Partnerünk – Sächsische Bildungsgesellschaft für Umwelt-schutz und Chemieberufe.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Fejlődés ellen nincs orvosság” (Neumann János) 1987.az alapítás éve 1989.a névadás éve 1993.az első (30 fős) kollégium 2000.NIVÁK 2002.Kollégium a Pozsonyi.
Advertisements

KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
H-M Szakért ő i Akadémia Tematikus fejlesztésére Pécs – 9. szeminárium.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Első a piacon, első a Legjobb Munkahelyek között 2004.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Szociális párbeszéd az EU-ban BDSZ-konferencia a szociális párbeszédről Budapest november 27.
Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 1 Szociális párbeszéd Németország vegyiparában Budapest, november 27.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
TISZK informatikai rendszerek MS alapon
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM - A MAGYAR FELSŐOKTATÁS INTEGRÁNS RÉSZE 1 MPV előadás.
A NEMZETKÖZI MUNKACSOPORT. PEDAGÓGIAI INTÉZETEK NEMZETKÖZI HÁLÓZATA PEDAGÓGIAI INTÉZETEK NEMZETKÖZI HÁLÓZATA VAS MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET, SZOMBATHELY.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
„Szemléletváltás az oktatásban” Az Igazgyöngy Alapítvány pályázata.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
A szakképzés helyzete Magyarországon
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
Kémia szakmódszertani kutatások a Debreceni Egyetemen Tóth Zoltán.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
„Ki tud többet Egerről?” verseny
Felnőtt- és Szakképzési Csoport A szak- és felnőttképzési csoport 2002 szeptembere óta létezik Elke Gruber alapításásval: Univ.-Prof. Mag. Dr. Elke Gruber.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Kecskemét
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Sikeres ipar-egyetemi együttműködés Pannon Egyetem - KÜRT Zrt. Dr Remzső Tibor pályázati igazgató egyetemi docens Microsoft Innovációs Nap november.
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Dunaújváros, mint interregionális térszervező központ
Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata : Műhold-felvétel kiértékelő rendszer komponenseinek kifejlesztése (tervezés.
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése i ülésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről.
MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKRE TÁMASZKODÓ GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FÓKUSZÁBAN TÁMOP F-14/1/Konv
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Tisza mente – Óbecse Közüzemi Szolgáltató Kft.
Szakiskolai Fejlesztési Program I
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Együtt a változásokért
Előadás másolata:

Partnerünk – Sächsische Bildungsgesellschaft für Umwelt-schutz und Chemieberufe

A Sächsische Bildungsgesellschaft für Umweltschutz und Chemieberufe Dresden mbH (SBG Dresden) közhasznú képzőhelyként szakmai alapképzést, továbbképzést és szakmai előképzést, valamint orientációt végez. A Sächsische Bildungsgesellschaft für Umweltschutz und Chemieberufe Dresden mbH (SBG Dresden) közhasznú képzőhelyként szakmai alapképzést, továbbképzést és szakmai előképzést, valamint orientációt végez.

Az BSGszakterületei: 1. Természettudomány – Csúcstechnológia 2. Műszaki környezetvédelem

3. Drezdai Festőmester Iskola 4. Drezdai Virágkötészeti Intézet

5.Üzemen kívüli pályaelőkészítő és pályakí- sérő módszereket alkalmaz tanulásban korlátozott és szociálisan hátrányos helyze-tű fiatalok számára:  Gasztronómia/Háztartástan – személyes szolgáltatások  Állatgondozás

Projektek:  Regionális képzési szerkezetek kidolgo- zása Szászország ígéretes ágazatai és gazdasági szereplői számára (ARA) Jobstarter Connect – AQM – Képzési mo- dulokon alapuló minősítés a festő- és lak- kozó szakmában

 Közös képzés – Főiskolai tanulmányok integrált szakképzéssel  Szászországi Országos verseny – az Agenda 21 szakképzésbe való beillesztése  DITUS – Szolgáltatás a műszaki környe- zetvédelemben

 Környezetpedagógiai előadások hulladékkal kapcsolatos témákban a drezdai iskolákban  Rasszizmus nélküli iskola – bátor iskola (SOR- SMC)  A Sächsische Bildungsgesellschaft für Umwelt- schutz und Chemieberufe Dresden mbH a koordinátora és megvalósítója a szakmai tovább- képzési együttműködési hálózatnak.

Történet:  1949 Az iskola alapítása, a VVB Lacke Farben Plaste cég képzési helyeként. Az iskola alapítása, a VVB Lacke Farben Plaste cég képzési helyeként.  1983  1983 Az iskola fő részének alapítása. A VEB Kombinat Lacke und Farben kézési helye, mindkét képzési területen, üzemi szakiskola és üzemi akadémia Az iskola fő részének alapítása. A VEB Kombinat Lacke und Farben kézési helye, mindkét képzési területen, üzemi szakiskola és üzemi akadémia

Tanulók képzése a következő szakmák-ban: Tanulók képzése a következő szakmák-ban:  Általános laboráns  Analitikai laboráns  Vegyipari szakmunkás a lakk- és festék- ipar területén Mesterképzés Dolgozók, mesterek és vezetők továbbkép- zése

 1991 Közhasznú Kft alapítása, a Sächsischen Bildungsgesellschaft für Umweltschutz und Chemieberufe Dresden mbH közö- sen a Lacufa AG Lacke und Farben céggel Közhasznú Kft alapítása, a Sächsischen Bildungsgesellschaft für Umweltschutz und Chemieberufe Dresden mbH közö- sen a Lacufa AG Lacke und Farben céggel  1991 A Drezdai Festőmester Iskola alapítása A Drezdai Festőmester Iskola alapítása

 1992 A Sächsischen Bildungsgesellschaft für Umweltschutz und Chemieberufe Dresden mbH privatizációja kiválás a Lacufa AG Lacke und Farben cégből A Sächsischen Bildungsgesellschaft für Umweltschutz und Chemieberufe Dresden mbH privatizációja kiválás a Lacufa AG Lacke und Farben cégből  1993 A Szászországi Közszolgáltatási Képzési Szövetség megalapítása az SBG vezeté- sével A Szászországi Közszolgáltatási Képzési Szövetség megalapítása az SBG vezeté- sével

 1994 A Szászországi Vegyipari Képzési Szövet- ség megalapítása az SBG vezetésével A Szászországi Vegyipari Képzési Szövet- ség megalapítása az SBG vezetésével  1994 Keletnémet szakképzési központ létrehozása a műszaki környezetvédelem területén, szakmákon átívelő, multifunkcionális ki- használással.

 1997 A Szászországi Vegyipari Képzési Szövet- ség és a Sächsischen Bildungsgesellschaft für Umweltschutz und Chemieberufe Dres- den mbH, mint vezető kitüntetése a "Hermann-Schmidt-Díjjal" a szakképzés- ben nyújtott példamutató teljesítményért

 2001 A Drezdai Virágkötészeti Intézet (DIF) megalapítása a SBG-ben  2001 Az új üzemcsarnok üzembe helyezése Az új üzemcsarnok üzembe helyezése  2002 Az új kollégium felavatása Az új kollégium felavatása

 2002 Sikeres EMAS-II-validálás, valamint DIN EN ISO tanúsítás Sikeres EMAS-II-validálás, valamint DIN EN ISO tanúsítás

 2003 Sikeres DIN EN ISO 9001:2000 tanúsítás Sikeres DIN EN ISO 9001:2000 tanúsítás  2005 Az ENSZ-világévtized projekt 2005/2006 kitüntetése a „Dolgozni és tanulni egy ta- núsított Vállalatnál” című, a tartós fejlődést szolgáló szakmai képzés megvalósításá- ért az SBG-ben Az ENSZ-világévtized projekt 2005/2006 kitüntetése a „Dolgozni és tanulni egy ta- núsított Vállalatnál” című, a tartós fejlődést szolgáló szakmai képzés megvalósításá- ért az SBG-ben

 2006 Sikeres képzési hely és módsdzer tanúsí- tás az AZWV szerint és ismételt DIN EN ISO 9001:2000 tanúsítás Sikeres képzési hely és módsdzer tanúsí- tás az AZWV szerint és ismételt DIN EN ISO 9001:2000 tanúsítás

 2007 A „Szászországi csúcstechnológiai, termé- szettudományos és környezettechnikai képzési cluster” projekt kezdete a BMBF- Program JOBSTARTER – képzés a jövőért keretében A „Szászországi csúcstechnológiai, termé- szettudományos és környezettechnikai képzési cluster” projekt kezdete a BMBF- Program JOBSTARTER – képzés a jövőért keretében

 2007 Az SBG hivatalos elismerése, mint Rasszizmus nélküli iskola – bátor iskola (SOR-SMC) Az SBG hivatalos elismerése, mint Rasszizmus nélküli iskola – bátor iskola (SOR-SMC)  2008 Ismételt kitüntetés a Világévtized 2008/2009 projekt résztvevőjeként az ENSZ Világévtized 2005 – 2013 keretében „Képzés a tartós fejlődésért“ (10.Országos Verseny az Agenda 21 szakképzésbe történő beépítéséért) Ismételt kitüntetés a Világévtized 2008/2009 projekt résztvevőjeként az ENSZ Világévtized 2005 – 2013 keretében „Képzés a tartós fejlődésért“ (10.Országos Verseny az Agenda 21 szakképzésbe történő beépítéséért)

 2008 A DITUS Projekt kezdete A DITUS Projekt kezdete  2008 A következő projektek kezdete: A következő projektek kezdete:  CREDCHEM Határok nélküli képzés a tartományi „világ- ra nyitott Szászország” program keretében Határok nélküli képzés a tartományi „világ- ra nyitott Szászország” program keretében  2009 Tagság s Drezda Tartományi főváros Öko- profit-Clubjában Tagság s Drezda Tartományi főváros Öko- profit-Clubjában