Www.regionmidtjylland.dk Filipine Továbbképzés a Büntetésvégrehajtási Szervben, a szociálpszichiátriában, a pszichiátriai kezelésben és a szociális intézményekben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

Hámoriné Váczy Zsuzsa. •Története: 1936-tól szakképzés, flexibilis szakmacsoportos oktatás, a gazdaság, mint megrendelő.
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
általános főig. helyettes
Huszta Roland – Fejlesztési igazgató
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
H-M Szakért ő i Akadémia Tematikus fejlesztésére Pécs – 9. szeminárium.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Dr. Harangozó Judit Orvos-koordinátor Ébredések Alapítvány
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Szakmai irányelvek, protokollok készítésének, megjelentetésének eljárásrendje Szy Ildikó osztályvezető Egészségügyi Minisztérium III. Egészségpolitikai.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Világ – Nyelv, az idegennyelv-tudás fejlesztésének kormányprogramja. FPN Budapest, 2004.
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
„Út a munkához”program 2009-es képzési tapasztalatainak bemutatása az Észak-magyarországi Régióban „Út a munkához” program 2009-es képzési tapasztalatainak.
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
2008. december 10. Látássérült személyek elemi és foglalkozási rehabilitációja programzáró konferencia december 10.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium stratégiája a látássérült személyek rehabilitációs központjainak további támogatására és fejlesztésére Kemény Péter.
A Down szűrés klinikai audit tervezete, kivitelezése Szy Ildikó OEFI Ritka Betegségek Központ május 19.
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
SERDÜLŐKORÚAK DOHÁNYZÁSI SZOKÁSAI, ISMERETEI
Az egészségügyi szakképzés fejlesztésének lehetséges irányai Kiss Mária Balatonfüred, augusztus 25.
A Magyar Köztársaság kormánya
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
Egyedül nem megy…! Érzékenyítő kampány a pszichiátriai betegek érdekében Nyírbátor, június 28. Lippainé Szabó Katalin,vezető ápoló Batonainé Ferkó.
Fel a lóra…újra A 870 millió EU állampolgár közül 100 millió depressziós, vagy szorong 21 millió alkoholfogyasztással összefüggő zavarokban szenved 4 millió.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Vizsgaszervezés központi koordinációja Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Feigl Ágnes.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Lökkös Attila A családi napközi képzés fejlesztése
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
Egyesületünk 10 éves. Alapítás 2003.december 8. Előadó: Vlaszaty Gábor Október 16.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
HATÁRON ÁTNYÚLÓ ELLÁTÁSOK NÓGRÁD MEGYÉBEN A ÉVBEN Debrecen, április 23.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
„Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.”
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt a változásokért
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kísérő intézkedések.
Előadás másolata:

Filipine Továbbképzés a Büntetésvégrehajtási Szervben, a szociálpszichiátriában, a pszichiátriai kezelésben és a szociális intézményekben dolgozók számára: nővérek, szociális gondozók, ápolók, ergoterapeuták, pszichológusok, orvosok, pedagógusok, szociális- és egészségügyi aszisztensek stb., akik pszichés betegek kényszerkezelésében vesznek részt.

2 ▪ Háttér Megjelent december 11-én: ”Számot adna a kormány azon politikájáról, hogyan kíván viszonyulni a pszichésen beteg bűnözők számának növekedésére vonatkozó adatokhoz, melyek az 1980-as évek eleje óta évente 6-7%-kal növekedtek? Üdvözlettel, 3 érdeklődő parlamenti képviselő

3 ▪ Parlament V72: egyhangúan elfogadják 2004 márciusában ‘A Parlament bátorítja a kormányt, hogy növelje a megelőzés érdekében tett erőfeszítéseit a bűncselekményt elkövető pszichés betegekkel kapcsolatban'.

4 ▪ Az erőfeszítések fókusza 1. A pszichés betegség és a bűncselekmények közti összefüggések ismerete. 2. Az aktuális erőfeszítések, és azok közti összefüggések ismerete. 3. A jövőbeli erőfeszítésekre vonatkozó javaslatok.

5 ▪ Munkacsoport Johanne Bratbo, a Központ vezetője Britta Kyvsgaard, kutatásvezetô Dorte Sestoft, főorvos Jelentés 2006 Pszichés betegség és büncselekmény Belügy- Egészségügyi és Szociális Minisztérium

6 ▪ A jelentés javaslatai Erőfeszítések az alábbi területeken: Koordináció & együttműködés & tervezés Kapacitás Továbbképzés Kutatás

7 ▪ Filipine továbbképzés Szolgáltatta és kiértékelte a a Szociális Minisztérium Szolgáltatóbizottsága. Kifejlesztette és levezette a Közép-Jütlandi Régió Oktatási részlegének Pszichiátria és Szociális Osztálya ben minden régióban levezetve. Országos szinten 550 dolgozónak kell a résztvenni a továbbképzésben.

8 ▪ Cél 1. Kialakítani és kipróbálni egy olyan szektorok közötti, kompetencián alapuló továbbképzési folyamatot szakemberek részére, akik kényszerkezelésben résztvevő pszichés betegekkel dolgoznak. 2. Megalkotni a kereteket úgy, hogy a pilótaprojekt tapasztalatai egy állandó továbbképzési folyamattá átalakíthatók legyenek.

9 ▪ Továbbképzés 6 szakmai és 2 workshop nappal Oktatás & kapcsolatrendszer & honlap Kapcsolattartás & tapasztalatcsere & tudás Utódcsoportok, helyi- és nemzeti szinten Kapcsolattartás & tapasztalatcsere

10 ▪ Utódcsoportok 1. Helyi utódcsoportok - kapcsolattartás és együttműködés a Bűntetésvégrehajtási Szerv, az önkormányzatok és a régiók alkalmazottai között. 2. Nemzeti utódcsoport - a célcsoportra vonatkozó erôfeszítések érdekében történô együttműködés szervezeti szinten.

11 ▪ Folyamat 1. nap: a feladat (Önkormányzat– Régió- Állam) 2. nap: Jogalap, Házi feladat 1 3. nap: Workshop 1 4.nap: Kapcsolatokban és kapcsolatokkal dolgozni. Házi feladat 2 5. nap: Együttműködés & törekvések koordinálása 6. nap: Workshop 2 7. nap : Beemelés: tapasztalatok, Házi feladat 3 A feladat felhasználói szemszöge, Kultúrtalálkozók 8. nap: Beemelés: A következő lépés Kapcsolatrendszer kialakítása, munkapontok, egyéni& közös

A Filipine sikerének kritériumai 1. Szakmák közötti résztvétel az önkormányzatok, a régiók és a Bűntetésvégrehajtás részéről is. 2. Legalább 90%-uk jelezze, hogy tudása nőtt. 3. Legalább 50%-uk tudjon a kurzusnak köszönhető pozitív változásokról beszámolni. 4. A továbbképzés a piaci körülmények szerint a projektperiódus után indulhat. 12 ▪

Előzetes kiértékelési eredmények (kivonat) A legtöbben úgy érzik, több tudásthoz jutottak, rögtön a kurzus után és három hónappal késôbbi megkeresés alkalmával is. Kevesebben érzik úgy, hogy új szakmai tudást szereztek, de sokat úgy érzik, hogy jobban megismerték saját helyüket és szerepüket egymáshoz képest és jobban megismerték egymást, melyet sokan nagy pozitívumként emeltek ki. 13 ▪

Előzetes kiértékelési eredmények (kivonat) A képzés eljutotta a célcsoporthoz: Pszichiátriai kezelés, Bűntetésvégrehajtás, szociális szektor. De hiányoljuk a résztvevőket az orvosok és a pszichiáterek részéről, pedig gyakran ők azok, akik a döntést meghozzák a beteg befektetése, vagy kiírásáról stb. 14 ▪