Adatbázis: szempontok szerint rendszerezett adatok összessége. Pl. telefonkönyv, bankban ügyfelek adatbázisa. Online szó szerinti jelentése: közvetlen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZTE Klebelsberg Könyvtár
Advertisements

A Magyar Telekom e-health víziója és megoldásai
Magyar regionális Tudományos Társaság VIII. vándorgyűlése Dr. Harsányi Endre DE AGTC Területfejlesztési Regionális Tudásközpont.
IKT = információs és kommunikációs technológia
Nemzetközi tudomány – magyar kézből Interacta 1996 óta az ügyfelekért.
BEE Satisfaction / Piackutatás Vélemény felmérés Online elégedettség mérés.
Mi lesz veled ügyvivő…(jelölt)?
A fogyasztói orientáció és a piacok Magyarországon Dr. Sz ente Viktória Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Piacot.
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
Civil szervezetek Magyarországon
A magyarországi önkormányzatok honlapjainak értékelése TÖOSZ – TÁRKI Sik Endre Tátrai Annamária.
Kórházi könyvtárak MOKSZ elnökségi értekezlet Budapest, szeptember 19. dr. Kührner Éva PhD.
M I A HASZNA A KLASZTEREKNEK A GYORS FEJLŐDÉSBEN ? A Z AKKREDITÁLT KLASZTER KKV - K SZÁMÁRA KIHASZNÁLHATÓ ELŐNYEI, AZ INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT LEHETŐSÉGEI.
OSIRIS avagy egy kézzel fogható határvonal, mely mentén a „mennyiség” végre átcsaphat „minőségbe”… FVM (69855/2004) kutatóintézetek Online Szaktanácsadási.
Elektronikus ügyintézés szervezési háttere… …avagy ModulOtTO alkalmazásának története.
Az EUROSTUDENT V felmérés Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett:
17. Tétel Földes Ádám.
Kabai József AZ SQL-LEDGER SZABAD ÜGYVITELI RENDSZER
Networkshop, április Gál Gyula, Szegedi Tudományegyetem, Egyetemi Könyvtár Szerver-kliens alapú online intranetes.
A magyar városok szerkezetének átalakulása a rendszerváltozás után
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
„A finnugor örökség digitalizálása és automatizált feltárása” szeptember 14. Hungarológia és a Magyar Elektronikus Könyvtár Moldován István Országos.
A Magyar Elektronikus Könyvtárról Kaposvár, november 5. Moldován István MEK könyvtáros
Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma Logisztikai Koordinációs Központ Logisztikai szakemberigény, képzési igény, elvárások és tények.
Szakkönyvtári teljesítménymérés Hegyközi Ilona - Fazokas Eszter Székesfehérvár május 8.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
o Minden elektronikus formában érhető el o A munkafolyamatok egy része automatizálható, így a szolgáltatások gyorsabbak és hatékonyabbak lehetnek o A.
Országos Egészségbiztosítási Pénztár Aktualitások Dr
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Kulturális honlapok minősége A MINERVA Projekt minőségi alapelvei.
Kismértékben javuló kilátások A magyar vállalkozások üzleti helyzete és várakozásai Az MKIK GVI áprilisi vállalati konjunktúra felvételének eredményei.
TIOP-1.2.3/08/ Nagykun Tudásdepó-Expressz Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése.
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Mi várható gazdasági téren? - az ország gazdasági helyzetének megítélése Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon - Szeitl Blanka.
"Kulturális honlapjaink minősége - európai szemmel" Integrált egyetemi könyvtár honlapkészítésének dilemmái Karácsony Gyöngyi Debreceni Egyetem Egyetemi.
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
ELTE BTK Budapest, április 27. in4 konferencia Innováció – integráció – információszabadság – intelligens web.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
Programzáró szakmai nap Szolnok, november 12. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Beszédinformációs rendszerek 6. gyakorlat Beszédszintetizátorok és adatbázisaik Olaszy Gábor 2015 tavasz.
Webes megoldások Munka kiszervezés webes felületre - Ügyfél oldalra (webshop, ügyfélkapu) - Adatrögzítés távolról (intranet) - Decentralizált adatrögzítés.
BEPTRA „ Legjobb gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Záró konferencia HURO0901/138/2.1.2.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 7.
Potenciális járműipari beszállító körzet Vas és Zala megyében Sóska Renáta II. évf. Regionális és környezeti gazdaságtan, MA A járműipar gazdasági hatása.
Online és e-könyvek Hasonlóságok és különbségek. Tartalom és funkcionalitás A hagyományos print könyv tartalma elektronikus formátumban + kiegészítő funkciókkal:
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
SUWECO CZ Folyóiratok, könyvek, elektronikus kiadványok és adatbázisok terjesztése
MOKKA – ODR – NPA adatbázis használata tanfolyam Szépvölgyi Katalin Tel.: /3451; 3439 ELTE Egyetemi Könyvtár
1996 óta az ügyfelekért. Mivel foglalkozik az Interacta? Külföldi folyóiratok – print / print + online Online folyóiratok Szakkönyvek, könyvsorozatok.
BEMUTATKOZÁS Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége KÖZGYŰLÉS április 7.
1996 óta az ügyfelekért. Tevékenységünk: Külföldi folyóiratok – print / print + online Online folyóiratok Szakkönyvek, könyvsorozatok CD – ROM adatbázisok,
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Nemzetközi hallgatók helyi értéke Révész Balázs – Kéri Anita SZTE GTK
A bizalom szerepe Koreai Köztársaság.
BS es Információ Biztonsági Irányítási Rendszer bevezetési és üzemeltetési tapasztalatai Potóczky András Pénzjegynyomda Rt., számítástechnikai.
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
Erőforrástérkép egy interaktív gazdaság- és társadalom-földrajzi on-line lekérdezési rendszer Tóth István János - Németh Nándor MTA Munkatudományi.
Rövid ismertető a gyűjteményről és a szolgáltatásokról
BUDAPESTI VÁLLALKOZÓI NAPOK 2017
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
BUDAPESTI VÁLLALKOZÓI NAPOK 2017
MAGYAR IGAZSÁGÜGYI AKADÉMIA JOGI SZAKKÖNYVTÁRA
Internet-szolgáltatások I/13. évfolyam
Navigáció az Interneten:
Vasas Lívia 2015 A Semmelweis Egyetem online szakirodalmi forrásairól, azok használatáról Vasas Lívia 2015.
WDBA2 szoftver szeptemberétől a korábbi Choices szoftvert a wdba2 nevű szoftver váltotta fel. A wdba2 egy olyan internetes alapú szoftver mely egyrészt.
Előadás másolata:

