Középpontban a fejlődés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Advertisements

Az Országos Kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Kompetenciamérés eredményei 2012/2013. tanév. LétszámadatokFő 6. ÉVFOLYAMON TANULÓK201 SNI-s tanulók10 Jelentésben szereplő tanulók 187 Tanulói kérdőívet.
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
A mérési rendszer fejlesztése, az érettségi rendszer átvilágítása
Készítette: Bánné Mészáros Anikó igazgatóhelyettes.
Az országos mérések megújult rendszere
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Országos kompetenciamérés A mérési rendszer fejlesztése, az érettségi rendszer átvilágítása Pongrácz LászlóOktatási Hivatal Magyar Termék Nagydíj.
Kompetencia- mérés Somogyi József Általános Iskola
A ÉVI ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS ISKOLAI EREDMÉNYEI.
A ÉVI ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS ISKOLAI EREDMÉNYEI /A kisebb grafikonok az előző évi eredmények/
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
TIMSS 2007.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
Ábramagyarázat az Országos Kompetenciamérés iskolajelentéséhez
TÓPARTI GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA A évi ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS eredményei A felmérés időpontja: május 29.
Országos kompetencia mérés A kompetencia mérés:  4., 6. és 8. évfolyamokon mérik a tanulók képességeit ált. iskolában, ill. a 10. évfolyamon középiskolában.
2010 évi országos kompetenciamérés elemzése Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola „Az egyetlen dolog, ami rosszabb annál, hogy beszélünk róla,
A ÉVI KOMPETENCIAMÉRÉS FIT- JELENTÉSEINEK ÚJ ELEMEI Balázsi Ildikó.
Új skála – új lehetőségek Egy kis ízelítő. Egységes skála (1)
Dobszay Ambrus Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tartalomfejlesztési és Módszertani Központ A Képesítési Keretrendszer hasznosulása a közoktatásban.
2008. évi Országos kompetenciamérés 6. osztály / Matematika
A Kt. 9. § (4) szerint országos mérések keretében rendszeresen kell mérni, értékelni a nevelési-oktatási intézményekben folyó pedagógiai tevékenységet,
Tanulói lemorzsolódás 2009/2010. tanév. A 2008/2009. tanévben tanulóink közül 42 fő bukott meg (tavaly 45). Közülük 2 tanuló bukott 3 vagy több tárgyból,
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
2013 május 11.. Önálló tanulási képességek fejlesztése, tanulásszervezés modulok.
Kompetenciamérés eredményei évfolyam 2012 Készítette: Bánné Mészáros Anikó igazgatóhelyettes.
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Kompetenciamérés értékelése 4. osztály 2008 Gönczy Pál Általános Iskola.
Kis és nagy iskolák HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ
A tanulói jelentés.
Kompetencia mérés eredményei 2006 Készítette: Mészáros-Vásárhely Katalin.
Kérdések 1. Miért kell olyan sokat várni az eredményekre a mérés után?
Ábramagyarázat az Országos Kompetenciamérés iskolajelentéséhez
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
FIT elemző szoftver: Kinek és miért?
Telephelyi jelentés A telephelyi jelentés nyújtja a legrészletesebb képet az eredményekről és a tanulói összetételről. Nem csupán egy mérőszámot közöl,
A DIGITÁLIS NEMZEDÉK OLVASÓI PROFILJAI A nyomtatott és digitális olvasói szokások kapcsolata a teljesítménnyel a PISA2009 eredményei alapján Balázsi Ildikó-Ostorics.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
Az országos mérések megújult rendszere
DIDAKTIKA: témák, szakirodalmak 2008/2009. TANÉV 1. FÉLÉV.
A felmérés időpontja: május 28.. MÉRT TERÜLETEK:  matematikai eszköztudás  szövegértési képességek  háttérkérdőív kitöltése (szülők, tanulók)
Kompetenciamérés Kompetenciamérés Matematika 6. évfolyam.
Országos kompetenciamérés 2014
A PISA és az Országos kompetenciamérés tanulságai
1. 2 A gimnázium tanulmányi átlageredménye 4,27. A legjobb eredményű osztály átlaga: 4,41 A legalacsonyabb átlag: 3,6. Nyolc osztály teljesített a négyes.
A PISA ÉS AZ O RSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK KAPCSOLATA ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁGA Balázsi Ildikó.
FIT-jelentés 2014 Kompetenciamérés eredményeinek elemzése.
1. 2 A gimnázium tanulmányi átlageredménye 4,13. A legjobb eredményű osztály átlaga: 4,62 A legalacsonyabb átlag: 3,53. Hét osztály teljesített a négyes.
2015. évi eredmények Újpesti Bajza József Általános Iskola Készítette: Kohodné Tóth Andrea intézményvezető.
Pedagógiai hozzáadott érték „Őrült beszéd, de van benne rendszer” Nahalka István
PÉCSI KERESKEDELMI, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.
OKM osztályJudit osztálya 8. osztályOlga és Kata osztálya 10.A (négyévfolyamos)U. Ági osztálya (!) 10.B (nyolcévfolyamos)F. Andrea osztálya.
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2015)
Új skála – új lehetőségek
Iskolafejlesztési lehetőségek: utak és dimenziók OFI, január 27.
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Általános iskola eredménye, értékelése
A évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése 2016
TANULÓINK SZFP-II programban résztvevő osztályok:
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Országos Kompetencia Mérés 2011
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
Kompetenciamérés eredményei évfolyam 2013
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2017)
Előadás másolata:

