Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? 2014. január 30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

Dupláz-e a Jobbik? Mérők Klubja, január 30. Előadó: Závecz Tibor.
 Önbevallás szerint liberális (12%)  Szakpolitikai kérdések és értékválasztás alapján liberális  Kapitalista (4%)  Emberi jogi (18%)  Kevesebb, mint.
A magyar választási rendszer
Kik azok a liberálisok és találnak-e pártot maguknak? A Republikon Intézet konferenciája, február 28. Előadó: Závecz Tibor.
É RZELMEK ÉS PREFERENCIÁK Pártok félidőben– A Republikon Intézet konferenciája, április © 2012 Ipsos. All rights reserved. Contains Ipsos'
A területegységek átalakítása
Napfényen a „rejtőzködő szavazók” Mérők klubja április 24.
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
Nobody’s Unpredictable május © 2011 Ipsos  [name of the entity issuing the document]. All rights reserved. Contains Ipsos' Confidential and Proprietary.
Csillagteszt 13+1.
Gyakorló feladatok Makroökönómia.
Fáradt vagyok! Miért vagyok fáradt? Eleinte a kevés alvásra és a sok stresszre fogtam, de most végre megtaláltam az igazi okát! Azért vagyok fáradt, mert.
Taktikai szavazás Magyarországon
Az EP-kampány Magyarországon 2009 PTE-BTK, politológia Németh Attila (V.)
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
Amíg a mérésből előrejelzés lesz Mérők Klubja, április 24. Előadó: Závecz Tibor.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
A tételek eljuttatása az iskolákba
ASSZOCIÁCIÓS MÉRŐSZÁMOK
12.4 A választási rendszer. A helyi önkormányzatok feladatai, szervezetei és működésük. Középszint A választójog: az általános, egyenlő, közvetlen és titkos.
Államszervezet és közigazgatás
Politológia előadás A Politikai Pártok. Politológia előadás A Politikai Pártok.
Jogszabályi háttér Alaptörvény Alaptörvény átmeneti rendelkezései
Választási rendszerek
Költségek Termelés Q Állandó Költség FC Változó VC Összköltség TC
ÖSSZEFOGLALÓ ELŐADÁS Dr Füst György.
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
A politikai képviselettel és a bal-jobb dimenzióval kapcsolatok attitűdök Enyedi Zsolt (CEU) Részvétel és demokrácia, Politikai Viselkedés Szakosztály,
29. Feladat 6-7-es Termelő Kft..
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
Mi várható az EP-választáson? Mandátumbecslés: Európa és Magyarország Krekó Péter, igazgató, Political Capital Institute.
Pártok között botladozva az utolsó hetek lehetséges választói mozgásai Mérők Klubja, március 28. Előadó: Závecz Tibor.
Kevés- vagy sokpártrendszer Enyedi Zsolt (CEU). Pártrendszer-fragmentáció a választók szintjén.
A fülke magánya Minden, amit a rejtőzködő választói magatartásról tudni lehet Mérők Klubja, október 26. Előadó: Závecz Tibor.
Fő kérdések Mekkora a Fidesz közvélemény-kutatásokban megmutatkozó fölénye valójában? Igaz-e, hogy 2010 óta nem változtak az erőviszonyok? Mi okozza a.
A közvélemény mérése, a politika reakciói és a média torzításai Sik Endre TÁRKI.
A társadalom környezetvédelmi aktivitása Humánökológia 10. előadás.
Pártok és pártrendszerek
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Mennyiségi sorelemzés
1 Szóródás Példák. 2 Szóródás munkatábla Árak nagysága (eЄ) xixi fifi didi
Makrogazdasági folyamatok és versenyképesség Csillag István Budapest, március 4.
A roma politikai részvétel és képviselet lehetőségei
Út a munkanélküliséghez Czomba Sándor 2008 november 19.
Az Európai Parlament tagjainak választásáról szóló évi CXIII. törvény Előadó: Dr. Molnár Krisztián főjegyző, TVI vezető Felkészülés az Európai Parlament.
HOGYAN KÉSZÜLNEK A MAGYAROK NYUGDÍJAS ÉVEIKRE?. A magyarok fele nem, vagy alig törődik a nyugdíjjal.
10. óra Római számok.
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
1. A jogszabályi háttér: - az országgyűlési képviselők választásáról szóló évi CCIII. törvény (a továbbiakban: Vjt.) - a választási eljárásról szóló.
NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE.
Miért készítenek választási prognózist a kutatók? A választók miatt, akik szeretnék tudni, hogy a)kedvenc pártjuk hol áll a versenyben b)melyik párthoz.
Csíki Területi Szervezet Organizaţia Teritorială Ciuc Európai parlamenti választások, 2014 Alegeri europarlamentare, 2014.
Névtelen| Biztonságos| Felhasználóbarát
A világ 20 -ik legnagyobb városa – Beijing, Kína 12 millió lakossal.
A határon túli magyarok
IPCC jelentés – várható hazai változások
Európai Unió Európai Unió 27 tagállam lakos km
Fáradt vagyok! Miért vagyok fáradt?
A kamatszámítás módszereinek elméleti összefüggései
Statisztikák. TáTK-n végzettek munkaadó cégformája szerint (ELTE Diplomás pályakövetés adatai 2010)
Villanegyedek, lakótelepek, külvárosok: a évi választások eredményei Budapesten Ignácz Károly – Szabó Balázs Választások után – konferencia a Politikatörténeti.
Országgyűlési választások Magyarországon. A választásokat szabályozza: az1989. évi XXXIV. törvény Ideje: négy évente tavasszal A köztársasági elnök írja.
Parlamenti választások 2014-ben a 10 ezer főnél népesebb települések eredményeinek néhány sajátossága, érdekessége A Politikatörténeti Intézet konferenciája,
A magyar választási rendszer változásai ( )
1 hónappal az országgyűlési választások előtt Politikatörténti Intézet Dr. Stumpf István március 11.
Baloldali, liberális pártok 2016 elején Reiner Roland
A Jobbik esélyei listán és egyéniben
Politikai közhangulat, pártok támogatottsága
Előadás másolata:

