A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák 2004. május 3. Jaksity György.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Befektetési környezet, pénz- és tőkepiaci tendenciák
Advertisements

A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
Likviditás a Budapesti Értéktőzsdén Mennyire felel meg a kibocsátók és befektetők elvárásainak, illetve mitől függ? Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
Európai állami munkaügyi szervezetek 2020-ban BORBÉLY-PECZE Tibor Bors, PhD. szakmai tanácsadó Nemzeti Munkaügyi Hivatal Zalaegerszeg, május 15.
A mobil távközlés, mint a növekedés motorja?
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
© 2004 DEHN + SÖHNEÜSS-Kompakt Schäden Villám-, és túlfeszültségkárok a gyakorlatból.
A DEXTER FELNŐTTKÉPZÉSI ADMINISZTRÁCIÓT ÉS TUDÁSÁTADÁST TÁMOGATÓ MEGOLDÁSAI.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
A szikra Nagy Márton A szikra Nagy Márton Pénzügyi stabilitás Corvinus Egyetem, december 10. Ajánlott irodalom: Király.
Gazdasági várakozások, a kis- és közepes vállalkozások helyzete Makó Ágnes – Tóth István János MKIK GVI Korrekt Partner Védjegy második ünnepélyes díjátadása.
A Budapesti Értéktőzsde szerepe, jelentősége a közép-európai (osztrák, cseh és lengyel) tőzsdék között. A kuvikok nevében üdvözlöm a tisztelt zsűrit és.
Egy esély a felzárkózásra: Magyarország mint Európa egyik logisztikai központja Chikán Attila A Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Logisztikai,
Arany kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén Horváth Zsolt vezérigazgató Budapest március 28.
Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság május 3. dr. Mohai György vezérigazgató-helyettes.
Pour personnaliser le pied de page « Lieu - date »: Affichage / En-tête et pied de page Personnaliser la zone date et pieds de page. Cliquer sur appliquer.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
Ingyenes oktatás a tőzsdéről – a Tőzsdén
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
Trendek a szoftveriparban: e-business és e-development Csontos Péter IQSOFT Rational e-development szakmai nap 2000 február 16.
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
JAPÁN.
AZ ÚJONNAN IPAROSODÓ FEJLŐDŐ ORSZÁGOK
A tőzsde története A tőzsde, mint kereskedelmi forma először Németalföldön jelent meg az 1300-a évek elején. Bruges városa – olasz kereskedők találkoztak.
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Gazdaságtudományi ismeretek I. - Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Luxemburg, Málta,Hollandia
TŐKEPIAC, TŐKEPIACI ESZKÖZÖK BGF-KKFK Garay Zsolt adjunktus 2007 Bp.
Nemzeti fejlődés és versenyképesség a mai világgazdaságban
A pénzügyi megtakarítások makrogazdasági hatásai H amecz István „ Miért fontos a lakossági pénzügyi megtakarítás?” konferencia BÉT Nov. 25.
Megtakarítás, befektetés, öngondoskodás Dr. Mohai György Budapesti Értéktőzsde Zrt. Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, október 2.
A felzárkóztatás buktatói Riecke Werner. A régió.
Az MNB inflációs előrejelzésének szakmai háttere Hamecz István ügyvezető igazgató október 18.
A tőzsdei kereskedés tendenciái Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
Venni vagy eladni? Részvénybefektetések az intézményi befektető szemével Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
Makrogazdasági folyamatok és versenyképesség Csillag István Budapest, március 4.
Az EU csatlakozás hatásai a magyar vegyiparra [konferencia neve] Budapest, március 17. Tordai Péter, vezető elemző Kereskedelmi és Hitelbank Rt.
B É T A Budapesti Értéktőzsde Készítette : Kostyál János.
Miért EU? Kereskedés az európai értéktőzsdéken Készítette: Kostyál János.
1 Jelentés a pénzügyi stabilitásról április.
Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
A Pénzügyi Válság Hatásai a Külföldi Nyugdíjalapokra Pénztárkonferencia November 10, Siófok Varga Csaba Főigazgató Erdős Mihály Főigazgató-helyettes.
Econet.hu Nyrt év jelentősebb eseményei I i alaptőke-emelés Est Média Group Kft. 70%-ának megszerzése /Pesti Est, Est.
1 A LIBERALIZÁLT ENERGIAPIAC HATÁSA A GAZDASÁG FEJLŐDÉSÉRE Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Hatvani György helyettes államtitkár.
 Római szerződés: 1957március 25.  Európai Ipar fejlődése  1973 olajválság  es évek legnagyobb problémája  80 – s években Amerika és Japán.
Az innováció fogalma. A., Schumpeter (1939, 1980) B., Rechnitzer (1993) C., Frascati kézikönyv (1995) D., Oslói kézikönyv (2005) E., Jogszabályok I
MultiMOL, avagy a regionális multivá válás folyamata a MOL-nál március 6. Jerkovits Éva, Pál Zsófia.
SCBK Befektetés. SCBK Megtakarítások A Magyar lakosság 7-szer több pénzt tart bankbetétben, mint befektetésben Bank betét Pénzpiac A megtakarítások fő.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Válság és kilábalás László Csaba adópartner
Pénz- és tőkepiaci globalizáció
A nemzetközi helyzet fokozódik Tőzsdei tendenciák Európában és Magyarországon Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
A pénzügyi intézményrendszer 2004 közepén Dr. Nyers Rezső a Magyar Bankszövetség főtitkára Budapest, november 24.
2005. VERSENYKÉPES CÉGMÉRET Előadó: Karsai Béla Július 1. BÉT.
VÁLSÁGON INNEN ÉS TÚL Monetáris politikai kihívások itthon és a világban Trippon Mariann Budapest Október 14.
KÖZGAZDASÁGTANI ALAPFOGALMAK II. Előadó: Bod Péter Ákos.
Tőzsdei spekuláció Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
Az értékpapírok.
III. Piacok és eszközök III.1. Pénzügyi közvetítésről általában
III. Piacok és eszközök III.1. Pénzügyi közvetítésről általában
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
A nemzetközi tőkeáramlások
Kereskedés a tőzsdén.
Előadás másolata:

