A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP-2.2.3-07/1-2F-2008-0008 pályázat 2009. február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP-2.2.3-07/1-2F-2008-0008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat október 2. TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
Advertisements

Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Bókay János Humán Szakközépiskola tanév
Somogyi Térségi Szakképző Központ Létrehozása TÁMOP /2-2F Milánkovics Ibolya Gálovics Edit.
Humán TISZK PR, marketing munkacsoport. TÁMOP /1-2F
TÁMOP fenntartási időszak 2012/2013. tanév
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
Beszámoló a fenntarthatósági időszakban végzett feladatokról TÁMOP – 2.2.3–07/1–2F–2008–0008 „Mércénk az ember” Bókay János Humán Szakközépiskola.
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat június 30. TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
C s e p e l T I S Z K Nyitó konferencia
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
“Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozása”.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A TISZK SZEREPE A SZAKKÉPZÉS SZERVEZÉSÉBEN, A TISZK-BEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ (1146 Budapest, Thököly.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F számú projekt Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója július 02.
HUMÁN TISZK TÁMOP 07/1-2F SZÁMÚ PROJEKT Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója 2009 október 02. „Mércénk az ember”
Beszámoló a Szakképzés koordinációs munkacsoport munkájáról Petrovics Zsuzsanna.
2009. február 4. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke TISZK az egészségügyi szakképzésben Budapesten.
HUMAN TISZK Pr, marketing munkacsoport Beszámoló 2009 HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat július 02. Tóthné Jachimovits Magda szakmai vezető A TISZK rendszer.
TÁMOP /1-2F „Mércénk az ember” Oktatásfejlesztési munkacsoport.
Humán TISZK Záró konferencia szeptember 16. Mércénk az ember TÁMOP /1-2F
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat Július 2. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Záró konferencia TAMOP-2.2.3/B-09/
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
KÖZOKTATÁS, SZAKKÉPZÉS, A MUNKA VILÁGA MSZT HÁROMSZÉKI Tagozata Sepsiszentgyörgy szeptember 29. Dr. Szenes György elnök.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
“Térségi Integrált Szakképző Központok létrehozása”
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt indikátorai Az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
SZAKKÉPZÉSI REFORM ÉS A FELNŐTTKÉPZÉS MEGÚJÍTÁSA Dr. Vartman György Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály Szakképzési osztályvezető.
Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság létrehozása TÁMOP /2-2F projekt „TISZK rendszer továbbfejlesztése”
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Munkaerő-piaci képzések megközelítése. Törvényi változások n a szakképzésnek és a felnőttképzésnek a munkaerő-piaci igényekkel való összehangolása, n.
Szakiskolai fejlesztési program
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Előadás másolata:

A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. TÁMOP /1-2F

A Fővárosi Önkormányzat szeptember 1-jétől térségi integrált szakképző központokat hozott létre a közoktatási törvényben meghatározott szakképzéssel összefüggő feladatok végrehajtására. Az önkormányzat fenntartásában szakképzést folytató intézmények rendszerezése a szakmai alapozó és az azt követő szakmai képzés jellege alapján történt, az iskolák önállóságának megtartása mellett. A színvonalasabb, a munkaerőpiachoz rugalmasabban alkalmazkodó képzéseket biztosító központok létrehozásával a fenntartó a korábban elkezdett átalakításokat fejezte be. TÁMOP /1-2F

A humán szakmacsoportokban tanító iskolák sokkal szorosabban működjenek együtt a tanulók tudásának érdekében. Az iskolákban felgyülemlett szakértelem, a tárgyi és anyagi eszközök összeadódjanak és elérjük, hogy a tanulók az iskola végeztével olyan szaktudással a tarsolyukban lépjenek ki az iskola kapuján, amellyel megállják helyüket a munkaerőpiacon. TÁMOP /1-2F

A Humán TISZK (Térségi Integrált Szakképző Központ) hat tagiskolája együttműködik az egészségügyi, szociális szolgáltatások, oktatási szakképzésekkel összefüggő oktatási, nevelési, iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli képzési, továbbá szakmai továbbképzési, pályaorientációs és karrierépítő tanácsadási és közösségi feladatok közös ellátásában. TÁMOP /1-2F

Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola és Gimnázium Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola és Gimnázium Dr. Hetényi Géza Humán Szakközépis- kola Fodor József Szakképző Iskola és Gimnázium Bókay János Humán Kéttannyelvű Szakközép., Szakiskola és Gimnázium

Az intézményekben folyó nappali rendszerű szakképzésekben tanulók száma: alapozó képzés szakközépiskolában közel 2200 fő, alapozó képzés szakiskolában több mint 100 fő, érettségire épülő OKJ képzés több mint 1200 fő, szakiskolai OKJ képzés közel 100 fő. A Humán TISZK intézményeinek felnőttképzése: három képzési helyen 355 fő TÁMOP /1-2F

ápoló, ápolási asszisztens, izotópasszisztens, fogászati asszisztens, klinikai fogászati higiénikus, gyógyszertári asszisztens, foglalkozás-egészségügyi szakápoló, egészségügyi szakasszisztens, képi diagnosztikai asszisztens, klinikai elektrofiziológiai asszisztens, pedagógiai asszisztens, gyógypedagógiai asszisztens, dajka, gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztens, gyermek- és ifjúsági felügyelő, kisgyermekgondozó, -nevelő, szociális asszisztens, szociális gondozó, szervező, szociális gondozó és ápoló, szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző TÁMOP /1-2F

A Humán TISZK rendszerének továbbfejlesztése a Humán szakmák moduláris képzésével, a humán értékrend és az esélyegyenlőség megvalósításával A Humán TISZK rendszerének továbbfejlesztése a Humán szakmák moduláris képzésével, a humán értékrend és az esélyegyenlőség megvalósításával TÁMOP /1-2F „Mércénk az ember”

A pályázó: Budapest Főváros Önkormányzata A projekt kedvezményezettje: Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium, mint a Humán TISZK központja A projekt céljai: Költséghatékonyan működő, a munkaerő-piaci keresletre rugalmasan reagálni képes szakképző intézményrendszer kialakítása, a szakképző iskolák szervezetfejlesztése, a moduláris képzésre való felkészítés. TÁMOP /1-2F

A projekt cél- és prioritási rendszere összhangban van a Régió Középtávú Szakképzés-fejlesztési Tervével:  a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek integrációja;  a gyakorlati képzés színvonalának emelése;  továbbképzések támogatása tanárok, szakoktatók részére;  tudásmenedzsment, korszerű tananyagfejlesztés támogatása;  karrier-építési tanácsadás. TÁMOP /1-2F

Belső célcsoportok:  az iskolavezetés tagjai  a fejlesztő programban résztvevő pedagógusok és egyéb dolgozók  a hátrányos helyzetű programba bekapcsolódó tanulók  a képzésben résztvevő tanulók, felnőttek Külső célcsoportok:  munkáltatók  gyakorlóhelyek szakemberei TÁMOP /1-2F

 a Vezetői Irányítási Rendszerrel áttekinthetővé, működő képessé válik az irányítás, amelyhez a szükséges informatikai rendszer hardver és alapszoftver részével mindegyik tagiskola rendelkezik,  javul a végzettek elhelyezkedési aránya 70%-ra,  a lemorzsolódóké 8%-ra csökken,  a tanulók 60%-a tanulószerződéssel rendelkezik az utolsó tanévre,  a moduláris szakképzésre, tanterv- és tananyag-fejlesztésre felkészítő továbbképzéseken résztvevő tanárok és gyakorlatvezetők száma kétszeresére nő, TÁMOP /1-2F

 a moduláris képzéshez tananyagok, továbbképzési tematikák készülnek,  megvalósul a GYES-en lévők szakképzése,  az érzékszervi fogyatékos (beszéd –és halláskárosult) tanulók speciális szakképzése megvalósul,  pályaválasztási, pályaorientációs és karrier-építési tanácsadás,  mentorálási rendszer működik,  családpedagógiai szolgáltatás működtetése nem csak a hátrányos helyzetű tanulók számára,  projekt részfeladataihoz kapcsolódó munkacsoportok működnek. TÁMOP /1-2F

Glowacz Miklósné projektmenedzser TÁMOP /1-2F