Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/1.2.3 2013..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi a járható út a hatékony civil kampányokhoz? Különös tekintettel az 1%-os kampányokra egy konkrét példán szemléltetve S. Takács Zsuzsanna január.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Bodolai Anna Borbála ICCR-Budapest Alapítvány Január 14. Európai Integrációs Modulok-Szakmai Tapasztalatcsere (EIA/2012/4.8.1.)
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Átjáró: szférák között - Kulturális antropológia és civil szervezetek. Alkalmazott antropológiai módszerek egy miskolci civil szervezet tevékenységében.
Sajó-Bódva Völgyi Hulladékgazdálkodási ISPA program PR kampányának ismertetése István Zsolt osztályvezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Logisztikai.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Európai fiatalok- hasonlóságok és különbségek. Pedagógiai módszerek:  tanórán kívüli foglalkozások  előadások, beszámolók, kérdőívek  nyelvi előkészítés.
Határtalan Európa? Projekt összefoglaló Alattyányi István Szabadka, Borderless EUR Zárókonferencia HUSRB/1002/222/159.
Készítette: Kiss András – Kerekes Tímea KEMAFI – Szabocs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Hogyan érvényesülj magyarul? EIA/2012/1.1.1 számú projekt A 2013-as „Hogyan érvényesülj magyarul?” című projektünk, a 2012-es, „Hogyan intézzük ügyeinket.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Idegen nyelvi fejlesztés Balog Éva TÁMOP / RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „Innovatív speciális szakiskola”
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Egy szervezet az Erasmus hallgatókért
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Harmadik országbeli hallgatók beilleszkedésének elősegítése
 Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Európai Integrációs Alap 2012.
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Megpályázható tevékenységek BM/4747-1/2012. sz
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli RMI Marketingterv prezentáció
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
Koncepciók, dimenziók az integráció kutatásában
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Az éghajlatváltozás kommunikációja a médiában Innováció és kommunikáció III. Megyeri Nóra - Turcsán Edit.
A kulturális turizmus trendjei és a
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
 Alapító tagjai az ELTE jogász, szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus hallgatói, akik az ELTE ÁJK Pártfogói.
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Nemzetközi migráció és az Európai Uniós választások
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
EGT Finanszírozási Mechanizmus Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása program A kulturális és a művészeti sokszínűség előmozdítása.
Hallatlan Alapítvány Összefoglaló az Alapítvány tevékenységéről és kiadványairól Országos Idegennyelvű Könyvtár Budapest, november 26. Könyvtár,
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Roma és nem-roma interkulturális párbeszéd elősegítése c. intézkedés
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Együtt a változásokért
Előadás másolata:

Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/

Köztünk élnek. Ismered őket? Megvalósító konzorcium Főpályázó: RendezvényParádé Kft. Partner: Afrikáért Alapítvány

Köztünk élnek. Ismered őket? A RendezvényParádé Kft óta szervez oktatási kiállításokat és egyéb rendezvényeket, melyek többsége a különböző kultúrák jobb megismerését, elfogadását segíti a nyelvi akadályok feloldásával. Nyelvparádé – a nyelvtanulási lehetőségek vására Afrikai Napok Latin-amerikai Napok Gyermekeink Jövője – képességfejlesztési kiállítás Latin-amerikai Filmfesztivál

Köztünk élnek. Ismered őket? A projekt megvalósítási időszaka: január 1. – június 30. A projekt célja: a migrációval és integrációval kapcsolatos társadalmi tudatosság, a harmadik országbeli állampolgárokkal kapcsolatos nyitottság növelése..

Köztünk élnek. Ismered őket? „Minden gonosz gyökere a tudatlanság." (Platón) Fő probléma: a bevándorlók negatív megítélése ennek oka: a megfelelő mennyiségű és minőségű információ hiánya a társadalom és a bevándorlók közötti távolság Célunk: a média objektív és megalapozott tájékoztatást nyújtson a harmadik országbeli állampolgárok bevándorlásának és társadalmi beilleszkedésének kérdéséről, valamint magukról az állampolgárokról. a harmadik országbeli állampolgárok és a magyar állampolgárok közvetlen kapcsolatba kerüljenek egymással megismerjék egymást és egymás kultúráját

Köztünk élnek. Ismered őket?

A projekt fő elemei: országos információs kampány közös tevékenységekre épülő kulturális rendezvény A kampány arca: Joshi Bharat

Köztünk élnek. Ismered őket? Médiakampány hirdetések riportok bevándorlókkal és a bevándorlásról pozitív minták számos PR- és média-megjelenés célja: felszínre hozni azokat a mélyen gyökerező, láthatatlan problémákat, okokat, melyek a befogadást nehezítik, akadályozzák. megindítani egyfajta párbeszédet növelni a magyar társadalom migrációval és integrációval kapcsolatos társadalmi tudatosságát, nyitottságát a magyar média objektív és megalapozott tájékoztatást adjon a harmadik országbeli állampolgárok bevándorlásának és társadalmi beilleszkedésének kérdéséről, és a hazánkban élő harmadik országbeli állampolgárokról

Köztünk élnek. Ismered őket? Két napos kulturális fesztivál személyes kapcsolat, közös tevékenységek, aktív részvétel kerekasztal-beszélgetések gyakorlatban alkalmazható megoldások nyelv, kultúra, szokások, ételek, vallás, hagyományok színházi előadás gyerekekkel kiállítói standok - bevándorlással, globális neveléssel, humanitárius turizmussal, interkulturális neveléssel foglakozó szervezetek lehetőséget kapnak a bemutatkozásra az EIA nyertes pályázói is Időpont: június 1-2. Helyszín: Millenáris

Köztünk élnek. Ismered őket? Indikátorok: a médiakampány elér főt (többségi társadalom) a rendezvény magyar résztvevői: 2500 fő a közös tevékenységekben részt vevő 3. országbeli állampolgárok: 50 fő a közös tevékenység (rendezvény) hossza: 2 nap (június 1-2.) a látogatók bevándorlókkal kapcsolatos ismeretei 10%-kal növekednek

Köztünk élnek. Ismered őket? KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! Elérhetőségek: Hamvas Bálint projektmenedzser – Olasz Tímea rendezvényszervező – Tel: