Cselekedni most és mindenkiért Esélyt a jövőnek! 2002. szeptember 20.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szociális nyári gyermekétkeztetés 2014.
Advertisements

Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Önkormányzatok finanszírozása
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Segélyezési rendszer átalakítása
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
EGYENLŐ ESÉLYEK Tapasztalatok, teendők, tervek Dr. Derera Mihály igazgató MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézet.
Bozsik József mb. főosztályvezető e-Gazdaság Főosztály.
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Európa Terv a vállalkozásokért Cselekedni most és mindenkiért február 19. A fejlődő, versenyképes vállalkozásokért.
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató február 24. Európa Terv a versenyképes gazdaságért.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Vállalkozási ismeretek
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
GINOP programidőszak rövid áttekintése.
Családtámogató ellátások
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Új rendszerben működnek a jövőben a támogató szolgáltatások és a közösségi ellátások augusztus 7. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Válság és a szegénységben élők kilátásai MSZEH június 24.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Megbecsülés az idős embereknek
Iskolai informatikai fejlesztés
Család – és Gyermekjóléti Központ
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Urbánné Malomsoki Mónika
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
Előadás másolata:

Cselekedni most és mindenkiért Esélyt a jövőnek! szeptember 20.

Felemeljük a lakásépítési kedvezmény összegét, s megelőlegezzük a két gyermek után járó támogatást. A lakásépítési kedvezmény, ismertebb nevén szociálpolitikai támogatás összege 1995 óta változatlan. A robbanásszerűen növekvő lakásárak mellett e támogatás ma már csak töredékét éri a hét évvel ezelőttinek. Ez is szerepet játszott abban, hogy a lakáshitelek állami támogatása ellenére az elmúlt években jelentősen csökkent a lakásépítők között a gyermekes családok aránya. A gyermekes családok otthonteremtési esélyének javítása érdekében a kormány két lépcsőben - az idén és 2004-ben - jelentősen emeli a közvetlen, vissza nem térítendő állami támogatás összegét. A támogatás mértéke decembertől gyermekenként 500 ezer Ft, a második és a harmadik gyermek után 1,1-1,1 millió Ft. Ez az összeg hitelfelvételkor saját erőként használható fel. Annak érdekében, hogy a fiatalok már saját, önálló otthonukban vállalkozhassanak gyermekszülésre és nevelhessék fel gyermekeiket a kormány decembertől ismét megelőlegezi két gyermek után a lakásépítési kedvezményt. Így azok a fiatal, még gyermektelen házasok, akik meghatározott időn belül vállalják két gyermek megszületését, otthonteremtésükhöz szintén igénybe vehetik majd az 1,6 millió forintos támogatást. Cselekedni most és mindenkiért A lakásépítési kedvezmény összege

Egy hetes fizetett születési szabadságot biztosítunk az újszülött gyermekek édesapjának. Legyen közös családi öröm a kisbaba érkezése. A Munka Törvénykönyve módosításával december 1-jétől biztosítjuk, hogy az újszülött gyermek édesapja, gyermeke kéthónapos koráig 5 munkanap pótszabadságra legyen jogosult, s így családjával tölthesse az első napokat. Az unokáját gondozó nagyszülő a nyugdíj mellett is jogosult lesz a GYES-re. Ma csupán elvi lehetősége adott annak, hogy a nagyszülő is igénybe vehesse a GYES-t. A jelenlegi szabályok szerint ugyanis választania kell a GYES vagy a nyugdíj összege között, így legfeljebb a mindenfajta jövedelem nélküli nagymamák számára ad lehetőséget unokájuk gondozására. December 1-jétől lehetővé tesszük, hogy a nagyszülők nyugdíjuk változatlan folyósítása mellett is jogosulttá váljanak a GYES-re. Ez az intézkedés a mainál nagyobb választási lehetőséget biztosít az édesanyáknak a munkavállalás és a gyermeknevelés között, kiegészítő jövedelmet nyújt a nyugdíjas nagyszülőknek, és a gyermekek továbbra is a számukra legjobb körülmények között, a családban nevelkedhetnek. Cselekedni most és mindenkiért

