függés Ágazati források megszűnése

Köszönöm a figyelmet!