Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
19. modul A kör és részei.
Advertisements

Készítette: Nagy Mihály tanár Perecsen, 2006.
KELETKEZÉSE HÁROMSZÖG OLDALAI HÁROMSZÖGEK TÍPUSAI OLDALAIK SZERINT
2005. október 7..
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Quo vadis matematikaoktatás egy számtantanár skrupulusai
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
2005. november 11..
2006. március 31..
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Telefonos feladat Az országos szaloncukor-evő verseny győztese által a versenyen elfogyasztott szaloncukrok száma egyenlő e szám számjegyei ösz- szegének.
Derékszögű hármasszöglet és távolságmérő Összeállította: ifj. Zátonyi Sándor, Békéscsaba, 2008.
Kompetencia és motiváció
2006. március 10. Délben az óra mutatói fedik egymást. Hány másodperc múlva fogják legközelebb fedni egymást az óra mutatói? Telefonos feladat.
A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
2006. április 21. Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat.
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
A feladatokat az április 21-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
Vektormező szinguláris pontjainak indexe
A térfogat mérése.
Testek felszíne, térfogata
Poliéderek térfogata 3. modul.
Háromszögek hasonlósága
Testek csoportosítása
Hegyesszögek szögfüggvényei
TRIGONOMETRIA Érettségi feladatok
A gúla fogalma, fajtái, elemei és hálózata
Háromszögek felosztása
Készülj az érettségire
Koordináta-geometria
Thalész tétel és alkalmazása
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
Szögfüggvények és alkalmazásai
A háromszög Napoleon- háromszögei
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
1. feladat Egy henger alakú olvasztótégelyben 25 cm ma-gasan olvasztott viasz van. A henger sugara 15 cm. A viaszból olyan négyzet alapú egyenes gúla.
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
1. feladat Az ábrán egy épülő ház tetőszerkezetét látjuk. A „mester” szerint ez akkor lesz a legstabilabb, ha a „ferde” CD nyeregtetőt annak F felezőpontjában,
2005. december 2. Telefonos feladat Három bülbülért összesen Ft-ot fizettünk. Négy ketyeréért összesen Ft-ot fizettünk. Mennyibe kerül egy bülbül ?
2005. november 4. Egy híres európai matematikus két dologra volt igen büszke: egyrészt arra, hogy roppant ízletes krumplis fánkot tudott készíteni, másrészt.
2006. január 6..
2005. október feladat (házi feladat) Pontban 3 órakor az óra mutatói éppen merő- legesek egymásra. Mikor lesznek legközelebb merőlegesek egymásra.
Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel.
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Geometriai transzformációk
Matematikai tesztelő program
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
Szögek, háromszögek, négyszögek és egyéb sokszögek, kör és részei.
Számtani és mértani közép
és a Venn-Euler diagrammok
Geometriai számítások
A konvex sokszögek kerülete és területe
HASÁBOK FELOSZTÁSA.
Érintőnégyszögek
Számok világa.
Kúpszerű testek.
TRIGONOMETRIA.
TRIGONOMETRIA Érettségi feladatok
Geometria 9. évfolyam Ismétlés.
OK Könnyű Közepes K nehéz
Milyen matematikai fogalmak szerepeltek az előadásban?
TRIGONOMETRIA Érettségi feladatok
Tanórán kívül lehet kicsit több
Szögfüggvények és alkalmazásai Készítette: Hosszú Ildikó Nincs Készen.
19. modul A kör és részei.
Előadás másolata:

Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége Mi volt az eredeti háromjegyű szám?

1. feladat Az ábrán egy dél-alföldi kisközség kápolnája fölötti szimmetrikus boltozat látható. Mekkora a lila félkör-ablakok és a zöld színű kör alakú ablak sugara?

2. feladat Egy szabályos háromszög egyik csúcsa a koordinátarendszer origójában van, egy csúcsa az y tengely pozitív felére esik, harmadik csúcsa pedig az f(x) = x 3 függvény görbéjére illeszkedik. Egy egyenlő szárú derékszögű háromszög egyik csúcsa ugyancsak az origóban, egy csúcsa az y tengely pozitív felén, derékszögű csúcsa pedig ugyanezen f(x) függ- vényen van. Hányszorosa ez utóbbi háromszög területe az előbbi háromszög területének?

2006. április 14.

3. feladat Egy téglatest alakú akvárium oldalélei cm- ben mérve egész számok. Ha a benne levő vízbe helyezünk egy 6 cm élű kockát, akkor azt éppen ellepi a víz. Ha nem 6, hanem egy 12 cm élű kockát helyezünk bele, azt is pontosan ellepi a víz. Mekkorák az akvárium élei, és mennyi víz van benne?

4. feladat Egy házibulin (ahol mindkét nemből egynél többen voltak) a lányok és fiúk először külön váltak; minden lány minden lánnyal és minden fiú minden fiúval koccintott egyszer. Így a lányok közötti koccintások száma 6-tal volt több, mint a fiúk közötti koccintások száma. Éjfélkor aztán a fiúk és a lányok összevegyültek.; ekkor mindenki mindenkivel koccintott egyszer. Hány koccintás hallatszott ekkor?