Szepesi Vendel A Királyhelmeci Magyar Tanitási Nyelvű Alapiskola.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A pedagógusok munkaidő beosztása
Advertisements

Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
A Zrínyi Ilona Általános Iskola
Királyhelmec városunk története
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Tehetséggondozás a testnevelés órán
„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Hunyadi János Általános Iskola
Rólunk  Iskolánk 1972-ben alakult, szakterületünk az építészet széles skálája.  Oktatunk: kőműveseket, asztalosokat, épületlakatosokat, ácsokat, festőket,
Az olvasástanítás módszere:
Pályaválasztás 2014/15.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
Tehetségpont létrehozása
Jó gyakorlatok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
Árpád Fejedelem Általános Iskola
A kolozsvári Báthory Líceum
óvodától - szakiskoláig A vidéki tanulóknak az iskola épületében található kollégium ad otthont.
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
Társadalomtudományi munkaközösség. Feladataink A társadalomtudományokhoz és a művészetekhez kapcsolódó tantárgyak oktatása. Változatos tanórán kívüli.
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
FÉLÉVI ÉRTEKEZLET 2008 / 2009 Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Kápolnásnyék.
A révkomáromi Selye János Egyetem működése. Az egyetemről általánosságban, annak rövid bemutatása 1918-ban Csehszlovákia megalakulása A felvidéki felsőoktatási.
Kéttanítós modell Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó Törökszentmiklós.
a KFRTKF Gyakorló Általános Iskolája
 Budapesten, a II. kerületben, a Vízivárosban található  140 éves épület  2002-ben teljes felújítás és bővítés.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
Hogyan jutsz el hozzánk? A Jókai felől könnyen megközelíthető iskolánk. 3-as vagy 69-es villamossal 5-ös busszal Mexikói útig Valamint: Kisföldalattival.
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM BEMUTATKOZÓJA
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Miért fontos, Gyermekednek,hogy Az anyanyelvén tanuljon?
Tehetséggondozás 1962 óta ének-zene tagozat indításával.
Napközis beszámoló 2008/2009 I. félév. Napközis csoportok Óvodai csop.:3 gyermek /Katraniczné Suvada Rózsa, Németh Szilvia/ Fogl.I.csop.:4 gyermek / Csipai.
Napközis beszámoló 2009/2010 II. félév.
Napközis beszámoló 2010/2011 I. félév.
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
Matematika Heti óraszám Szakkörben 10 tanuló dolgozott Tehetséggondozó program: VII. - Gablyasz Dániel, Kuczik Mária, Kukoricás Dávid, Papán Attila.
Az intézmény alapadatai fenntartó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest, Nádor u.32. működtető: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata,1145.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
SZIPORKA ORSZÁGOS MATEMATIKA VERSENY 2017.
SZMK Értekezlet május 9..
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Katolikus óvodák létszámának alakulása a katolikus köznevelés rendszerében a 2016/2017-es nevelési évben Készítette:Grolyóné Szabó Éva és Schillingerné.
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, KORSZERŰ, AKADÁLYMENTES ÉPÜLET
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
Intézményi szülői munkaközösségi értekezlet
Országos Kompetencia Mérés 2011
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Előadás másolata:

