1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) ALAPÍTVA 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Advertisements

A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) alapítva 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
© SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Vállalkozónők Magyarországon: hátrányok és működő megoldások április 28. Horváth Anna (SEED Alapítvány,
A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) alapítva 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ)
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) alapítva 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT mentor projekt.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
OFA Hálózat évi tevékenységei
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) alapítva 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) alapítva 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Sikeres pályázás az EU-ban - Pályázatírói Információs Nap (2009. április 28., Budapest) NCA-NK-08-D-P-0053 Forrásteremtés Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért.
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
Magyar Bányászati Szövetség Magyar Bányászati Szövetség 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG „Női karrier korhatár nélkül” Programja 2009 – 2014 Szakértőink: Ferenczi Andrea: foglalkoztatás, aktív időskor,
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) alapítva 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) alapítva 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
közhasznú civilszervezet
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) ALAPÍTVA 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség mutatkozik egy társadalmi szervezet létrehozására, amely összehangolja a nők és a női érdekvédelmi szervezetek érdekeit, a közös vélemény kialakításában tevékeny szerepet vállal és támogatja a női érdekérvényesítés határozottabb kibontakozását az élet minden területén.

2 MIÉRT KÜLÖN TÉMA A NŐI KARRIER? A nők életében sokkal többet számítanak az időszakok, a ciklusok, a változások, amik a „női létből” adódnak. Ezért nagyon fontos, hogy a nőknek különböző társadalmi helyzetben, különböző életkorban és különböző szituációkban, de mindenkor, amikor erre szükségük és igényük és van, álljon rendelkezésre megfelelő információ ahhoz, hogy tehetségüknek megfelelően dönthessen a karrierjük kérdésében.

3 CÉLUNK Szövetségünk azt a cél tűzte ki és azon dolgozik, hogy a női karrierfejlesztés igényét a nők szűkebb és tágabb környezetében felismertesse, megértesse és elfogadtassa – nőkkel és férfiakkal egyaránt. FELADATUNK A nők karrieresélyeit információval, tanácsadással és képzéssel segítjük, hogy tudásukkal és sajátos női értékeikkel hozzájárulhassanak a szervezetek és a társadalom sikeres működéséhez mind a politikában, mind az üzleti, tudományos és non-profit szférában.

4 THINK TANK Az MNKSZ elkötelezett, a különböző szakterületek kiválóan képzett és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakértői tudásukat és felkészültségüket a Szövetség által kitűzött célok szolgálatába állítják. A női foglalkoztatás bővítése és ezáltal a gazdasági növekedés érdekében az MNKSZ kiemelt magyar munkaadók közvetlen bevonásával a foglalkoztatás bővítésében és az esélyegyenlőség megteremtésében tenni tudó szervezetekkel közösen eszmecsere-fórumokat hozott létre. (ENSZ, EU, kormányzat, gazdasági és tudományos szféra, civilek, média) Az MNKSZ állásfoglalásokat fogalmaz meg és tesz közzé női foglalkoztatási kérdésekben magyar és EU-s szinten.

5 AZ MNKSZ NEMZETKÖZI TEVÉKENYSÉGE Célunk: átvenni mindazon külföldi jó példákat, amelyeket meghonosításra érdemesnek ítélünk a magyar jó példákat megismertetni a világgal, az Európai Unióval és az ENSZ-szel kialakított kapcsolatrendszerünkön keresztül től első magyar „ENSZ-ECOSOC speciális konzultatív státusszal rendelkező civil szervezetként” részt veszünk az ENSZ / ECOSOC munkájában. Ezáltal szorosabbá válhatnak az ENSZ és az európai kapcsolatok olyan globális ügyek, mint a női esélyegyenlőség, a női jogok és a női foglalkoztatás területén.

6 AZ MNKSZ STRATÉGIA PROJEKTJEI I. PÁLYÁZATOK ÉS DÍJAK ALAPÍTÁSA „Díj a Női Esélyegyenlőségért” alapítása 2007-ben, évente kerül adományozásra. „Legjobb Női Munkahely” pályázat alapítása 2007-ben Európában először, a munkahelyi női esélyegyenlőség előmozdítása céljából, évente kerül meghirdetésre. „Önkormányzatok az esélyegyenlőségért” pályázat 2005-ben az önkormányzatok női érdekvédelmi és esélyegyenlőségi munkájának elismerésére.

7 II. RENDEZVÉNYEK 2010 „Női karrier 50 év felett” nemzetközi konferencia – előkészítés alatt „Március a fogyatékkal élő nőké” – konferenciasorozat „TRIO-ban az esélyegyenlőségért ” konferencia a Parlamentben 2009 „Összefogás egy jobb világért” – nemzetközi konferencia az ENSZ-ECOSOC akkreditált civilszervezeti együttműködés keretében „Női karrier korhatár nélkül” – nemzetközi konferencia a Parlamentben 2008 „Foglalkoztatás - Esélyegyenlőség - Versenyképesség” – nemzetközi konferencia a Parlamentben és ehhez kapcsolódó multimédia DVD

8 II. RENDEZVÉNYEK 2007 „Magyar nők egy jobb világért” – nemzetközi konferencia a Parlamentben, portál és DVD 2006 „Nők a politikai döntéshozatalban” – könyv és konferencia a Parlamentben „Önkormányzatok az esélyegyenlőségért” – pályázat és díjátadás 2005 „Polgármesterek az esélyegyenlőségért” – Konferencia 2004 „Nők a vidékfeljesztésben és a közélet formálásában” – Konferencia és tanulmány

9 III. SZAKÉRTŐI ÉS ELŐADÓI TEVÉKENYSÉG (FERENCZI ANDREA ELNÖK) között a Szociális és Munkaügyi Minisztériumon belül létrehozott „Nők a gazdasági döntéshozatalban” Munkacsoportban 2008 óta a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságában a Washington DC-i székhelyű Diversity Spectrum Corp. Vezetői Diversity Tanácsában. OWN Europe idősügyi női szervezet elnökségi tagja. az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának (CSW) 52., 53, és 54. ülésszakán New Yorkban ben előadás a közép-kelet-európai országok helyzetéről Hongkongban az ENSZ és az Anglikán Egyház által szervezett emberkereskedelem témájával foglalkozó konferencián ben előadások: a New Yorkban rendezett World Diversity Leadership Summit világkonferencián és Brüsszelben az Európai Bizottság Social Integration konferencián.

10 A LEGJOBB NŐI MUNKAHELY PÁLYÁZAT Alapítva 2007-ben az „Egyenlő Esélyek Mindenki Számára - Európai Év" tiszteletére Célja: rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére. A Díj elnyerésére évente a Magyarországon működő vállalatok 2 kategóriában pályázhatnak: fő munkavállalót foglalkoztató, valamint 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatok.

11 LEGJOBB NŐI MUNKAHELY PÁLYÁZAT ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK tisztességes munkafeltételek a karrierlehetőség, előremenetel biztosítása az egészség és a jó közérzet megőrzésének lehetősége a készségek fejlesztésének lehetősége a munka és a magánélet összeegyeztethetősége

12 NŐI MUNKAVÁLLALÓI ADATBÁZIS A Legjobb Női Munkahely Pályázat alapján 2007 óta végzünk felméréseket munkaadók és női munkavállalók körében. Speciálisan női munkavállalással és nők munkahelyi közérzetével kapcsolatos adatbázisunk reprezentatív mintaként kb. 15 ezer munkavállaló véleményét tükrözi. A LEGJOBB NŐI MUNKAHELY PÁLYÁZAT TOVÁBBFEJLESZTÉSEKÉNT A jövőben különös hangsúlyt szeretnénk fektetni: Pályakezdő nők munkaerő piaci integrációja Gyermeknevelésből visszatérő nők beillesztése 50 év feletti nők életút programjának támogatása Fogyatékkal élő nők foglalkoztatási esélyeinek javítása

13 SZOLGÁLTATÁSAINK Esélyegyenlőségi stratégiák és programok készítése. „Diversity” management. Diversity audit. Képzés és tanácsadás vállalati HR vezetők részére a női munkaerő képességek fejlesztésére érdekében. Speciális tréningek: A munka és magánélet egyensúlya A női vezetői szerep Hatékony vezetési eszközök: női munkavállalók menedzselése Képzés és tanácsadás női polgármesterek és civil szervezeti vezetők számára hatékonyabb érdekérvényesítési képességek fejlesztése céljából. Konferenciák, konferenciák, workshopok és tréningek szervezése. Képzési anyagok és könyvek kiadása. Tananyagok digitális kidolgozása. On-line tréningek. Magyar és nemzetközi trénerek és konferencia-előadók adatbázisa. Kutatások, felmérések női foglalkoztatással kapcsolatban. Internetes kapcsolati háttér kifejlesztése és működtetése, honlapok, portálok fejlesztése.

14

15 KAPCSOLAT: Ferenczi Andrea, alapító, elnök Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség H-1118 Budapest Ugron Gábor u. 28 Telefon: , Fax: HONLAPOK: és: