QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatás Több mint béren kívüli juttatás - egy hatékony eszköz az egyéni és a szervezeti célok összehangolásához 2011.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Rövid áttekintés, hogy mi történt a magán- nyugdíjpénztári fronton!
Advertisements

MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
A nyugdíjazással kapcsolatos változások Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Dr. Papp Ildikó humán erőforrás szolgáltató központvezető.
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
Roncz Gábor vezérigazgató
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Nyugdíj.
Foglalkoztatói nyugdíj
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
„Nyugdíjrendszerváltás 2010” avagy jogfosztás a nép nevében Szikra Dorottya, ELTE TÁTK Lakner Zoltán, ELTE TÁTK.
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A gondoskodás területei Mit tehet a munkáltató és mit a munkavállaló?
Stabil megoldás a béren kívüli juttatások változó világában: FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJSZOLGÁLTATÁS.
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
GKI Zrt., Öngólok után – kell egy gazdaságpolitika Szeged, október 1. Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Kereskedelmi jog I. VII. Előadás Egyes társasági formák Az egyesülés.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
Nyugdíjkérdések közgazdász szemmel
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
Demográfiai - társadalmi tükör, 2010 Hazai és európai tendenciák
A magyarországi gázszolgáltatás helyzete, jelene és jövője
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Nyíregyháza, december 2. Tájékoztatás a lakóotthoni kitagolási program szakmai és finanszírozási hátteréről Horváth Péter SZMM, az Országos Fogyatékosügyi.
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
1 Az Európai Unió gazdasági fellendítési terve Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP-ED) Brassó, január 29.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
Európa sereghajtói között Magyarországon 2007 óta 0,5%-kal csökkent a GDP-hez viszonyított díjbevétel Az európai átlag harmada, Hollandia és Nagy-Britannia.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
2005.évi CLXXXIII. törvény a vasúti közlekedésről
HOGYAN KÉSZÜLNEK A MAGYAROK NYUGDÍJAS ÉVEIKRE?. A magyarok fele nem, vagy alig törődik a nyugdíjjal.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Nyugdíjrendszer átalakítása?
QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt.
Sláger az adómentes cafeteria megoldások
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
Készítette: Tóth Zsuzsa Borsodi Szabolcs
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
Alkalmazott egészségügyi gazdaságtan
Belépés a felsőoktatásba: nemzetközi tendenciák Jelentkezési tendenciák kutatás – műhelykonferencia június 16. Kasza Georgina.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
SIKERES PIACRA LÉPÉS SVÁJCBAN szeptember A svájci társadalombiztosítási rendszer fő pillérei.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
VASÚTI VIZSGAKÖZPONT KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Novák László igazgató.
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Az EU intézményrendszere
Jogharmonizáció az Európai Unióban Dr
A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács tevékenysége
Nyugdíjreformok Magyarországon: kihívások és válaszok
Jogharmonizáció az Európai Unióban
Előadás másolata:

QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatás Több mint béren kívüli juttatás - egy hatékony eszköz az egyéni és a szervezeti célok összehangolásához október 10.

A születéskor várható élettartam fokozatosan növekszik (férfiak: 69.8 év, nők: 77.8 év). A 65 éves életkort betöltött férfiak várhatóan még évet, míg a nők évet fognak eltölteni nyugdíjban. A lakosság várakozásait jól mutatja egy hazai biztosítótársaság által végzett kutatás eredménye: Magyarországon az emberek 62 százaléka biztos abban, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megfelelő életszínvonal eléréséhez a nyugdíjas éveik során. Demográfiai trendek – nyugdíjvárakozások

Jövőbeni nyugdíjunk forrásai Terveink szerint az életünk negyedét, ötödét nyugdíjasként fogjuk leélni. Tulajdonképpen ki fogja ezt finanszírozni? Az állam ? A gyermekeink ? Mi magunk? A megoldás a foglalkoztató ! Az adóbevételekből nem számíthatunk a TB nyugdíjunk finanszírozására, a nyugdíjrendszer pénzügyi helyzetének javulására. A felosztó-kirovó elven működő TB-nyugdíjrendszer, valamint a magyar társadalom demográfiai összetétele ezt nem támogatja. Az öngondoskodás Magyarországon még gyerekcipőben jár. Akkor várható el a foglalkoztatótól nyugdíjunk finanszírozása, ha az „Win-Win” alapú, azaz nemcsak a munkavállalónak biztosít előnyöket, de a munkáltató számára is hozzáadott értéket képvisel.

OPF az ország GDP-jének arányában Forrás: OECD (2009) Svájc Finnország USA Kanada Dánia Izrael Ausztrália Portugália Norvégia Spanyolo. Olaszo.

A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás háttere Az Európai Unió a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatást kínáló jogi személyek felügyeletére és tevékenységének végzésére vonatkozó uniós szabályait a 2003/41/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvben szabályozta (az Európai Parlament és Tanács 2003/41/EK irányelve a foglalkoztatói nyugellátást szolgáló intézmények tevékenységéről és felügyeletéről). Az angolszász országokban és az EU fejlett nyugati tagállamaiban már több évtizedes múlttal rendelkeznek a foglalkoztatói nyugdíjprogramok és nyugdíjszolgáltatók. Magyarországon jelenlegi formájában 2007-től lehetséges foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatót alapítani (ld. a foglalkoztatói nyugdíjról és intézményeiről szóló évi CXVII. törvényt). A QUAESTOR Csoport 2010 októberében kezdeményezte Magyarország első foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatójának létrehozását - QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. néven - annak érdekében, hogy a tagok, illetve munkáltatóik – mint csatlakozó foglalkoztatók – számára komoly előnyökkel rendelkező nyugdíjcélú megtakarítási formát biztosítson. A QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt február elsején megkapta tevékenységi engedélyét a PSZÁF-tól, és február 9-én megkezdte működését. Az állami felügyeletét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) látja el. A QUAESTOR foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató egy zárt körűen működő részvénytársaság, melyre a Gazdasági társaságokról szóló törvény szabályozásai is érvényesek. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató a tagi számlákat és a működési tartalékot szeparáltan kezeli. A törvényi előírások értelmében folyamatosan a nyugdíjszolgáltató rendelkezésére áll a EURO- nak megfelelő biztonsági tőke.

Az FNYSZ bemutatása FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJ

A vállalati nyugdíjprogram szerkezete Nyugdíj- konstrukció „1” Foglalkoztató Nyugdíj- konstrukció „2” Nyugdíj- konstrukció „3” Nyugdíj- konstrukció „n” VezetőkKulcsemberekTeljes kollektíva Nyugdíj- programból kimaradók Egy nyugdíjprogramon belül Kulcsemberek differenciáltan

Előny a munkavállalónál, de hozzáadott érték a foglalkoztatónak is! Jelenlegi juttatások Foglalkoztatói nyugdíjprogram  valódi nyugdíjprogram, testre szabott paraméterezésű nyugdíjkonstrukciókkal  EU-konform szabályozás  differenciálható juttatás, egyfős konstrukciók is kialakíthatóak  rövid és hosszú távon is adóoptimalizált juttatási rendszer  kulcsember és törzsgárda programok megvalósítása  lojalitás növelése, fluktuáció csökkentése  kulcsmunkavállalók megszerzése, megtartása, motivációja  tagi kiegészítés előírásának jogszerűsége  a szervezeti és az egyéni érdekek összehangolásán alapuló juttatás  adóelőnyök kihasználása  célzott formában nyújtott juttatások  vállalati gondoskodás Használjuk a béren kívüli juttatási elemeket a javadalmazási rendszer hatékony részeként!

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!