Szepesi Vendel A Királyhelmeci Magyar Tanitási Nyelvű Alapiskola

Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola A Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 1950-ben alakult, től jogalanyi intézményként működik, fenntartója Királyhelmec Város Önkormányzata. Az iskola a Hunyadi út 1256/16 szám alatt található, a háromemeletes épületben az Európai Unió elvárásainak megfelelő osztályok, korszerű szaktantermek, gyermekorvosi rendelő, konyha és ebédlő, könyvtár, iskolai műhely és gyakorló konyha várja a gyerekeket. Iskolánkat jelenleg 436 tanuló látogatja. Ebből az 1-4. évfolyamba 202 gyerek, az 5-9. évfolyamba 234 gyerek jár. Tanulóink főként királyhelmeciek, de a felső tagozatot már a körzetünkbe tartozó kisiskolák diákjai is gyarapítják. Az alsó tagozat mellett működik közel 100 gyerekkel a napközi otthonunk. A szülőkkel szorosan együttműködve arra törekszünk, hogy tanulóink megőrizzék és továbbvigyék a városunkra és régiónkra jellemző hagyományokat, tekintsék szívügyüknek a természet- és környezetvédelmet, valamint a város kulturális és sportéletének gazdagítását. Iskolánk pedagógusai az általános alapfokú tanulmányok és felzárkóztató foglalkozásokon gondos odafigyeléssel támogatják és fejlesztik a tehetség kibontakozását. Tehetséggondozási óránk, melyet a tanítási időn túl szakkörök és nem kötelező tanítási órák formájában tartunk az idén is meghozta gyümölcsét,melyet a hazai és magyarországi versenyeken,rendezvényeken elért szereplésért kapott oklevelek tanúsítanak. A Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 1950-ben alakult, től jogalanyi intézményként működik, fenntartója Királyhelmec Város Önkormányzata. Az iskola a Hunyadi út 1256/16 szám alatt található, a háromemeletes épületben az Európai Unió elvárásainak megfelelő osztályok, korszerű szaktantermek, gyermekorvosi rendelő, konyha és ebédlő, könyvtár, iskolai műhely és gyakorló konyha várja a gyerekeket. Iskolánkat jelenleg 436 tanuló látogatja. Ebből az 1-4. évfolyamba 202 gyerek, az 5-9. évfolyamba 234 gyerek jár. Tanulóink főként királyhelmeciek, de a felső tagozatot már a körzetünkbe tartozó kisiskolák diákjai is gyarapítják. Az alsó tagozat mellett működik közel 100 gyerekkel a napközi otthonunk. A szülőkkel szorosan együttműködve arra törekszünk, hogy tanulóink megőrizzék és továbbvigyék a városunkra és régiónkra jellemző hagyományokat, tekintsék szívügyüknek a természet- és környezetvédelmet, valamint a város kulturális és sportéletének gazdagítását. Iskolánk pedagógusai az általános alapfokú tanulmányok és felzárkóztató foglalkozásokon gondos odafigyeléssel támogatják és fejlesztik a tehetség kibontakozását. Tehetséggondozási óránk, melyet a tanítási időn túl szakkörök és nem kötelező tanítási órák formájában tartunk az idén is meghozta gyümölcsét,melyet a hazai és magyarországi versenyeken,rendezvényeken elért szereplésért kapott oklevelek tanúsítanak.

Az iskola vezetősége PaedDr. Novella Ivett - igazgatőnő Mgr. Gáspár Kornélia - igazgatóhelyettes- nő 1-4. évf. PaedDr. Godzsák Renáta - igazgatóhelyettes-nő 5-9. évf.

Osztályfőnökök Osztálynélküli pedagógusok és asszisztensek O. Mgr. Gézci Aranka I.A Mgr. Bosznay Izabella I.B Mgr. Rigó Katalin II.A Mgr. Szentpétery Éva II.B Mgr. Dobos Tímea III.A Szabó Ferdinánd III.B Mgr. Illés Irén IV.A Mgr. Máté Adrianna IV.B Mgr. Trosko Zita V.A Mgr. Berta István V.B Mgr. Vasko Ilona VI.A Pandi Zsuzsanna VI.B Dako Henrietta VII.A Icsó Edit VII.B Bajusz Alica VIII.A Nagy Katalin VIII.B Mgr. Gáspár Krisztián VIII.C Ing. Pandy Csaba IX.A Mgr. Balog Adél Mgr. Dobos András Dobos Margit Csótó Gabriella Mgr. Kovács Katalin Tolvaj Bertalan Lázár Teréz Mgr. Leho Mónika Mgr. Majer Tímea Mgr. Rácz Gergő Vargovčík Róbert Pandi Margit Compoly Zita Vámos Ibolya

Az iskolánk Előröl Hátúlról

A Tornatermünk Öltöző Terem

A készülődő tornatermünk Várjuk a szponzorokat.

Az ebédlőnk

Az osztályunk VIII.A

Elérhetőségünk Elérhetőségek: Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola ul. Hunyadiho 1256/ Kráľovský Chlmec tel.: ,301,302 Elérhetőségek: Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola ul. Hunyadiho 1256/ Kráľovský Chlmec tel.: ,301,302

Köszönjük a figyelmüket