1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, 2000. május 30..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Határmenti együttmûködés az EU-ban Mit jelentenek a Régiók? Klaus Klipp Fõtitkár Európai Régiók Gyûlése, Strasbourg.
„Együttműködés határok nélkül” Magyar - Horvát Foglalkoztatáspolitikai Szakértői Akadémia kialakítása Szőke István szakmai igazgató Harkány, június.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Pannon Helyi Termék Klaszter. A Pannon Helyi Termék Klasztert október 3-án hozta létre 13, a Nyugat-Dunántúli Régióban működő szervezet, közel egy.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
EU-információs és pályázati szolgáltatások civil szervezeteknek (Soros Alapítvány) Dr. Benedek László CELODIN Kht.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
E - Learning Információtechnológiai támogatás a nyitott- és távoktatásban.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Hipermédia tanulási források az interneten
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
NELI-projekt bemutatása
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt Motiváció felkeltése és fenntartása internethasználattal.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT mentor projekt.
Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársainak képzése Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ május.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A távmunka nem cél, hanem eszköz december 11.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A TIPP Tudástranszfer Innovatív Projektekhez, Partnerséghez képzési program bemutatása Tütő Eszter DDRFÜ Kht március 23.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
1 Szellemi tőke szerepe a tudástársadalom korszakában
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.1 Nyugat-Dunántúl Információs Társadalmi Stratégiájának környezete.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Nemzetközi kapcsolatok RFÜ Vissi András Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht Sopron, február 1.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
eMagyarország Program
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Jogi informatika, 2. előadás Az információs társadalom lényegi ismérvei és egyes modelljei szeptember 21. Témakörök: 1.Az IT-ről általában 2.Az IT.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
Hurrá, nyertünk! Karádi István Karádi Rendszerház.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Királyné Kerék Anikó programvezető OFA Hálózat – Nyugat-dunántúli Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
A magyarországi K+F politika
Magyar Élethosszig Tartó Pályaorientációs Szakpolitikai Tanács
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..

3 Jelenlegi helyzet EU Bizottság „Információs Társadalom mindenkinek” központi stratégiája a március „az erőfeszítéseknek ki kell terjedniük a csatlakozni szándékozó országokra is” célja: pozitív választ adni az ICT forradalom gazdasági kihívásaira, elősegíteni a foglalkoztatást, a növekedést és a termelékenységet valamennyi állampolgárt, otthont és iskolát, minden üzletet és adminisztrációt elvinni a digitális korszakba és a hálózatba

4 A hazai helyzet Széchenyi terv (és a kapcsolódó információs-gazdaság fejlesztési elképzelések) Kormányzati IST dokumentumok (pl. Magyar válasz és a tudásalapú társadalomra való felkészülés) Regionális Információs Társadalmi stratégiák kidolgozása Regionális fejlesztési programok kidolgozása, a fejlesztések beindítása

5 Nyugat-Dunántúli lépések Az Információs Társadalom fejlesztésének regionális stratégiai programjának elkészítése A Regionális Fejlesztési Tanács információs hálózatának kialakítása A regionális kommunikációval és információ-áramlással kapcsolatos projektek állapotleltárának elkészítése Régión belüli együttműködések kialakítása, a futó fejlesztések összehangolása, fejlesztési műhely létrehozása

6 PHARE CBC 2000 program ( Integrált regionális és munkaerőpiaci információs rendszer fejlesztése) I. Szolgáltatás fejlesztés: - specializált fejlesztés az adminisztratív munkaerőpiaci szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében, - a munkaerőpiaci információk regionális elérését célzó szoftver és kommunikációs fejlesztés, - “Best Practice projekt” adatbank létrehozása. -Munkaerőpiaci Szakértői Akadémia kialakítása,. - kistérségi információs társadalmi szolgáltatások kidolgozása és széleskörű beindítása - a kiépített információs pontok munkatársainak (kb. 150 fő) képzése, - Információs Társadalmi Műhely kialakítása

7 Integrált regionális és munkaerőpiaci információs rendszer fejlesztése II. Hardver fejlesztés: A megyei Munkaügyi Központok és irodáik, valamint a FIT-ek felszerelése 25 szerverrel, 30 munkaállomással, 25 touch-on képernyővel és 3 adatkivetítővel A régió kistérségeiben 46 hálózati kapcsolódási pont négy terminállal, szoftverrel, perifériákkal, A régió irodáiban és a megyék munkaszervezeteinél hálózati kapcsolódási pontok két terminállal, szoftverrel, perifériákkal 5 nyilvános érintőképernyős terminál, 1 regionális web szerver, 14 személyes regionális képzési és gyakorló központ kiépítése

8 Kép

9 Információ Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 9400 Sopron, Templom u