Középpontban a fejlődés Pongrácz László főosztályvezető Oktatási Hivatal Közoktatás-értékelési Programok Főosztálya

Mostantól! A mérési eredmények összevetése Szövegértés 10. évfolyam 2008 A hídfeladatok segítségével! 2009 2010 Mostantól! A CORE mérés segítségével már megvalósult!

6. osztályos szövegértés képességeloszlása Egységes szövegértés (és matematika) skála !!! Gyakoriság A 2008. évi mérésben a 6. osztályos szövegértés képességeloszlása 1300 1500 1700 Szövegértés képességpont skála Szórás: 200 pont Átlag: 1500 pont

Ez a CORE mérés segítségével eddig is megvalósult! Változás tanévről tanévre Gyakoriság SZ/2008/6 SZ/2009/6 1300 1500 1700 Szövegértés képességpont skála Ez a CORE mérés segítségével eddig is megvalósult!

A hídfeladatok összekapcsolják az egyes évfolyamok mérési eredményeit. Fejlődés évfolyamról évfolyamra SZ/2008/8 Gyakoriság SZ/2008/6 SZ/2008/10 1300 1500 1700 Szövegértés képességpont skála A hídfeladatok összekapcsolják az egyes évfolyamok mérési eredményeit.

Tényleges adatok évről évre

Tényleges adatok évfolyamról évfolyamra

A tanulók fejlődésének bemutatása (mérési azonosító)

abszolút fejlődése 100 pont Az egyes tanulók „abszolút” fejlődése SZ/2010/8 Gyakoriság SZ/2008/6 SZ/2012/10 1300 1500 1700 Szövegértés képességpont skála 1580 1680 Pistike eredményei Pistike abszolút fejlődése 100 pont

A tanuló nyolcadikos eredménye A tanuló hatodikos eredménye Az egyes tanulók „relatív” fejlődése Fiktív ábra!!! A tanuló fejlődését a hozzá hasonló feltételekkel induló tanulókéhoz méri. Egy pont – egy tanuló A tanuló nyolcadikos eredménye Kifejezi azt a tényt, hogy nem mindegy, hogy az adott képességpontot a tanuló milyen kezdeti értékről kiindulva érte el. A tanuló hatodikos eredménye

Hozzáadott pedagógiai érték Az iskola fejlesztő hatása

Az iskola relatív fejlesztő hatása az átlageredmények alapján Az adott iskola tanulóival nyolcadikra jobb eredményt ér el, mint a hasonló hatodikos eredményű diákokkal más intézmények. Fiktív ábra!!! Egy pont – egy iskola Az iskola nyolcadikos tanulóinak nyolcadikos eredménye Az adott iskola tanulóival nyolcadikra hasonló eredményt ér el, mint a hasonló hatodikos eredményű diákokkal más intézmények. Az iskola nyolcadikos tanulóinak hatodikos eredményéből képzett átlag Az adott iskola tanulóival nyolcadikra gyengébb eredményt ér el, mint a hasonló hatodikos eredményű diákokkal más intézmények. MÉLTÁNYOS az iskolákkal, mert az iskola fejlesztő hatását a HOZZÁ HASONLÓ tanulókkal foglalkozó iskolákéhoz méri.

Az iskola differenciált fejlesztő hatása a tanulók egyéni fejlődése alapján „Valódi” iskola Fiktív iskola Átlagos fejlődésű, fiktív 8. osztály Ebben az „iskolában” minden tanuló az országos átlaggal azonos módon fejlődik! A 8. osztályos eredmények A tanulók nyolcadikos eredménye Ugyanazon diákok 6. osztályos eredményei Ugyanazon diákok 6. osztályos eredményei A tanulók hatodikos eredménye

Használjuk egyre jobban a mérési rendszer szolgáltatásait! Érdemes!