Államtalanítás vagy álomtalanítás Az állam szerepének és az adórendszer újragondolása Magyarországon Jaksity György.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. „Változtatni nehéz, a közigazgatást.
Advertisements

RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Belső erőforrások a pénzügyekben és az adózásban Kalocsai Zsolt, vezérigazgató RSM DTM Hungary.
A magyar gazdaság versenyképessége Vojnits Tamás április 2.
Mennyire szolidáris a magyar társadalom? Alapjövedelem, közmunka, segélyezés április 25. Előadó: Závecz Tibor.
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
Fenntartható és megfelelő nyugdíjrendszer
Foglalkoztatói nyugdíj
Az egészségügy finanszírozásának problémái Adalékok a járulékreform kéréseihez Dr. Kincses Gyula ESKI.
IX. Adójogi Konferencia, Tapolca, ápr Mihályi Péter A magyar járulékrendszer problémái.
Helyi beruházások a gazdasági visszaesés időszakában Péteri Gábor
1 VERSENY és SZOLIDARITÁS a gyógyításban Bokros Lajos közgazdaságtan és közpolitika professzora vezérigazgató Közép-Európai Egyetem Budapest.
A FIDESZ-KDNP ÉVI ADÓEMELÉSEI. KORMÁNYZATI JAVASLATRA BEVEZETETT ADÓEMELÉSEK Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter NŐ A SZEMÉLYI.
1 Felzárkózás vagy leszakadás ? Szerkezeti reformok igénye Magyarországon Bokros Lajos a közgazdaságtan és a közpolitika professzora vezérigazgató Közép-Európai.
Vállalatfinanszírozás
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Az államháztartás Vázlat - nem elégséges tananyag!
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
Az adórendszerek és az adóigazgatás fejlődésének tendenciái az OECD országokban, és az ezzel kapcsolatos hazai teendők (2005)
Tudásvezérelt újraiparosítás az EU-ban De mi lesz a hazai Kkv-kal?
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Mit ér a forint az egészségügyben ?
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
Jegybankfüggetlenség Magyarországon Hamecz István Németország, mint modell? konferencia Budapest, október 21.
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
A magyar költségvetés kiadási szerkezete nemzetközi összehasonlításban
A fiskális és monetáris politika követelményei a fenntartható növekedésben Járai Zsigmond közgazdász véleménye.
Díszkivilágítás árnyékában ( Budapest finanszírozási helyzete) Kardos Péter Közgazdász Vándorgyűlés 2009 Zalakaros.
A rejtett foglalkoztatás kiterjedtsége és tényezői Magyarországon Tóth István János „A magyar munkaerőpiac jövője” Magyar Tudományos Akadémia – Kisterem.
Adórendszer és feketegazdaság – évi intézkedések december 5-6. Karácsony Imréné szakállamtitkár Pénzügyminisztérium.
A spanyol gazdaság jelenlegi problémái Éltető Andrea - MTA VKI április 15.
A közúti fuvarozás helyzete Napi Gazdaság Konferencia Karmos Gábor - főtitkár.
Jövedelmek és államháztartási kiadások Magyarországon Jövedelmek és államháztartási kiadások Magyarországon június 10 Palócz Éva KOPINT-TÁRKI Zrt.
Az egykulcsos adó bevezetésének várható hatásai
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
Kormányszóvivői tájékoztató Olcsóbb, hatékonyabb állam Szilvásy György a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.
Államtalanítás vagy álomtalanítás Az állam gazdasági szerepének újragondolása Magyarországon Jaksity György.
© 2004 KPMG LLP, a UK limited liability partnership and the UK member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. The KPMG logo.
1 Adóterhelés és a hazai gazdaság nemzetközi versenyképessége Halász Anita tudományos munkatárs ICEG Európai Központ Az EU-csatlakozás és a hazai gazdaság.
Válságkezelés eredményei, lehetőségek a válság után december 3. Dr. Oszkó Péter pénzügyminiszter.
Szép esténk lesz…? Varga Mihály október 14. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Országgyűlés Képviselőcsoport Gazdasági Kabinet FIDESZ GAZDASÁGI KABINET.
Az inflációs jelentés frissítése augusztus.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
Fékezés vagy lendület? Tovább nehezedik a hazai munkahelyteremtő mikro-, kis- és középes vállalkozások helyzete Varga Mihály, 2004.október 10.
Foglalkoztatáspolitika és makrogazdasági stabilitás Herczeg Attila Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium szeptember 8.
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
Európa sereghajtói között Magyarországon 2007 óta 0,5%-kal csökkent a GDP-hez viszonyított díjbevétel Az európai átlag harmada, Hollandia és Nagy-Britannia.
ÉLTANULÓ VÁLSÁGBAN Dr. Pogátsa Zoltán Magyar Tudományos Akadémia.
HOGYAN KÉSZÜLNEK A MAGYAROK NYUGDÍJAS ÉVEIKRE?. A magyarok fele nem, vagy alig törődik a nyugdíjjal.
Kibontakozás helyett gazdasági káosz Az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődje.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Lesz-e növekedés az „elrugaszkodás éve (2012)” után? március 26. Dr. Molnár László Vezérigazgató GKI Gazdaságkutató Zrt. „2012 igazi rejtélye nem.
Az adóreform lehetséges irányai Palócz Éva Kopint-Tárki Zrt.
Az államháztartási hiány csökkentésének hatásai Hamecz István igazgató A Közgazdasági és Monetáris Politikai szakterület vezetője.
KI FIZET A VÉGÉN ? Dr. Csiba Gábor elnök Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Budapest, november 10.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Az adó- és illetéktörvények változásainak hatása a vállalkozási szférára Dr. Parragh László Elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Családbarát adórendszer Magyarországon Tamásné Czinege Csilla NAV Adószakmai Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes július 5.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Magyar gazdaságpolitika a rendszerváltás után 2. A 2010 utáni korszak
Költségvetés bevételei Adórendszer
Előadás másolata:

Államtalanítás vagy álomtalanítás Az állam szerepének és az adórendszer újragondolása Magyarországon Jaksity György

I. A probléma Magas kulcsok és nem hatékony rendszer az adózásban Viszonylag nagy államot tart fenn a magánszféra rovására Kritikusan magas deficittel és eladósodottsággal színvonaltalan szolgáltatásokat, „társadalmi arbitrázst” és gyenge versenyképességet eredményezve

Ennyibe kerül egy éjjeliőr? Forrás: OECD

A gondoskodó állam A budapesti Szent László Kórház folyosója Ételosztás hajléktalanoknak Szegeden

II. Jelenések könyve A 3 m koldus és 3 m „rabszolga” országa? Szegény gazdagok - a GDP feléből színvonaltalan közszolgáltatásokat, életképtelen vállalatokat tartunk el nem nagyon jut fejlesztésekre Köztörvényes állapotok az állam/önkormányzat/politika és gazdaság kapcsolatában, mindent átható korrupció Demográfiai válság és tb-bomba 2010 után

3 millió „rabszolga”?

A kastély – a szolgáltató állam Hungary Co.: 820 ezren szolgálnak ki Egy 100 Mrd USD-s businesst Amit 2,5-3 millió termel meg És 10 millió ügyfele van Ehhez a vállalati szférában néhány tízezres adminisztrációra van szükség – érdemes tanulni Átláthatatlanul bonyolult és gyakran megbízhatatlan hivatali eljárások (pl. földhivatal), korrupció Közepesen (GDP alapon) drága (adókhoz képest), de gyenge szinvonalú egészségügy és oktatás Arcpirítóan alacsony nyugdíjak

Az élelem bére 100 Ft személyi költségből (kedvezmények nélkül), 2004

Demográfiai válság miatt is...

... takarékosabb állam kell

III. Mi a teendő? Elsősorban kisebb állam, másodsorban kisebb deficitek Lényegesen egyszerűbb, sokkal alacsonyabb kulcsokkal működő adózás = kis mértékben csökkenő adóbevétel Kevesebb, de hatékonyabban és jobban ellátott állami feladat Magasabb szintű társadalmi (ön)kontroll és jogbiztonság a „kéz-kezet-mos” politikája helyett Az öngondoskodás, hosszú távú megtakarítások ösztönzése alapvető gazdaságpolitikai prioritás

Kisebb állam, kisebb deficit A GDP arányos adók félrevezetőek a kedvezmények és az adóelkerülés miatt A kedvezmények csökkentése és a szürke jövedelmek bevonása alacsonyabb kulcsok mellett is a deficit csökkenését tenné lehetővé Ehhez azonban a kiadásokat is csökkenteni kell és növelni az adótudatosságot Példák: 1994 tánya-csökkentés, 2003 EVA Deficitek közgazdasági korlátai: tartós adósságcsökkentés (admin korlát: Maastricht)

(Adó)reform: célok és teendők Adóalap és adózók körének szélesítése, jövedelmek fehérítése „Arbitrázs” lehetőségek felszámolása Átláthatóság, elszámoltatás növelése Egyszerűsítés (Keep it simple!) Társadalmi morál és önbecsülés növelése (visszaadása)

Éljen az állam...! Alacsonyabb kulcsú és kevesebb adóból Szja és tb terhelés drasztikus csökkentése (kulcsok és vetítési alap módosítása) Egykulcsos rendszer megfontolandó, de nem varázsütés Munkáltatói és munkavállalói adó és tb összevonása Iparűzési adó nyereségadóvá alakítása (max. 20% a maival együtt) Önkormányzati adózás megszüntetése 25% ÁFA kulcs csökkentése nehezen refinanszírozható, de meggondolandó Megtakarítások adóztatása nem aktuális Vagyonadó egy buta mitosz