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? január 30.

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? Alapeset Jobbik: 650 ezer szavazat LMP: 250 ezer szavazat (nem jut be a parlamentbe) Határon túli szavazók: 400 ezer szavazat (Fidesz: 85%, Összefogás: 10%, Jobbik: 5%) Az összefogásnak mintegy háromszázezer szavazattal kell többet szereznie, mint a Fidesznek a mandátumtöbbséghez.

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? Az LMP bejutása Jobbik: 650 ezer szavazat LMP: ezer szavazat Határon túli szavazók: 400 ezer szavazat (Fidesz: 85%, Összefogás : 10%, Jobbik: 5%) Amennyiben az LMP bejut a parlamentbe, akkor elsősorban az összefogástól vesz el mandátumokat. Így nekik az alapesetnél több szavazatra van szükségük a mandátumtöbbséghez. Ez a Fidesz szavazatszámának függvényében ezer plusz szavazatot jelent.

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? A Jobbik szavazatszáma (az LMP nem jut be) Jobbik: ezer szavazat LMP: 250 ezer szavazat (nem jut be) Határon túli szavazók: 400 ezer szavazat (Fidesz: 85%, Összefogás : 10%, Jobbik: 5%) Amennyiben az LMP nem jut be, a Jobbikra leadott voksok száma csak kisebb mértékben befolyásolja az összefogásnak a mandátumtöbbséghez szükséges szavazatszámát. Százezer plusz jobbikos szavazat csak pár tízezerrel emeli meg az összefogás számára szükséges minimális voksszámot.

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? A Jobbik szavazatszáma (az LMP bejut) Jobbik: ezer szavazat LMP: 350 ezer szavazat (bejut) Határon túli szavazók: 400 ezer szavazat (Fidesz: 85%, Összefogás : 10%, Jobbik: 5%) Az LMP bejutása esetén is csak kisebb mértékben befolyásolja a Jobbikra leadott voksok száma az összefogásnak a mandátumtöbbséghez szükséges szavazatszámát.

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? Külhoni szavazatok száma Jobbik: 650 ezer szavazat LMP: 250 ezer szavazat (nem jut be a parlamentbe) Külhoni szavazatok: ezer szavazat (Fidesz: 85%, Összefogás : 10%, Jobbik: 5%) A külhoni voksok esetleges magasabb száma nem nehezíti meg érdemben az összefogás dolgát. Lényegében ugyanannyi szavazatot kell összegyűjteniük a mandátumtöbbség megszerzéséhez akkor is, ha 200 ezer és akkor is, ha 500 ezer külhoni voks érkezik.

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? Aktuális pártpreferenciák Jobbik: 650 ezer szavazat LMP: 250 ezer szavazat (nem jut be a parlamentbe) Külhoni szavazatok: 400 ezer szavazat (Fidesz: 85%, Összefogás : 10%, Jobbik: 5%) Az Ipsos januári mérése szerint a Fidesz és a baloldali összefogás pártjainak szimpatizánsai közel azonos mértékben (55-57 százalékban) mondják biztosra a részvételüket. A Fidesznek nagy valószínűséggel sikerül még legalább félmillióval növelni szavazótáborát. Ekkor az összefogásnak legalább egymillió aktív szimpatizánsra lesz szüksége a győzelemhez.

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? Választási kimenetelek Jobbik: 650 ezer szavazat LMP: 350 ezer szavazat (bejut a parlamentbe) Külhoni szavazatok: 400 ezer szavazat (Fidesz: 85%, Összefogás : 10%, Jobbik: 5%)

Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? január 30.