VEDD KI A RÉSZED! minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Dandé István Magyar Szegénységellenes Hálózat Strukturális Alapok Munkacsoport.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
Advertisements

Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
A komplex minősítés tapasztalatai az ORSZI Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságánál előadó Dr. Benkovics László.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
EU alapismeretek E-Learning.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
HELYI PARTNERSÉGEK, MINT A VIDÉKI KORMÁNYZÁS INNOVATÍV ESZKÖZEI 1 A Magyar Regionális Tudományi Társaság IX. vándorgyűlése Révkomárom, november 25.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Tájékoztató a területfejlesztésért felelős főigazgatók üléséről Drahos Zsuzsanna Budapest, április 7.
A NEMZETI TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI STRATÉGIA INDIKÁTOR RENDSZERÉRŐL Roma Koordinációs Tanács, november 23.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Revita Alapítvány. Székhely: Debrecen Alapítás éve: 2003 Működés hatóköre: – Országos hatókörű szolgáltatások – Észak-alföldi régió – Leghátrányosabb.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Az EU-s hálózati munka tapasztalatai a hajléktalan- ellátásban FEANTSA
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ április május.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Leonardo program keretében szerzett brüsszeli tapasztalatok Varga Marianna GYMS Megyei Önkormányzat, EINKO GYMS Megyei Önkormányzat, EINKO Nyugat-dunántúli.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
A szubsztitúciós terápia bevezetése a büntetés- végrehajtás hazai intézményeibe Sárosi Péter Ártalomcsökkentők Országos Közhasznú Egyesülete Budapest,
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben Sopron, február 6. Kocsondi Tamás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
Regionális operatív programok ma és holnap Lunk Tamás ügyvezető Vitál Pro Kft.
Gyulafehérvári Caritas V. HARGITA MEGYEI CIVIL KONFERENCIA november 28. péntek „CIVIL KIHÍVÁSOK, ESÉLYEK AZ UNIÓBAN” Caritas - Európai kontextusban.
1 A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben? Összegek, prioritások, programok,
1 „Út a munkához” program Szűcs Erika november 24. Budapest.
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10.
Magyar Élethosszig Tartó Pályaorientációs Szakpolitikai Tanács
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben?
Előadás másolata:

VEDD KI A RÉSZED! minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Dandé István Magyar Szegénységellenes Hálózat Strukturális Alapok Munkacsoport

A hálózati együttműködés egy példája Magyar Szegénységellenes Hálózat alakult (…) a kirekesztés ellen küzdő civil szervezetek részvételével. A hálózat alapvető célja, hogy a problémát napirenden tartsa, és lehetővé tegye az információcserét a területen tevékenykedő szervezetek között …”kapcsolattartás az Európai Unióval, amely során nagyon fontos cél az, hogy a magyar kormányzat szinte kötelező feladatait, amelyek arról szólnak, hogy csökkentsék a szegénységet és a kirekesztést, ez a hálózat ellenőrizze, nyomon kövesse, tudósítson róla országosan és Európa felé is” Népszabadság április 3.

Magyar Szegénységellenes Hálózat – részvétel az európai hálózatban  november: Európai Szegénységellenes Hálózat (European Anty-Poverty Network)  19 tagállami hálózat  Európai Bizottság által támogatott; akkreditált szervezet  További 40 hálózat

Magyar Szegénységellenes Hálózat – Felépítés & tevékenységi területek mintegy 70 szervezet tag  3 munkacsoport:  1. Társadalmi befogadás: EU Összetartozás Stratégiája, Nemzeti Cselekvési Terv  2. Strukturális Alapok: rendeletek & monitoring  3. Foglalkoztatási – Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv

Magyar Szegénységellenes Hálózat Strukturális Alapok Munkacsoport - Eddigi tevékenységek

„Brüsszel és Budapest” Brüsszel: ahonnan az információ jön Budapest: ahol az információ hasznosul A megfelelő szintre a megfelelő válasz!  „Háttérmunkások”:  Magyar Köztársaság Európai Unió mellett működő Állandó Képviselete  Desk officer

További információ European Anty-Poverty Network: Magyar Szegénységellenes Hálózat:

További információ – közelebbről… A Dél-dunántúli régió szociális célú civil szervezeteinek levelezőlistája:

European Anti Poverty Network Köszönöm a figyelmet! Dandé István