A magyar NEFE sajátosságai Vári Sára 2006. november 22.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Advertisements

Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
A időszak végrehajtási intézményrendszere
„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
 A közös vámpolitika  Külkereskedelem  Segélypolitika  Szankciópolitika  Stb.  Egyre fontosabbá tette a külpolitikai együttműködést.
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
E-számlázás Veszprém Lengyel Tibor elnök-vezérigazgató Euroexpert Holding zRt elnök Magyar Könyvelők Országos Egyesülete
A nemzetközi fejlesztéspolitika kihívásai és lehetőségei Magyarország számára MTA–MeH kutatási projekt május 1. – június 30. Projektvezető.
A HAND Szövetség javaslatai a NEFE- stratégia és NEFE- törvény kialakításához Bullain Nilda Európai Nonprofit Jogi Központ Kht. (ECNL)
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Az Európai Unió Előcsatlakozási Támogatási Eszköze „Bármely olyan európai állam kérheti felvételét az Unióba, amely tiszteletben tartja a 2. cikkben említett.
A nem EU-tagállamok lehetőségei és korlátai az Európai Unió Duna Régió Stratégiájában Lőrinczné Dr. Bencze Edit.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság tevékenysége Horváth Gyula.
1 Az Európai Unió Agrárpolitikai célkitűzései a kezdetekkor és napjainkban Csordás László.
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
Az uniós Magyarország új kelet- európai szomszédság-politikája és a Selyemút újjáélesztése Előadó: Németh János, a Külügyminisztérium szakmai tanácsadója.
„Szemléletváltás az oktatásban” Az Igazgyöngy Alapítvány pályázata.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
KÖLTSÉGVETÉS 2006 FEJLESZTŐ ÁLLAM JÖVŐKÉPES ORSZÁG Európai Ügyekért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala november 3.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
Az INTERREG III programok Magyarországon. Phare CBC Programok Magyarországon prog. AUSTRIA 62 MEUR Au-Slovenia 3 MEUR Au-Slovakia.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Az Európai Fejlesztési Alap által nyújtott támogatások rendszere
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
KEXPORT Klaszter Céljai Őri István KEXPORT Klaszter Bizottság elnöke
IPA alapok felhasználása a környezetvédelem területén a Nyugat-Balkánon április 10. Scherczer Károly Róbert Nemzeti IPA koordinátor Külügyminisztérium.
Foglalkoztatás-politika
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés. - segély: fejlesztési célú külső hivatalos támogatás - kapcsolatrendszer fejlődése: segélyezésből együttműködés.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Tágabb, mint a kereskedelmi szerződések köre
„Szegénységcsökkentési programok Afrikában –
KÜM – NEFE – GTF 2007 – EDF Program szemináriuma
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
Készítette: Bakos Ilona, Derceni Középiskola, 2013
Előadás másolata:

A magyar NEFE sajátosságai Vári Sára november 22.

2 Miről lesz szó?  Segélypolitika  Átmeneti időszak  EU-konform NEFE 2003-

3 A Magyar Népköztársaság segélypolitikája 1.  Motiváció, hozzáállás politikai elvárás piaci pozíciók megszerzése  Kedvezményezett országok fejlődő szocialista (Mongólia, Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Kuba) fejlődő szocialista orientációjú (Etiópia, Mozambik, Afganisztán, Dél- Jemen) el nem kötelezett országok (Algéria, Szudán, Szíria, Irak, Nigéria, Tanzánia)  NEFE formái Kormányhitelek Térítésmentes segítségnyújtás Műszaki-tudományos együttműködés

4 A Magyar Népköztársaság segélypolitikája 2.  Gyakorlati megvalósítás 1.) Döntéselőkészítés: Tárcaközi Műszaki-Tudományos Segítségnyújtási Bizottság – 5 éves terveket készítése 2.) Döntéshozás: Gazdasági Bizottság (KüM, Külker Min., PM) 5 éves terv elfogadása, partnerországok kiválasztása, ktgvetés meghatározása 3. ) Végrehajtás, lebonyolítás: csak állami intézmények (pénzintézetek, minisztériumok, állami vállalatok, szakszervezetek, oktatási-kutatási intézetek), TESCO – műszaki-tudományos együttműködés koordinálása kivétel a Vöröskereszt és a MÚOSZ – szigorú ellenőrzés és állami engedélyezés

5 A Magyar Népköztársaság segélypolitikája 3.  Komparartív előnyök szakember-küldés, fogadás (eü, oktatás, vízügy, mg, energetika) kiküldött szakértők vezető pozíciókat foglaltak el a kinti intézményekben ebből alakult ki a fejlesztési projekt tevékenység (vízügy, oktatás, mg) felsőoktatási intézményes képzés (műszaki, orvosi, mezőgazdasági)  Segélyek nagysága 1980-as években átlagosan 0,2-0,3% 1980-ban elérte a nemzeti jövedelem 0,7%-át!  Társadalmi tudatosság elmaradt a tsd. tájékoztatása a segélypol szükségességéről negatív hozzáállás → ma is érezhető ennek a hatása

6 A Magyar Népköztársaság segélypolitikája 4.  A segélypolitika értékelése Mennyiségi feladatokra koncentrálás A projektek végén hiányzott az értékelés Nem volt átfogó stratégia 1.Túl sok országra koncentrált 2.Kevés tartós kapcsolatrendszer maradt fent Lakosság tájékoztatása hiányzott Ugyanakkor jelentős tudás és országismeret halmozódott fel És néhány országgal tartós kapcsolatok (Algéria, Líbia, Vietnám, Kína)

7 Átmeneti időszak ( )  Megszűnt a központilag szervezett segélyezés  Humanitárius segítségnyújtás megmaradt az Egészségügyi Minisztérium koordinálásával  Ösztöndíjasok száma folyamatosan csökkent között 120 fő/év 1996 után 15 fő/év – már csak Mongólia, Vietnám, Kolumbia Legutóbbi adat: 2002/03 tanévben 169 fő tanult itt (67 vietnámi, 42 mongol, 13 palesztin, 12 egyiptomi, 19 szíriai)  Ugyanakkor ebben az időszakban Magyarország is jogosult volt segélyekre (OA) Donorból partnerek lettünk  EU csatlakozások – uniós elvárások az országjelentésekben

8 A Magyar Köztársaság NEFE politikája 1.  Motiváció, hozzáállás EU-s kötelezettség KKE stabilitás, jószomszédi viszony Piacszerzés  NEFE kialakítása 1999 – kormányhatározat 2001 – NEFE koncepció elfogadása: korábbi segélypolitikát váltsa fel az EU, OECD normáihoz igazodó NEFE 2001 – HUN-IDA Kht. létrehozása 2002 – NEFEFO, NEFE TB, NEFE TTT 2003 – EU-konform NEFE tevékenység kezdete

9 A Magyar Köztársaság NEFE politikája 2.  Kedvezményezettek 16 partnerország Szerbia-Montenegró ??? Bosznia-Hercegovina Vietnám Palesztin Hatóság Macedónia Moldova Kirgizisztán Mongólia Ukrajna Jemen Etiópia Kambodzsa Laosz Kína Irak Afganisztán DE! hosszú távon Afrika + Ázsia

10 A Magyar Köztársaság NEFE politikája 3.  Gyakorlati megvalósítás 1.) Döntéselőkészítés KüM NEFEFO 2.) Döntéshozás KüM NEFE Tárcaközi Bizottság 3.) Végrehajtás HUN-IDA Kht. 4.) Lebonyolítás Civil szervezetek, vállalatok, nem állami szereplők  Komparatív előnyök Vízgazdálkodás Mezőgazdasági technológiák Demokratikus tapasztalatok átadása Hasonló történelem, nem voltunk gyarmatosítók

11 Feladat: lobbizás  Válasszatok ki egy partnerországot és egy tevékenységtípust (pl. infrastruktúra-építés, vízgazdálkodás stb.), amire extra támogatást szeretnétek igényelni.  Milyen érveket sorakoztatnátok fel meg a döntéshozóknak (KüM) hogy meggyőzzétek arról, hogy miért azt az országot + tevékenységet kellene különösen támogatni?  Ha sikerülne a lobbizás a KüM-nél, és kiírnának pályázatot az adott területre, milyen konkrét projektet valósítanátok meg 20 m Ft-os keretből?  A partnerországok: Szerbia-Montenegró Jemen Bosznia-HercegovinaEtiópia VietnámKambodzsa Palesztin HatóságLaosz MacedóniaUkrajna MoldovaIrak KirgizisztánAfganisztán Mongólia

12 Néhány fotó...

13 A Magyar Köztársaság NEFE politikája 4.  ODA nagysága mrd Ft, GNI 0,09%a Projekt típusú programok Technikai együttműködés Segélyelemet tartalmazó hitelnyújtás Befizetés nemzetközi szervezetekbe Egyéb (pl. adósságelengedés) KüM 1/5, többi tárca 4/ barcelonai kötelezettségvállalások értelmében 2010-re 0,17%-ot kell elérnünk, 2015-re 0,33%-ot

14 A Magyar Köztársaság NEFE politikája 5.  Társadalmi tudatosság Alacsony tájékozottság Gyenge támogatottság (határon túli magyarok, katasztrófahelyzetek)  Várható fejlemények, újdonságok EDF befizetések as időszakra Külképviseletekre kihelyezett források, saját NEFE keret - decentralizáció Minden segélynövekmény 50%-a Afrikába kell, hogy menjen (EU irányelv) Kínát levesszük a listáról NEFE Törvény Hogy ne a közbeszerzés szabályozza a pályázati pénzeket Hogy megoldható legyen a többéves tervezés Hatékonyabb koordináció Megbízhatóbb statisztikai adatszolgáltatás Rugalmasabb projektvégrehajtás

15 A Magyar Köztársaság NEFE politikája 6.  A magyar NEFE értékelése Nincsenek világos országstratégiák Gyenge koordináció Gyenge monitoring rendszer Nincs világos kommunikációs stratégia Túl sok partner, források elaprózódása Oktatás, ösztöndíjasok fogadását újra előtérbe lehetne helyezni Civil szektor gyengesége együttműködés helyett versengés a forrásokért

16 Ajánlott irodalom  A magyar műszaki-tudományos együttmködés és segítségnyújtás négy évtizedének rövid áttekintése napjainkig. A magyar KÜM számára készítette: HUNIDA Kht,  Bakonyiné Bárány Ibolya: Az Európai Unió fejlesztési együttmködési politikája a magyar segélypolitika kialakításának szemszögébl. In: Az ENSZ és az EU együttmködése. Magyar ENSZ Társaság,  Fodor Erika: Partnerek a fejldésben – az Európai Unió fejlesztési politikája. Külügyi Szemle, 2003/2 Külügyminisztérium, Nemzetközi Fejlesztési Együttmködési Fosztály  ekoztatok.htm