1 Az európai csoportbizottság munkájának bemutatása Európai Csoportbizottság.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Advertisements

A Szily TISZK közösségfejlesztési szolgáltatása /2009/ Bemutatkozás a tagiskoláknak Fejlesztő pedagógusi szakszolgáltatás Iskolapszichológusi szakszolgáltatás.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
DÉMÁSZ Társaságcsoport Felügyelő Bizottsága
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Több szerződés, lojális ügyfél Erdős Mihály elnök-vezérigazgató.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Az EGSZB a térképen Az EGSZB helye az intézmények között EGSZB EURÓPAI BIZOTTSÁG EURÓPAI PARLAMENT TANÁCS.
Szakszervezet és az Üzemi Tanács
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
A gyógyító megelőző intézmények és szolgálatok szakfelügyeletéről szóló 8/1993.(III.31.) NM rendelet módosítása Előkészítők: Dr. Bujdosó László Dr. Tímár.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
Európai Üzemi Tanács Konferencia Magyar szerepvállalás a Schneider Electric Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók.
Az ökoiskola kritériumrendszer megújítása Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója Budapest 2009 OKM OFI Szontagh Pál.
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Dátum: Solvency II. Mennyiségi hatástanulmány (QIS) Előkészítő helyszíni tanulmány (PFS) Gaálné Kodila Diána, Pados Patrik
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
1 GÁZIPARI SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG Budapest,
Balatonszemes Június A villamos energia közszolgáltatási helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
A költségvetési tervezés megbízhatóságához és megalapozottságához szükséges belső kontrollok kialakítása és működtetése Összeállította: Kiss Péter pénzügyi.
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Tagszervezeti munka erősítése
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
HEFOP Tananyag-fejlesztési projekt Főpályázók tájékoztatása november 8.
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Üzemi Tanács Általános ismertető
Szanálási tervek, szanálhatósági vizsgálatok
Aktualitások: Konszolidáció és Gazdasági Bizottságok
Az ÖNET megújításának lehetséges módja Schmidt Jenő, ÖNET munkacsoport vezetője, TÖOSZ elnök Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
1 TÁMOP A-13/ pályázat Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél- Dunántúli Régióban – Záró Konferencia.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
2/2010 sz. előterjesztés A Nemzeti Pályaorientációs Tanács és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok kapcsolattartási folyamata Borbély-Pecze.
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Együtt a változásokért
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

1 Az európai csoportbizottság munkájának bemutatása Európai Csoportbizottság

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement Veolia a világban

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement 3 Európai Csoportbizottság a megállapodás létrejötte A megállapodás előkészítésének folyamata október 10-ig A megállapodás aláírással jött létre Az Európai Üzemi Bizottság összetételének meghatározása Cél: tájékoztatás, konzultálás, szociális párbeszédtér a tevékenységek összességére a vonatkozó nemzetközi kérdésekben

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement Megállapodás tárgya Szociális párbeszédtér nemzetközi és szakmaközi szinten Országonkénti szociális párbeszéd tereinek megteremtése és működése A Veolia igazgatóságának részvétele és képviselete a bizottság munkájában Hatáskör: információ és konzultáció a vállalat vagy vállalat csoporttal összefüggő témákkal kapcsolatban

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement Munkavállalói képviselők kijelölési módja Országonként a munkavállalók és a divíziók számától függenek Az Európai Üzemi Bizottság 29 fő képviselőből áll A működési övezet 21 országból áll Mandátum 4 évre szól

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement Az Európai Bizottság működése Az 5 tagú iroda összetétele és szerepe Plenáris ülések évi két alkalommal A Bizottság segítői: a munkavállalók európai szövetsége (C.E.S.). Vezető beosztású munkavállalók EU szöv. (C.E.C.) CUBE A működés elemei: költségek, kommunikáció, védelem, titoktartás.

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement 7 A megállapodás megújításának folyamata Előzetes tárgyalások a kibővített irodával Országos párbeszéd tereken képviselők és helyettesek kijelölése az üzemi bizottságba Az összetétel struktúrája, (a képviselők száma a létszámküszöbönként) kialakítása Működéshez szükséges költségek, kommunikáció, időkeret meghatározása A preambulum megváltoztatásának tervezeti előkészítése

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement 8 A javasolt változtatások A párbeszéd terei  A párbeszéd, eszmecsere és tájékoztatás helyszínei a vezetőség és az országban élő munkavállalók képviselői között.  Nem helyettesítik az ország törvényes szociális struktúráját.  Ezek nem az alkutárgyalások helyszínei.  A párbeszéd helyszínek feladatainak és szerepének strukturálása Összekötő szervként részvétel az Európai Csoportbizottság gondolkodási folyamataiban Az ország gazdasági és szociális elemeinek (és az ország kulcsfontosságú mutatószámainak) bemutatása és elemzése Viták folytatása az Európai Csoportbizottság plenáris ülésein felmerülő átfogó kérdésekről A jó gyakorlatok megosztása a plenáris üléseken felmerülő különféle témákban

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement 9 A javasolt változtatások Az Iroda összetétele  egy titkár és két helyettes titkár A párbeszéd tereinek pontos összetétele:  Divíziónként 1 tag+ az Európai Csoport bizottságának rendes tagja(i) és a póttag(ok) Az országos párbeszéd tér titkári szerepének meghatározása (tárgyalópartner a vezetőség számára) Az előkészítő ülések lebonyolítása A küszöbértékek felülvizsgálata az országonkénti tagok kijelöléséhez

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement 10 A javasolt változtatások A képviselői helyek összetétele és országonkénti felosztása  munkavállaló között egy hely Egy második hely azokban az országokban, ahol legalább két, 1000 fő fölötti létszámú divízió van  munkavállaló: két hely  munkavállaló: három hely  munkavállaló: négy hely  munkavállaló: öt hely  munkavállaló: hat hely

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement Európa 21 országának képviselői Total France Allemagne Royaume-Uni République Tchèque Suède Pologne Italie Espagne Pays-Bas Slovaquie Roumanie Belgique Norvège Hongrie Lituanie Danemark Irlande Finlande8071 Portugal7511 Slovénie6101 Estonie

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement 12 A javasolt változtatások Pontosabb információk a Vezetőséggel való ülésekről azokban a témákban, amelyekről az Európai Csoport Bizottságát véleménycsere céljából tájékoztatni illetve azzal konzultálni kell

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement 13 A javasolt változtatások Képzés : Hivatkozási nyelv és fordítás:  Francia és fordítás az egyes országok nyelveire  Nyelvtanfolyamok az Irodával való egyszerű kommunikáció és levelezés céljára angolul és franciául  Esetleges francia és angol nyelvi képzés a rendes tagok kapcsolattartásának egyszerűsítésére, a Csoport Humán Erőforrás vezetőségének jóváhagyása után

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement Tapasztalatok az elmúlt 4 évről Az értekezletek összehívása, helyszíne Delegáltak részvétele az üléseken Párbeszédtérségek országonkénti helyzetének vizsgálata Igazgatóság részvétele az üléseken Aktualitások és időbeliségek az üléseken Emlékeztetők, információk, kiértékelés

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement Magyarországi országos párbeszédtér működése Kapcsolatfelvétel, működés elindult Érdekképviseleti részről igény van Meghatározó szerepe van az európai képviselő munkájának a párbeszédtér működésében Szükséges rögzíteni a képviseleti munkához a feltételek biztosítását

Document commercial non contractuel –Veolia Environnement 16 Köszönöm a figyelmet! Csiszár János VEOLIA EU. ÜB. tagja Európai Csoportbizottság