Feladatok: Rekordok Páll Boglárka. 1. Feladat: Egy szállításról a következő adatokat tartjuk nyilván: árukód, irányítószám, cím, mennyiség. Valósítsuk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Advertisements

Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Makroökonómia 5. előadás.
Gyakorló feladatsor eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:
Mi van a számítógépházban?
Ismétlés. Ismétlés: Adatbázisok megnyitása: OPEN DATABASE adatbázis_név OPEN DATABASE ”adatbázis_név elérési útvonallal” Adattábla megnyitása: USE tábla_név.
Róma az örök város.
Adatszerkezetek Az adatokat két fő csoportra oszthatjuk: egyszerű és összetett adatok.  Az egyszerű adatot egy érték jellemez, tovább nem bontható. (szám,
Programozási alapismeretek 6. előadás. ELTE Szlávi-Zsakó: Programozási alapismeretek 6.2/  Rekordok/struktúrák.
4. Helyes zárójelezés algoritmusa
Dinamikus tömbök.
Sztringek.
Bevezetés a Java programozásba
Borland C/C++ mintapéldák tömbökre
Dolgozat futás közbeni értékadásra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Folytassuk… (2.).
Web-grafika (VRML) 10. gyakorlat Kereszty Gábor. Script típusok Elemi típusok: szám: egész vagy lebegőpontos – int / float – 1 / 1.1 string: ‘Hello World!’
Hierarchikus klaszteranalízis
Programozás C# - ban Feladatsorok.
Access XP Kifejezés-szerkesztő Összehasonlító operátorok:
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
Alprogramok deklarációja, definíciója és meghívása Páll Boglárka.
Összetett adattípusok a Pascal nyelvben
A négyzetes mátrixok (nxn-es kétdimenziós tömbök)
Programozási nyelvek Páll Boglárka.
Alprogramok a Pascal nyelvben
A Pascal programozási nyelv alapjai
Kifejezések a Pascalban Páll Boglárka. Ismétlés: Ahogy algoritmikából láttuk, a kifejezések a Pascal nyelvben is operátorokból és operandusokból állnak.
Egydimenziós tömbök (Vektorok)
1.Feladat Olvassunk be egy n x m–es egész számokat tartalmazó mátrixot. Számítsuk és írjuk ki a mátrix két szélső során és oszlopán lévő elemek összegét.
Ciklusok: 1. Számlálós ciklus
A REKORD TIPUS Páll Boglárka. Ismétlés: Feladat Készítsünk kimutatást a XI.B osztály tanulóiról. Minden tanuló esetén a következő adatokat tartjuk nyilván:
Félévi típus feladatok
Feladat: 1.Írjunk eljárást amely egy paraméterként megadott stringből kitörli az összes ‘b’ betűt. 2.Írjunk eljárást amely beolvassa egy személy adatait.
Feladatok: Algoritmusok Pszeudokódban
A Pascal programozási nyelv alapjai
Egyszerű gráfok ábrázolása Pascalban:
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
A rekurzió Páll Éve Boglárka.
Klasszikus Programozás a FoxPro-ban FELADATOK
Tömbök és programozási tételek
Szintaktikai, szemantikai szabályok
1. Gyakorlat - Alapok 1. Írjon konzolprogramot, amely kiírja a “Hello ELTE” üzenetet! Használja a System.out.println() -t! 2. Írjon konzolprogramot, amely.
Nézzük, mit tudunk…. Mire gondoltam? Megjeleníti az adott adatbázishoz kapcsolódó összes objektumot : adatbázis ablak.
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
Adatbázis kezelés. Az adatbázis tágabb értelemben egy olyan adathalmaz, amelynek elemei – egy meghatározott tulajdonságuk alapján – összetartozónak tekinthetők.
Visual Basic 2008 Express Edition
Adatbázis kezelés.
Adatbázis-kezelés.
Csempe Programozás érettségi mintafeladat
Adatbázis-kezelés Probléma: az excel kezelhetetlen túl sok adat esetén
Adatbázis alapfogalmak
2. Feladat. És akkor kezdjük is el! Menü Mint ahogy már megszokhattuk módosítsuk az editek text mező tulajdonságát a minta szerint! Tovább.
Feladatok (értékadás)
Mintapélda Készítsünk programot, amely beolvas egy egész számot, és eldönti arról, hogy prímszám-e. Készítsünk programot, amely beolvas egy egész számot,
2012. március 21. Paulik Áron.  Ha a függvényünk feladata olyan, hogy nem lenne értelme a visszatérési értéknek, vagy csak nincs rá szükség, void típusúként.
1. feladat  Készíts olyan függvényt, mely paraméterül kapja két egész típusú változó címét, s hívása után a két változó értéke helyet cserél.
Free pascal feladatok
Programtervezés, programozás I. 2.5 tömbök,stringek
Struktúrák a C nyelvben 1 Akkor használjuk, ha az egy egyedre jellemző különböző típusú adatokat együtt akarjuk tárolni. Lényegében típusdeklaráció. A.
Ausztrália.
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
Heves megye munkaerő-piaci helyzete
TÖMBÖK – péntek Jordán Sándor.
Nevezetes algoritmusok
Gyakorlati feladat példák
Munkagazdaságtani feladatok
Adatbázis-kezelés 2. Relációs adatbázisok.
Előadás másolata:

Feladatok: Rekordok Páll Boglárka

1. Feladat: Egy szállításról a következő adatokat tartjuk nyilván: árukód, irányítószám, cím, mennyiség. Valósítsuk meg az adatok tárolását rekord típussal Lássuk el a fent létrehozott rekord típusú változót kezdőértékekkel. Írjuk ki az értékeket a képernyőre.

2. Feladat: Írjunk programot amely egy felvételi adatait kezeli. Egy diákról tároljuk a nevét, a médiáját és, hogy milyen helyre került be: állami: 10-8 közti média fizetéses: 5-7 közti média be nem jutottak: 5 alatti médiák Írjuk ki az állami helyre való bejutási átlagot Írjuk ki a fizetéses helyen levők vévsorát Írjuk ki annak az embernek a nevét akinek a be nem jutottak közül legnagyobb a médiája

3. Feladat Írjunk programot amely egy munkanélküliekkel foglalkozó hivatal munkáját könnyíti meg. A program feladata: beolvassa a munkanélküliek adatai: név, telefonszám, munkanélküli évek száma szétválogatja az egy vagy több éve munkanélküliek neveit két tömbbe kiírja annak a nevét és telefonszámát aki legrégebb idő óta munkanélküli

4. Feladat Írjunk Földrajzi adatokat feldolgozó Pascal Programot. Egy országról tároljuk a nevét, kontinenst, népességet, területet, átlagéletkort Számoljuk ki egy adott kontinensen élők átlagéletkorát Számítsuk ki minden országra a népsűrűséget