Vállalkozói készségek fejlesztése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Logisztikai kutatás-fejlesztés és oktatás kölcsönhatása
Advertisements

Elektronikus Fizetés megvalósítása
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
SZÁMVITEL.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
// Internet és KKV-k Fent vagyunk az Interneten! Hogyan tovább?! Dr. Nemes László, igazgató - Carnation Rt. Budapest, szeptember. 27.
e-NIVÓ zárókonferencia Jászfényszaru szeptember 23.
Versenyképes képzés Versenyképes képzés Energetikus menedzseri továbbképzés PILOT PROJEKT Budapest, április 6.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
VOSZ BUSINESS COUNCIL A KÍNAI KAPCSOLATOKRÓL Környezeti kitekintés a gazdasági kapcsolatok feltételeire KUSAI TAMÁS 2011 OKTÓBER.
Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor.
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Eredménytervezés Fedezeti összeg számítás: Értékesítés árbevétele
4 K 1 ÜZLETI INFORMATIKA SZAKIRÁNY SZÁMÍTÁSTUDOMÁNYI ÉS INFORMÁCIÓELMÉLETI TANSZÉK PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL TANSZÉK IPARI MENEDZSMENT ÉS VÁLLALKOZÁSGAZDASÁGTAN.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Az eredménykimutatás A mérleg szerinti eredmény levelezetését tartalmazza. (70. §) Eredménykategóriák: Üzemi (üzleti) tevékenység eredménye Pénzügyi műveletek.
Az adó mint bevételi forrás Badak Zsuzsanna június.
Avem încredere EU és üzlet határok nélkül román–magyar üzleti konferencia Egyszerűen a siker felé Befektetési és uniós tanácsadás Romániában Diósi László.
Műszaki ellenőrképzés
Vállalkozásindítás kockázat nélkül! Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
TÁMOP „A jól meNŐ vállalkozásokért” dr. Nagy Ágnes igazgató Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
Kkv Akadémia 7 nap, 7 gyakorlati téma kezdő és haladó kkv-vezetőknek.
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
Kérdések a ZH-hoz.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
  Kitartás  Önbizalom  Magabiztosság  Versenyképesség  Sokoldalúság  Gyakorlati érzék  Kreativitás  Alkalmazkodóképesség  Kommunikációs készség.
A franchise gazda elengedhetetlen tulajdonságai és felelőssége Tóth-Zsédely Rita Otthon Centrum KKV Akadémia április 24.
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2100 Gödöllő, Tessedik S.u. 6. Tel.: 28/ ; Fax: 28/ Élethosszig tartó.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Egyszeres könyvvitel 2/14/VÜ.
LÉPÉSELŐNY EGYESÜLET. LEGYEN JOB(B) A NŐKNEK! LEGYEN MUNKA A NŐKNEK !
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
„Ötletből pénzt”.
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
Vállalkozói mikrohitelek
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
Vállalkozásmenedzsment I.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
ÜZLETI TERV Otthonából dolgozhat (telefon!) Otthonából dolgozhat (telefon!) Heti óra (esténként és hétvégeken) Heti óra (esténként és hétvégeken)
Számvitel S ZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Előszó Tizenkét előadás (92)
Kérdések VIZSGÁHOZ. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket,
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vállalkozásokat támogató programjai október 1.
A lényeges hibás állítás kockázatának azonosítása, és felmérése 315. témaszámú könyvvizsgálati standard A lényeges hibás állítás kockázatának azonosítása,
VÁLLALKOZÓI KOMPETENCIA-FEJLESZTÉS ALPROGRAM ELÉRT EREDMÉNYEI TÁMOP F-14/1/KONV Gazdaságtudományi Kar, 1c alprogram Projektzáró rendezvény,
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Feladatok. Sorold be a megfelelő mérlegcsoportba! MegnevezésABDF 1. Szállító 2. Vevő 3. Termelőgép 4. Eredménytartalék 5. Anyagok 6. Pénztár 7. Jegyzet.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Valami Extra a FŐGÁZ-tól Kovács Richárd marketing vezető
Bankrendszer Pénzügyi tervezés osztály.
Vállalkozásmenedzsment
Keresztury János kamarai tag könyvvizsgáló november 24.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
Tanító szak, nappali- és levelező tagozat
Átlátható folyamatok ügyviteli rendszerekkel
Előadás másolata:

Vállalkozói készségek fejlesztése Dr. Bujáki Gábor ügyvezető igazgató Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Vállalkozói ismeretek, készségek vállalkozás indításához szükséges ismeretek gazdasági környezet ismerete pénzügyi, finanszírozási ismeretek számviteli ismeretek tervezési ismeretek kommunikációs ismeretek informatikai ismeretek

Vállalkozásindítás Az ismeretszerzés célja: a vállalkozások indításához szükséges első lépések megtételére történő felkészítés Szükséges ismeretek: vállalkozás jogi alapok munkavédelmi alapismeretek környezetvédelmi alapismeretek

A gazdasági környezet Az ismeretszerzés célja: ismerkedés a vállalkozás környezetével, piaci, marketing és értékesítési információk elsajátítása gazdasági alapismeretek (társadalmi környezet, gazdasági szereplők, az állam szerepe a gazdaságirányításban, árbevétel- költség- profit) piacismeret marketing alapismeretek

A vállalkozás pénzügyei Az ismeretszerzés célja: a vállalkozások pénzügyi hátterének, finanszírozási lehetőségeinek megismerése pénzügyi ismeretek: pénzforgalom, fizetési módok, számlavezetés, kamat, pénzügyi biztosítékok finanszírozás: beruházások tervezése, előkészítése, bankrendszer, hitelek, támogatások befektetések: befektetés és kockázat, értékpapírok, portfólió, tőzsde

Vállalkozások számvitele Az ismeretszerzés célja: a vállalkozások működtetéséhez szükséges könyvelési, adózási és biztosítási ismeretek elsajátítása Könyvelés: egyszeres és kettős könyvvitel, vezetendő nyilvántartások, beszámolók, nyugta és számlaadás, a könyvelő kiválasztása Adózás: adóalany, adófajták, adómentesség, bevallások, kedvezmények Társadalombiztosítás: járulékfizetés, egészség és nyugdíjbiztosítás, bevallások, pénztárak

Vállalkozások tervezése Az ismeretszerzés célja: a vállalkozások pénzügyi és üzleti tervezési alapjainak elsajátítása üzleti tervezés: üzleti terv, pénzügyi terv, üzleti terv dokumentációi, hitelkérelmek, pályázatok saját vállalkozás üzleti tervezése

Vállalkozói képességek fejlesztése Az ismeretszerzés célja: az üzleti partnerekkel való kommunikáció és az önismeret fejlesztése a vállalkozás emberi tényezői üzleti kommunikáció, tárgyalástechnika önismeret és vállalkozói személyiség fejlesztése

Informatika a vállalkozásban Az ismeretszerzés célja: a számítógép és az Internet nyújtotta lehetőségek megismerése számítógép a vállalkozásban: alkalmazások, számlázás, készletgazdálkodás Internet a vállalkozásban: elektronikus levelezés, megrendelés, e-business: elektronikus kereskedelem, szerződéskötés, e-banking