Adatbázis: szempontok szerint rendszerezett adatok összessége. Pl. telefonkönyv, bankban ügyfelek adatbázisa. Online szó szerinti jelentése: közvetlen „élő” vonalkapcsolat. Online adatbázis: közvetlen kapcsolat egy távoli adatbázissal. Élő internetkapcsolattal lehet az online adatbázisokat használni.

A hazai online adatbázisok Az online elérhetõ, szélesebb felhasználói körnek szánt adatbázisok területén még jelentõs az elmaradásunk. Egyrészt míg a nyugati online ipar fejlõdése már a hatvanas években megindult (és azóta is folyamatos), addig nálunk csak év múlva kezdtek kialakulni azok a csírák, amelyekbõl egy-egy ilyen szolgáltatás kifejlõdhetett. A jelenlegi helyzetre az "egyenetlen" szó a legjellemzõbb, az adatbázisok tematikájukban, minõségükben és teljesség szempontjából egyaránt nagyon vegyesek. A készítõik és szolgáltatóik még többnyire nem érik el a külföldi sikeres online cégek színvonalát: sok a kis méretû, rosszul karbantartott, gyengén dokumentált, nem reklámozott és kevés kiegészítõ szolgáltatással támogatott adatbázis. A hazai adatbázisok jelentõs részét könyvtárak, egyetemek, kutatóintézetek csinálják, most kezdenek szaporodni azok a cégek, amelyek kifejezetten kereskedelmi célokra, professzionális eszközökkel fejlesztenek és szolgáltatnak online adatbázisokat.