Az országos múzeumok diáklátogatói számára a jövőben ingyenes lesz a vasúti utazás. A kormány ezzel a döntésével is elő kívánja segíteni, hogy az ország különböző részén élő diákok megismerhessék hazájuk nemzeti kultúráját, történelmét. Október 1-től az iskolai diákcsoportok múzeumlátogatás esetén ingyen utazhatnak a MÁV és a GYSEV vonalain rászoruló gyermek egyhetes ingyenes üdülésen vehet részt a téli szünidőben. A kormány mintegy százmillió forintos támogatással biztosítja, hogy a nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű gyerekek is részesülhessenek a gondtalan kikapcsolódás élményében. Minden végzős középiskolásnak, aki sikeres számítógép-kezelői alapvizsgát tesz, kifizetjük a vizsgadíját. A döntés eredményeként a diákok európai szinten is versenyképes informatikai tudással hagyhatják el a középiskolát. Cselekedni most és mindenkiért

Külön támogatást biztosítunk a hátrányos helyzetű kistérségek felzárkóztatásához. Ma éppen a leghátrányosabb helyzetű kistérségek, települések maradnak ki a különböző felzárkóztató programokból, mivel nem tudják biztosítani a pályázatokon való induláshoz szükséges önerőt sem. A kormány november 1-jével egy milliárd forintos alaptőkével létrehozza a Kistérségi Támogatási Alapot, amely a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára is lehetővé teszi a fejlődésük megindulásához szükséges programokban való részvételt, a pályázatokon való indulást. Minden településen megteremtjük a számítógép és az Internet közösségi hozzáférésének lehetőségét. Napjainkban mintegy település nem rendelkezik sem számítógéppel, sem Internet eléréssel. A program ezeken a településeken biztosít valamilyen közösségi térben (könyvtár, önkormányzat) 1-2 számítógépet és Internet hozzáférést. A programhoz szorosan kapcsolódik az ország valamennyi településén az Internet-csatlakozást lehetővé tévő végpontok kiépítése, az ezt biztosító szolgáltatók közbeszerzés útján történő kiválasztása. Cselekedni most és mindenkiért

1 000 új távmunkahelyet hozunk létre. A munkáltatóknak kínált kedvezményekkel, a munkavállalók támogatásával kívánjuk elősegíteni új, korszerű távmunkahelyek létrejöttét. A munkavállalásnak ez az új formája lehetőséget teremt a kisebb településeken élők és a fogyatékosok foglalkoztatására. Az önkormányzatok tulajdonába adjuk a használaton kívüli laktanyákat. A kormány a tulajdonában lévő használaton kívüli ingatlanokat, laktanyákat az év végéig térítésmentesen a közigazgatásilag illetékes önkormányzatok tulajdonába adja, amennyiben vállalják azok ipar- és területfejlesztési, foglalkoztatási, szociális vagy ifjúsági célokra történő hasznosítását. Cselekedni most és mindenkiért

Kiszabadítjuk az agrártermelőket az adósságcsapdából. November elejétől 60 milliárd forint felhasználásával a kormány megkezdi az elmúlt évek piaci és természeti katasztrófái következtében eladósodott agrártermelők hiteltartozásainak rendezését. Ennek első lépéseként visszafizeti a nehéz helyzetben lévő gazdálkodók éven belüli hiteleinek egy részét. Az idei súlyos fagy- és aszálykárt elszenvedett termelők az adósságaik átvállalásánál is elsőbbséget élveznek. A kormány további egy milliárd forinttal segíti a mikro- és kisvállalkozások fejlődését. A Mikrohitel Alap, amelynek 50 %-át a magyar állam, 50 %-át pedig az EU adja lényegében teljesen kimerült. A hazai kisvállalkozók között legnépszerűbb mikrohitel forrásának bővítése további segítséget nyújt e vállalkozói kör megerősödéséhez, versenyképességének javulásához. Cselekedni most és mindenkiért