Kormányszóvivői tájékoztató Olcsóbb, hatékonyabb állam Szilvásy György a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

Kelemen Tas, BS Audit International
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. „Változtatni nehéz, a közigazgatást.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Gyetvai Gellért Mehet-e a hegy Mohamedhez?. Fenntartók megoszlása Összes fenntartó: 207 (?)
Aktuális pályázati lehetőségek
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
A Kormány intézkedései és tervei
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Az egészségügy átalakítása közgazdász szemmel A tervezett reformok hatásai Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft.
A járási rendszer megújítása
Nyugdíj.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
„Nyugdíjrendszerváltás 2010” avagy jogfosztás a nép nevében Szikra Dorottya, ELTE TÁTK Lakner Zoltán, ELTE TÁTK.
Az új gazdaságpolitika körvonalai Dr. Mellár Tamás egyetemi tanár, kutatási igazgató.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok évi új céltámogatása.
Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,
A munkaerő struktúra alakulása 2015-ig Készítette: Nagy Viktória.
Egészségügy átalakítás előtt Nógrádi Tóth Erzsébet egészségügyi szerkesztő Világgazdaság Konszenzus az egészségügyért II. konferencia szeptember.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Lengyelország és Magyarország foglalkoztatáspolitikájának és munkanélküliségi helyzetének összehasonlítása XXX. Jubileumi OTDK Társadalomtudományi Szekció.
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
A Serfőző Rt..
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Kormányszóvivői tájékoztató Hajléktalan-ellátás Felkészülés a télre.
Kormányszóvivői tájékoztató A vasút reformja. Kormányszóvivői tájékoztató 1.VASÚTI TÖRVÉNY –A Kormány augusztusban elfogadta a vasúti stratégiát (Baross-program).
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Költségvetési kockázatok Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke Adóegyetem, nov. 29.
Egy önkormányzati VIR létrehozása Dr
Államtalanítás vagy álomtalanítás Az állam szerepének és az adórendszer újragondolása Magyarországon Jaksity György.
Gyorsjelentés a Kulturális Központok Országos Szövetsége tagintézményeinek felméréséről Kecskemét,
Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
Együtt a vállalkozásokért Zala megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Dömökné Srágli Lívia projektmenedzser.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Megszorítások, reformok, versenyképesség – Magyarország 2006.
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
A magyarországi és a villamosenergia-iparban működő szakszervezetek helyzete és kilátásai a szervezettség tükrében Tagtoborzás az EVDSZ – nél, ágazati.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Készült a PH Gazdasági Igazgatóságán „Szolnok tovább épül” Összefoglaló a 2016.évi költségvetésről 16,5 milliárd bérek 3,9 milliárd fejlesztés 5,7 milliárd.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Új egyensúly Tervezettnél jobban csökken az államháztartás hiánya.
A járási rendszer megújítása
NONPROFIT SZERVEZETEK, CIVIL SZEKTOR
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató Olcsóbb, hatékonyabb állam Szilvásy György a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter

Kormányszóvivői tájékoztató Alaphelyzet Az állam nem képes megfelelni az elvárásoknak, mert Túl nagy Rosszul működik Drága A szolgáltatás színvonala alacsony

Kormányszóvivői tájékoztató Nem új keletű a probléma A rendszerváltás óta többször nekifutott az aktuális kormányzat az átalakításnak. Nagy áttörést azonban nem tudtak elérni. Az intézmények száma csökkent, de az apparátus mérete alig valamivel változott.

Kormányszóvivői tájékoztató Az intézmények számának alakulása A központi költségvetési szervek száma 1991 és 1999 között mintegy 26%-kal, azaz 391 intézménnyel csökkent a kiinduló állapotbéli 1516-hoz képest. A januári állapot szerint az intézmények száma 823, ami 46%-os csökkenést jelent az évihez képest.

Kormányszóvivői tájékoztató A közszféra létszámának alakulása 1992-ben 321 ezren dolgoztak a központi költségvetési szervezeteknél, a múlt év végén pedig 274 ezren. Ez 15%-os csökkenést jelent, szemben az intézmények számának 46%-os csökkenésével.

Kormányszóvivői tájékoztató Összefoglalva az intézmények számának változását Intézmények száma ÉvDarabVáltozás db% % január Átalakítással

Kormányszóvivői tájékoztató A kormány most elszánt A központi költségvetési intézmények száma a januári 823-ról az átalakítások eredményeként 598-ra csökken. Kevesebb lesz cégekből, alapítványokból, közalapítványokból és közhasznú társaságokból is, ezekből tavaly 305 darab volt, ami lecsökken 249-re.

Kormányszóvivői tájékoztató A közszférában foglalkoztatottak száma Az álláshelyek száma kevesebb lesz éves szinten legalább zal. Ebben a számban még nincs benne az a 2000 álláshely, ami a minisztériumokban szűnik meg. A háttérintézmények létszámának csökkentése további 800 fő.

Kormányszóvivői tájékoztató A megtakarítás Az átalakítások eredményeként az adófizetők pénzéből meg lehet takarítani éves szinten legalább 50 milliárd Ft-ot. Ennek az 50 milliárdnak a 70%-a számítható egyensúlyjavító hatásként (járulék és adókiesés miatt), aminek döntő része a létszám- megtakarításból származik.

Kormányszóvivői tájékoztató Cél REFORM Alapvetően tehát nem intézmények bezárásáról, emberek elbocsátásáról van szó. Nem a gyors és látványos pénzmegtakarítás, nem rombolás, hanem a jobbá tétel a cél.

Kormányszóvivői tájékoztató Alapelv HATÉKONYSÁG Feladatok meghatározása Hatékonyság Feltételek (létszám)

Kormányszóvivői tájékoztató 8 elv mentén valósul meg az átalakítás 1.Megszüntetés, átadás 2.Új költségvetési szerv létrehozása 3.Összevonás 4.Egyes funkciók átcsoportosítása 5.Fejezetek közötti átadás 6.Egyéb racionalizálás 7.Költségvetési szerv non-profit vagy korlátolt felelősségű gazdasági társasággá szervezése 8.Közalapítványból, gazdasági társaságból költségvetési szervvé alakulás

Kormányszóvivői tájékoztató Ingatlanhasznosítás Összességében mintegy 200 milliárdos bevétel ↓ Államadósság csökkentés