„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel 2011. február Dr. Benkő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének- támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Belépés a Szociális Ágazati Regiszterbe
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
GYMSMKH Jegyzői értekezlet május 11. a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal első negyedévi tapasztalatai a helyi önkormányzatok, kisebbségi.
Humán rendszerek, közszféra
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Korrupciós kockázatok feltérképezése Integritás alapú közigazgatási kultúra terjesztése Integritás Projekt ÁROP február 17., Szeged.
dr. Robák Katalin,helyettes projektvezető
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
Belügyminisztérium Belügyminisztérium dr. Bitay Márton Önkormányzati Stratégiai Főosztályvezető Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Az évi LXV. törvény a helyi önkormányzatokról
Kapitány Gabriella – Dr. Lakatos Miklós A város és a városkörnyék kapcsolatának vizsgálata a népszámlálási adatok alapján október 26–27., Szeged.
Mennyiben egyformák, miben különböznek a pályázatok? dr. Rácz Jenő Budapest december 7.
Mire való az Állami Számvevőszék? Miképp hasznosul az ÁSZ munkája? XXII. Vezérigazgatói Találkozó, Röjtökmuzsaj október 12. Domokos László előadása.
Szervezetfejlesztési Program
Az anyakönyvi igazgatás
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
MAGYAR KÖZGAZDASÁGI TÁRSASÁG PÉNZÜGYI SZAKOSZTÁLY Kossuth klub: április 14. Dr. Lóránt Zoltán (az önkormányzati gazdálkodás nehézségei Magyarországon)
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
Fekete Imréné KKB tag A közfelügyeleti rendszer súlypontjai Cegléd, július 6 1.
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
A KSH új online adatgyűjtő rendszere EKOP-1.A.1-08/B
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
Projektek monitorozása. Elvek és módszerek
A kerettantervek fejlesztése
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
Átláthatóság és közbeszerzések 1. Közbeszerzések Tanácsának vizsgálata dr. Tausz Péter Budapest, április 15.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 17., Szeged.
Korrupciós kockázatok feltérképezése Integritás alapú közigazgatási kultúra terjesztése Integritás Projekt ÁROP február 8. dr.
Korrupciós kockázatok feltérképezése Integritás alapú közigazgatási kultúra terjesztése Integritás Projekt ÁROP február 22., Pécs.
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
A belső kontrollok és kockázatelemzés az Integritás felmérés alapján
Projekttámogatási Osztály
Költségvetési kockázatok Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke Adóegyetem, nov. 29.
A költségvetési tervezés megbízhatóságához és megalapozottságához szükséges belső kontrollok kialakítása és működtetése Összeállította: Kiss Péter pénzügyi.
főigazgató-helyettes
Mire való ma az állam? K öltségvetés, foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés Bod Péter Ákos Budapesti Corvinus Egyetem.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Dr. Fekete István Integrált kockázatfelmérés informatikai támogatása: Szigma Integrisk Budapesti Corvinus Egyetem Balatonalmádi január
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
A költségvetés készítésének és elfogadásának folyamata
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
EURÓPAI TÁMOGATÁSOKAT AUDITÁLÓ FŐIGAZGATÓSÁG
A szaktanácsadás támogatása között
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A köztisztviselők jogállásáról Bevezető rendelkezések.
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Nemzetközi végrehajtási konferencia Budapest, október 4-5.
Állam és az önkormányzatok feladatmegosztása, tervezett változások Gödöllő, június 24.
Szeged M. J. Város Polgármesteri Hivatal Nyílt forráskódú megoldások a közigazgatásban Szabad Szoftver Konferencia Szeged, Szegfű László szegfu.laszlo.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A magyarországi önkormányzatok átláthatósága és korrupciós kockázatai
Köztulajdonú gazdasági társaságok szervezeti integritása
BESZÁMOLÓ A BTK Kari Tanácsának részére
Az integritás szerepe a jó kormányzás megvalósításában
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Előadás másolata:

„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő János ÁSZ főtanácsadó, szakmai közreműködő

Kiemelt témakörök 1. AZ ADATFELVÉTELI CÉLCSOPORT Az adatfelvételi célcsoport meghatározása A mintavétel 2. AZ INTEGRITÁS KÉRDŐÍV A kérdőív szerkezete Próbafelvétel eredményei Mi jelenik meg majd a térképen 3. AZ ADATFELVÉTEL Az Integritás Kérdőív letöltése, kitöltése, Technikai információk

1. Az adatfelvételi célcsoport meghatározása A legtágabb célcsoport a közszektor, az állami feladatellátás szervezeti rendszere (16-17 ezer szervezeti egység). Erre csak becslések vannak. A folyamatosan (havonta) frissülő adatbázis csak ennél szűkebb körre: a központi költségvetési és az önkormányzati szektorra áll rendelkezésre – ez a MÁK adtabázis (mintegy szervezeti egység), Pénzügyi adatokról (beszámolók – 2009-ről) ennél is szűkebb körre van nyilvántartás: ez több mint szervezetre terjed ki. Ezt használtuk fel.

A közszektor struktúrája

1.a. Az adatfelvétel célcsoportja A Projekt 3 szervezeti körre koncentrál kiemelten: az EU-támogatásokat elosztókra és felhasználókra, a közbeszerzésekben résztvevőkre és a hatósági tevékenységet folytatókra, de mellettük a közszolgáltatásokat nyújtó szervezeteket is bevonja a vizsgálatba. A kisméretű szervezetek csak reprezentatív úton kerülnek a mintába, tehát nem teljeskörű adatfelvételre kerül sor.

1.b. Az adatfelvételi minta meghatározása A mintába került: minden központi költségvetési intézmény, polgármesteri hivatal és körjegyzőség, az EU-támogatások elosztásában, felhasználásában, és a közbeszerzésekben résztvevő szervezetek, a legfontosabb tevékenységi köröket reprezentáló intézmények legalább 20%-os arányban. Így alakult ki a mintegy es minta. A célcsoport folyamatosan változik !!!

2. Az Integritás Kérdőív szerkezete I/1. Európai uniós támogatások I/2. Közbeszerzések I/3. Hatósági hatáskörök I/4. Közvagyonnal gazdálkodás, közpénzek kezelése I/5. Közszolgáltatások nyújtása I/6. Egyéb veszélytényezők II/1. Külső szabályozási környezet II/2. Szervezeti struktúra II/3. Szervezeti kultúra, szervezeti értékek II/4. Működési jellemzők II/5. Politikai környezet II/6. Egyéb tényezők III/1. Belső szabályozottság III/2. Belső ellenőrzési rendszerek és módszerek III/3. Speciális korrupcióellenes rendszerek és eljárások

2.a. Előzetes Korrupciós Kockázati Indexek Központi felügyeleti intézmények Központi felügyelt intézmények P.mesteri hivatal, körjegyzőség Önkormányzati intézmények

2.b. Mi látható majd a térképen ? Már jelenleg is láthatók a költségvetési intézmények legfontosabb adatai. Látható lesz, hogy ki kapott kérdőívet és ki nem. Látható lesz, hogy ki küldte vissza a kérdőívet és ki nem. Az adatfeldolgozás után látható lesz a Korrupciós Kockázati Index és annak részindexei.

3. AZ ADATFELVÉTEL A kérdőív legfontosabb jellemzői I. elektronikus kérdőív, mely az Általános Nyomtatvány Tervező (ÁNYT) szoftverrel készült és kitöltése az Általános Nyomtatvány Kitöltő (ÁNYK) alkalmazásával történik. Három szintű a kérdésrendszer: főkérdést,alkérdést és alkérdések alkérdéseit tartalmazza. Mit is jelent ez? Az alkérdéseket csak akkor kell kitölteni, ha az előtte lévő főkérdésre igen választ adtunk. Az alkérdések alkérdéseit is csak akkor kell kitölteni, ha az előttük lévő alkérdésre igennel válaszoltunk.

A kérdőív legfontosabb jellemzői II. A Kérdőív igennel és nemmel megválaszolható kérdéseket, felelet választós kérdéseket, továbbá adatokkal, értékekkel megválaszolható kérdéseket tartalmaz. Az értelmezést minden kérdés esetében súgó segíti. A kitöltés a kérdőív ablakainak „lenyitásával” vagy a válaszok megjelölésével (X) történik, Az ellenőrzés során ( ) a program jelzi a hibákat és a hibaüzenet sorra lépve megtaláljuk a javítandó hibát.

A kérdőív legfontosabb jellemzői III. A kitöltés megszakítható (menteni kell az addig rögzített adatokat). A kitöltött, ill. részben kitöltött kérdőív kinyomtatható. A kérdőív végén lehetőség van röviden megjegyzéseket és észrevételeket tenni.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!