Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dolgozat futás közbeni értékadásra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dolgozat futás közbeni értékadásra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:"— Előadás másolata:

1 Dolgozat futás közbeni értékadásra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség: rsz@mailbox.hu

2 Feladatok A dolgozat négy feladatból áll: – Elméleti kérdéssor – Hibakeresés-javítás – Gyakorlati feladatok

3 Elméleti kérdéssor Hogyan definiálod a változó fogalmát? Milyen szám típusokat használ a Turbo Pascal? Hogyan kaphat értéket egy változó a TP- ban? Milyen szöveg típusú változókat használ a TP?

4 Hibakeresés-javítás Keresd meg a hibákat a következő programkódban! Jegyezd fel őket és írd meg helyesen a programot, majd mentsd el doga1 névvel! A program két termék árát számolja össze és kiírja, mennyit fizettél a boltban! A program forráskódját a feladat1.txt állományban találod meg!

5 Gyakorlati feladat Készíts programot, ami megkérdezi hány éves vagy, majd átszámítja és megmondja hány napos vagy! (egy év 12 hónap és 30 nap)

6 Gyakorlati feladat Készíts névjegykészítő programot, ami megkérdezi a nevedet, lakcímedet, foglalkozásodat és hogy milyen színű névjegyet akarsz (eltárolj őket egy-egy változóban)! Ezután elkészíti a névjegyet az adott színnel! A program stílusos névjegyet készítsen, a kiírásokat pozícionáld!


Letölteni ppt "Dolgozat futás közbeni értékadásra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések