Egy önkormányzati VIR létrehozása Dr

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az EDR szerepe a Rendőrség műveletirányításában
Advertisements

2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon (TÁMOP-3. 1
Marketing lehetőségek a falusi turizmusban
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
Tatabánya Megyei Jogú Város évi költségvetése
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Baranya Megyei Önkormányzat
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
Ferenci László És Viniczai Zsófia Előadásában.  A vizsgázónak tisztában kell lennie az adatbázis-kezeléssel kapcsolatos legfontosabb fogalmakkal, és.
A földhasználat és a területi versenyképesség főbb közgazdasági összefüggései Előadó: Kollár Kitti doktorjelölt, tanszéki mérnök Komárno november.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
IKTA FORUM Budapest november 28. Fehér Éva Projektvezető I. rész 1 IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése.
MAGYAR KÖZGAZDASÁGI TÁRSASÁG PÉNZÜGYI SZAKOSZTÁLY Kossuth klub: április 14. Dr. Lóránt Zoltán (az önkormányzati gazdálkodás nehézségei Magyarországon)
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR)
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
AZ ÖNKORMÁNYZATOK PÁLYÁZATI AKTIVITÁSÁNAK VIZSGÁLATA A DÉL- DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN.
Felsőoktatási Információs Rendszer Kerekes Gábor április 10. Stratégiai tervek.
A járási rendszer megújítása
1 Informatikai Szakképzési Portál Rendszertervezés Hardver tervezés.
1 Rádiós közönségmérés. 2 1,8 1,5 5,6 2,8 4,7 3,0 3,2 2,6 3,9 Source: Ofcom, EBU, WARC, Kantar Media, index.hu …továbbra is szól a rádió… napi rádiózással.
Kormányszóvivői tájékoztató Olcsóbb, hatékonyabb állam Szilvásy György a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.
Mérnökökológia Musa Ildikó BME VKKT.
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
Gyorsjelentés a Kulturális Központok Országos Szövetsége tagintézményeinek felméréséről Kecskemét,
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
MÁV - elővárosi vasutak: vonattal a városba
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
1 Verseny 2000 gyakorlat ODBC Adatforrás létrehozása.
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
Infrastrukturális fejlesztési lehetőségek és között
Adatbázis-kezelés.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
Hogy szerepelhet a Jobbik az önkormányzati választáson? László Róbert választási szakértő Political Capital.
A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12.
Schmidt Csaba polgármester október 24. Városi Fűtéskorszerűsítési Program Tatabánya.
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
Egyházi Könyvtárak Egyesülése Pécs, június 28. Szakmai továbbképzés.
A Gödöllői Királyi Kastély kiemelt projekt keretében történő fejlesztése Budapest, Vajdahunyad vára, február 24.
Készítette: Derecskei Nikolett
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
PTE-ÁOK TÁJÉKOZTATÓ NAP 2015.ÁPRILIS 15. DR. RÁCZ JENŐ
főosztályvezető-helyettes „A Balaton-régió közlekedési helyzete” fórum
Ingatlan nyilvántartás és költségkontroll egy adatbázisban
Szeged M. J. Város Önkormányzata FLOSS bevezetése az önkormányzatnál Szabad Szoftver Konferencia Szeged, Szegfű László szegfu.laszlo [at] szeged.eu.
Szeged M. J. Város Önkormányzata FLOSS megoldások Szegeden Szabad Szoftver az Önkormányzatokban Budapest XVIII. ker., Szegfű László szegfu.laszlo.
Készült a PH Gazdasági Igazgatóságán „Szolnok tovább épül” Összefoglaló a 2016.évi költségvetésről 16,5 milliárd bérek 3,9 milliárd fejlesztés 5,7 milliárd.
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL „A évi közszolgálati ellenőrzések tapasztalatai.” Jegyzői értekezlet – Heves Megyei Kormányhivatal december 3.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
1. 2 SZOMBATHELY SZEREPE AZ EURÓPAI SZENT MÁRTON KULTURÁLIS ÚTVONAL LÉTREHOZÁSÁBAN Grünwald Stefánia Szombathely MJV Stratégiai és Idegenforgalmi csoportvezető.
Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer területi tervezést, elemzést támogató térinformatikai alkalmazásai Eger, 2017.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 5.
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
AZ ELHATÁROZÁSTÓL A CÉGBÍRÓSÁGI BEJEGYZÉSIG
::: MI EZ? __________________________________
Pénzügyi kockázatok az önkormányzati rendszerben Dr
SUMP - kérdés Magyarországon
Századfordulós ékkövek – tematikus kalandozások a szecesszió varázslatos világában HUSRB/1203/212/121 sajtótájékoztató Szeged, Dr. Igaz Ágnes.
Networkshop 2019 Győr, április 26.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése Az Ákr. a helyi önkormányzatok.
Előadás másolata:

Egy önkormányzati VIR létrehozása Dr Egy önkormányzati VIR létrehozása Dr. Sebestyén Ildikó aljegyző Szolnok Megyei Jogú Város

VIR és IT A polgármesteri hivatalok IT alkalmazásai szigetszerűek. Az egyes ágazatok rendelkeznek (vagy egyáltalán nem rendelkeznek) önálló, ágazati alkalmazásokkal. Az alkalmazások csoportosítása: Workflow szerű működés (pl. JÁROK). Inkább ágazati háttér támogatást adnak (pl. TANINFORM). Másik csoportosítás: Kötelezően alkalmazandó alkalmazás (az ábrán sárgával jelölve, pl. ONKADO) Kötelező alkalmazni valamilyen alkalmazást (pl. iktatási alkalmazások), de több elérhető alkalmazás van. Nem kötelező az alkalmazás használata (pl. TANINFORM). Szigetszerűség Az egyes alkalmazások nem működnek együtt (ez részben kritikája a 2005-2006-os e-önkormányzati projekteknek is), illetve az alkalmazások – miután nem egy integrált rendszer részei – mögött nem áll egységes adatbázis. Az egyes alkalmazások riport rendszerei teljesen eltérőek – a nincsentől (vegyük ezt 0-nak) a jól definiált, kifinomult lekérdezési rendszerig (vegyük ezt 100-nak). Az átlag 20 körül lehet. Mi következik mindebből? Nincsen egységes adatbázis (központi rendszereknél adatbiztonsági okokból nem is lehetséges) – nem ültethető rá az adatbázisra egy VIR rendszer. Nagy számú alkalmazás – adatexport nehézkes, data mining (adatbányászat) drága, központi rendszerek esetén biztonsági okokból nem lehetséges. Gyenge riportálási szint az egyes alkalmazásokból – a riportokból nem rakható össze egy JÓ VEZETŐI RIPORT.

Navigare necesse est! Márpedig hajózni muszáj, az önkormányzatnak menni kell. Mit tehet egy hivatal – de ez a teljes önkormányzatra vonatkozik – a fenti feltételek mentén? Méretfüggő a válasz.

Önkormányzati feladatok Forráshiányosak vagyunk VIR igény Nagyok vagyunk Közel 2000 ember 27 milliárdos költségvetés – a TOP 500-ban a 270. hely környékén lennénk Bonyolultak vagyunk 2500 jegyzői feladat Önkormányzati feladatok Forráshiányosak vagyunk Növekvő elvárásoknak kell megfelelnünk A fentiek miatt nem lehet eszközök nélkül eredményesen irányítani – VEZETNI – egy hivatalt. A VIR egy eszköz a hatékony vezetéshez, nem csodaszer. Lehet a VIR-t EXCEL táblákra is alapozni – de többlet munka az üzemeltetésben, riportálási problémák, adatbázis hiány (szóval házi barkács, ami el megy ideig-óráig, de egy nagy önkormányzat számára nem lehet végleges megoldás).

VIR kialakítás és bevezetés Szolnokon Adatmodell kialakítás Mit kell tudnunk? Mit tudunk megbízhatóan és nem drágán mérni? Alkalmazás fejlesztés Egységes adatbázis Felhasználó barátság. Grafikus megjelenítés és riportálás Megfizethetőség KOMPROMISZ-SZUMOK! Hogyan ment végbe a folyamat?

Köszönöm a figyelmet! sebestyeni@ph.szolnok.hu