PÉNZÜGYI ISMERETEK A SULINETEN Dávid Zsuzsa Pénzügyi Kultúra Központ 2008. november 27.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
Az Educatio digitális tartalomszolgáltatási projektjei XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április Markója Szilárd EISZ Iroda és könyvtárvezető.
A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése TÁMOP /1/KMR.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
„Mérd az időt!” Csatlakozz az OMSZ és a KvVM programjához!
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Vajon mi is az a TVN? Gondolatok a 2009-es „észpénz.net” kampány kapcsán június 4. Turny Ákos igazgató.
Pénziskola Az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
DPR kommunikáció alapelvei
Erdélyi Múzeum-Egyesület Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 11. Dr. Bitay Enikő, Az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke.
Informatikai Szaknyelvi Vizsga
Tudomány Társadalom Kommunikáció Pojekt-bemutató.
Miért fontos a fiatal korosztályok pénzügyi jártasságának fejlesztése? Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke október 6.
Tudatos Pénzügyekért Alapítvány – célok és tervek dr. Várhegyi Éva az alapítvány kuratóriumának elnöke Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, 2008.
Könyvtárhasználati verseny
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
„Mértéket tartani és a célt nem téveszteni szem elöl!”
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Info-kommunikációs Technológia Nedeczky Veronika Sulinet
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
A gazdaságról, a mindennapi pénzügyekről egyszerűen a évfolyamon tanító pedagógusoknak című akkreditálás alatt álló tanártovábbképzésről Szűcs Tamás.
Alakulóban az ekoiskolák (?) hálózata MNB Tanárszeminárium, április 17.
Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért
Dr. Istvánovics Éva ügyvezető igazgató - Piacfelügyeleti igazgatóság A PSZÁF pénzügyi fogyasztóvédelmi tevékenysége és a témához.
MNB tanárszeminárium Budapest, április 17. DOLCETA fogyasztói oktatási program a hálózaton dr. Pavluska Valéria Pécsi Tudományegyetem
Megtakarítás, befektetés, öngondoskodás Dr. Mohai György Budapesti Értéktőzsde Zrt. Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, október 2.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Szalay György december 12.
Mit tesz az MNB a pénzügyi kultúra fejlesztéséért?
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
2004. November 11.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
Digitális középiskola Digitális középiskola Iskolahálózat kialakítása.
Szeretettelköszöntöma PROJEKT NYITÓNAP résztvevőit!
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Tiéd a pálya” avagy amit a pályaorinentációról, pályaválasztásról.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
Középiskolások pénzügyi kultúrája felmérés eredményei Dr. Kovács Péter
Gyermekszegénység elleni program a hevesi kistérségben TÁMOP /
„Szezon előtt” – Turisztikai programok, fejlesztések összehangolása Információs Technológiák a Turizmusban Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HKIK.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Tervezési folyamat.
Nyilvánosság biztosítása a TIE projektben
Együtt a változásokért
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

PÉNZÜGYI ISMERETEK A SULINETEN Dávid Zsuzsa Pénzügyi Kultúra Központ november 27.

ELŐZMÉNYEK „A gazdasági-pénzügyi ismeretek középiskolai oktatás keretein belüli elterjedéséhez közép-távon szükséges feltételek áttekintése, javasolt akció terv a továbblépéshez” MNB-PSZÁF közös dokumentum javaslata A szakértői anyag megküldése az OKM részére OKM közoktatási szakállamtitkár pozitív válasza „ Nincs akadálya annak, hogy a Sulinet portálon pénzügyi- gazdasági ismeretek menüpontot hozzunk létre”

KONCEPCIÓ CÉLCSOPORT: diákok és szüleik, tanárok CÉL: A már meglévő, független intézmények által minőségbiztosított, a célcsoportok számára hasznos pénzügyi ismeretterjesztő anyagok összegyűjtése és elérhetővé tétele CSATORNA: a célcsoportok által már jól ismert, bejáratott internetes portál

ADOTTSÁGOK Design Stílus, nyelvezet Menüstruktúra Működési korlátok (pl. hosszú szövegek megjelení- tésére nem alkalmas a portál)

MEGVALÓSÍTÁS A DIÁKOLDALON: A legfontosabb programokról, kezdeményezésekről rövid ismertetők majd közvetlen átlinkelés a honlapokra (pl. Monetary, Dolceta, Látogatóközpont) Ismeretterjesztő kiadványok, sorozatok letölthető formában (pl. „A pénz beszél!...”, a Pesti Estben megjelent sorozat cikkei) A SULIKATON: Témakörök szerint csoportosított almenüpontok (Programok, A pénz beszél, Közgazdálkodj okosan stb.) A menüpont jellegéhez igazodva, a portálon korábban már megjelent cikkek is megtalálhatóak az egyes témaköröknél

HASZNOSÍTÁS Információszerzés programokról, rendezvényekről (Monetary) Pénzügyi ismeretek bővítése (tájékoztató kiadvány, ismeretterjesztő sorozat, Fókuszban sorozat, Pénziránytű honlap) Látogatóközpontba bejelentkezés Oktatási segédletek (Dolceta, Pénziránytű honlap, Pénziskola)

TERVEK Hosszútávú szerződés az Educatio Kht. és az MNB között a pénzügyi ismeretek menüpont tartalmának frissítésére (havonta) és bővítésére (negyedévente) MNB, mint koordinátor összefogja és továbbítja az Educatio Kht. számára a konzultatív fórumon résztvevő szervezetek és intézmények tartalomfejlesztésre irányuló igényeit. Sulinet Digitális Adatbázis – a már meglévő programok (Pénziskola, Dolceta) kompatibilissá tétele és akkreditáltatása

Köszönöm a figyelmet!