The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) megjelenés: 2010 Dan Brown -

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kutatás és írás © kurtán sándor 2011.
Advertisements

Design-szemlélet alkalmazása a coaching során. The Rise of the creative class Richald Florida professor: 38 millió új hős az USA-ban „…mert ő ROCKSZTÁR!”
Posztmodern vállalat Dr. PhD Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Stephen Edwin King Állattemető. A szerzőről •1947. szeptember 21-én született a maine-i Portland városában. •Amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb.
Tudtad-e? Kattints. Tudtad-e, hogy a “The quick brown fox jumps over the lazy dog” mondatban az angol ABC minden betűje használva van? Tudtad-e, hogy.
A SZÓBELI PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉNEK SZABÁLYAI
POLITIKA Egy napon egy fontos párt elnöke autóbalesetben meghalt. A lelke – nyilván tévedésből – felszállt a mennybe és szemben találta magát Szent Péterrel...
Tudás, közösség, hatalom
Csongor és Tünde Készítette: Piele Klaudia Réka 10/b.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
A válság és ami utána következik….
A mű szerzője: Komáromon született, február 18-án kisbirtokos, református nemesi családba. Barátja volt az irodalomnak (amint maga írja: „tisztelettel,
Aranymetszés képviselői
Automatikus Esztergom Halló magyar! Hol vagy? Felelj! Zsámbék.
A MAGYAROK VILÁGHIMNUSZA
Klasszicizmus Romantika
Az Egyesült Államok etnikai és demográfiai jövője
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
KNT-Keretmese.
Népszerű kultúra és magaskultúra
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Egyetemi Könyvtár és partnerei pályázata TÁMOP /1. CONTENTA "24 óra" - A minőségi oktatás és hozzáférés támogatása a szegedi.
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
Samuel P. Huntington Civilizációk összecsapása
Bányai Júlia Gimnázium
"Én, fogadom, hogy egyetemi éveim alatt Magyarország törvényeit ¶ és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szabályait mindenkor megtartom. ¶ Elfogadom.
LP3 Tanulás.
Déry Tibor:.  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című.
Leonardo Da Vinci és festményei
Ismeretlen szerzŐ verse
~építészet, szobrászat, festészet~
VERSENY ÉS SZABÁLYOZÁS 2010 I.Áttekintés. MÚLT, JELEN, JÖVŐ AZ ÁGAZATI ÉS VERSENYSZABÁLYOZÁSBAN II.Betekintés. ELEMZÉSI MÓDSZEREK ÉS SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK.
Világvége-elképzelések
Egy posztmodern regény: Ottlik Géza: Iskola a határon
GYUVAMA A GYUVAMA -kód Dan B. Rown 1947 ;-) —
Az együttm ű ködést ő l a két Németországig.  „hidegháború” (Walter Lippmann)  febr.9. Sztálin beszéde Az imperializmus ellen küzdeni kell IMF,
A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű.
Advent Bihari Gusztáv.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
2010-ben AZ ÉV KÖNYVTÁRA Egyházi Könyvtárak Egyesülése szakmai továbbképzése Veszprém, június 26.
Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13. Bevezetés helyett: Az olvasás csupasz gyönyöre: „...valami nagy dolog történt” Miért.
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Dr. Sajó Andrea Országos Széchényi Könyvtár. DIGITÁLIS VILÁG Gyűjtés Megőrzés Megosztás ÚJ LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK Offline és online világ.
Budapest Fasori Evangélikus Gimnázium
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Üdvözölöm a Herbalife-nál! „Ha megálmodta, meg is tudja valósítani!” Walt Disney.
Az olvasóvá nevelés (tév)útjai Jó és rossz példák iskolákból, könyvtárakból Gombos Péter Kaposvári Egyetem április 28.
Ken Wilber ( ) A transzperszonális pszichológia egyik legjelentősebb képviselője Az integrál pszichológia megalkotója A nonprofit Integrál Intézet.
Készítette: Kogler Dorina Szonja és Korpácsi Dorottya.
A tömegkommunikáció.
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
AZ ELSÕ MATEMATIKA NOBEL-DÍJAS NÕ Rene. MARJAM MIRZAKHANI.
AZ ELSÕ MATAMATIKA NÓBEL-DIJAS NÕ Réka és Rene MARJAM MIRZAKANI.
A szerzői jogi iparágak magyarországi helyzete DAT 2006 a Magyar Tartalomipari Szövetség XVI. Konferenciája november 21. Dr. Bendzsel Miklós Dr.
Kerékpártúrák. Kerékpározás előnyei Olcsó, használatát nem korlátozza a benzin árának az emelkedése. Gyors. A kerékpár csak látszólag lassú közlekedési.
Készítette: Kiss Lili, Kálvin Boglárka, Karácsony Kitti, Papp Réka 7.a
Út a szabadsághoz 1. Téma plakát feladatai. A totaliarianizmus A totalitarizmus csak a XX. században (az olasz fasizmus idején) jelent meg – először a.
Simonyi Károly Élete Bognár Beáta 11.D. Tartalom Életrajz Családja Díjai Könyvei Források.
Nagy magyar tudósok Neumann János ( ) „Neumann észjárását ismerve néha eltűnődöm, hogy nem egy magasabb rendű faj egyik képviselőjével állok-e.
1 A szabadkőművesség. 2 Eredete, és története: (a hivatalos álláspont szerint) -Hivatalos megalakulás: ben –London, a Lúd és rostély nevű vendéglő.
Napjaink „globális” migrációi (Amerika, DK-Ázsia és Ausztrália, valamint Európa), a közös és eltérő vonások, várható eredmények JAKAB DÁVID
Budapest Fasori Evangélikus Gimnázium
A Megalkuvók csapata bemutatja:
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
Óvodai és iskolai szociális segítés
Kvíz Híres magyar írókról.
E-könyvek, e-book olvasók a könyvtárban
ANGOL-AMERIKA FELOSZTÁSA ÉS LAKOSSÁGA
JÓKAI MÓR EGY MAGYAR NÁBOB.
Előadás másolata:

The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) megjelenés: 2010 Dan Brown -

Az elveszett szimbólum Dan Brown amerikai író regénye. Ez a szerző harmadik műve (a 2000-ben megjelent Angyalok és Démonok és a 2003-ban megjelent A Da Vinci-kód c. regényei után).

Megjelenésekor az első napon 1 milliót adtak el a könyv hagyományos és e- könyv verzióiból, az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Kanadában.

Kritika A kritika jól fogadta az új kötetet. Várhatóan nem kavar majd akkora vitát, mint A Da Vinci-kód, amely mélységesen felháborította a katolikus egyházat. A Los Angeles Times a két könyvet szembeállítva azt írta, hogy míg A Da Vinci-kód “mélyen gyökerező kulturális érzékenységet” sértett, a folytatás “inkább egy hullámvasút izgalmait idézi fel: borzongató, szórakoztató, de aztán vége”.

Főhőse az eddigi könyvekhez hasonlóan Robert Langdon, a Harvard Egyetem szimbólumkutatója.

A Washington D.C.-ben játszódó sztori 12 órát ölel fel, és középpontjában a szabadkőművesség áll. Langdont meghívják Washingtonba, hogy tartson egy előadást; meghívója látszólag a mentora, Peter Solomon. Langdon közönség helyett Solomon levágott, kitetovált, és furcsa pózba helyezett jobb kezét találja. Langdon gyors üldözésbe kezd a Kongresszus székházában, és titkos jelek sorozatát fejti meg. Eközben össze kell mérnie tudását Mal’akh-kal, egy tetovált és zseniális gonosztevővel, aki a hatalom egy ősi forrását kutatja. Segítője is akad; Solomon húga, Dr. Katherine Solomon, a noetika tudósa. A záró fejezetekből többet is megtudunk az elveszett jelképről…

Kifejezetten eseménydús a sztori, tele izgalommal és fordulattal… Csak ajánlani tudom mindenkinek =)