A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György

Főbb témáink A tőkepiac és a pénzügyi közvetítés szerepe a gazdaságban Az utóbbi évek tendenciái a pénzügyi piacokon A magyar helyzet A Budapesti Értéktőzsde fejlődése az utóbbi években és kilátásai

A pénzügyi közvetítés

Gazdaság és tőzsde

Pénzügyi piacok típusai Termékek szerint Értéktőzsdék (értékpapírok) Árutőzsdék (gabona, olaj, hús, fémek, pénzügyi termékek) Lejárat szerint Azonnali Határidős Opciós Kereskedési technológia (tőzsdei és OTC) Nyílt kikiáltás Elektronikus, távkereskedés Alternatív platformok

Pénzügyi piacok átalakulása Tőzsdei konglomerátumok jönnek létre Földrajzi integráció Termék és piaci integráció (határidős, opciós) Tőzsdék, elszámolóházak, értéktárak és informatikai szolgáltatók egyesülnek A tőzsdék társasággá alakulnak és tőzsdére mennek Alternatív piacok (ECN, kereskedési platformok) Internalizáció (nincs tőzsdekényszer) Technológiai lehetőségek növelik a szereplők számát és a likviditást

Az utóbbi évtized tendenciái Trendnél jobb amerikai, trendszerű EU gazdasági növekedés és japán recesszió Hatalmas fellendülés, buborék majd összeomlás (USA, EU), illetve válságokkal lassított növekedés a fejlődő tőzsdéken Dezinfláció a világban Erős volatilitás a piacokon A részvénybefektetések szerepének növekedése (USA, EU, fejlődők) TB rendszerek növekvő válsága és reform

A magyar tőkepiac Dominánsan állampapírpiac A részvények és a tőzsde szerepe alacsony a gazdaságban Az intézmény és jogi rendszer nagyon fejlett Jó fejlődési lehetőségek, amiket csak a rossz gazdaságpolitika és szabályozás korlátozott

Antik megtakarítási szerkezet (a háztartások likvid pénzügyi vagyona)

Félénk befektetési alapok

A BÉT második újjászületése

A BUX jobb, a fejlődő...

... és a fejlett indexeknél is

A régióban is a legjobb 0% 50% 100% 150% 200% 250% 300% 350% 400% 450% dec.95 jún.96 dec.96 jún.97 dec.97 jún.98 dec.98 jún.99 dec.99 jún.00 dec.00 jún.01 dec.01 jún.02 dec.02 jún.03 BUXSAXSBIPX50WIG

Tőzsde és vállalati nyereség

A Tőzsde stratégiája A társaság pénzügyi helyzetének és piaci értékének jelentős javítása a hazai és nemzetközi tőkepiac, illetve a működésben rejlő lehetőségek kiaknázása révén A hazai megtakarítások és hosszútávú befektetések szerepének növelése a tőkepiacon A nemzetközi integrációs folyamat A hazai tőkepiac integrációjának megvalósítása Új termékek és kibocsátók Együttműködés a kormányzattal és piaci szereplőkkel a hazai tőkepiac fejlesztése érdekében

Az eddigi eredmények Jelentős javulás a jövedelmezőségben, megtízszereződött a BÉT Rt. piaci értéke Indul a szemléletformáló program az Öngondoskodás alapítvány szervezésében Globális piacokhoz hozzáférés az MMTS-Xetra kapcsolat révén Új bevezetések és termékek, meglévők likviditásának növekedése EU jogharmonizáció befejeződött, privatizáció és adózás kedvezően alakult