„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” 2007. november.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ ÁLDOZATSEGÍTÉS HELYZETE
Advertisements

Pszichológiai segítségnyújtás az áldozatsegítésben - Heves megye.
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓS OSZTÁLY Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Budapest, április 16.
ÁLLAMI ÁLDOZATSEGÍTÉS A GYAKORLATBAN Budapesti Szociális Forrásközpont TÁMOP Projekt - Tapasztalatcsere Fórum - ( március 7.)
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Projektzáró konferencia április 26.. I. Előzmények II. A projekt részei III. A projekt megvalósítása IV. A végrehajtás tapasztalatai V. Az együttműködő.
A képzést lehetővé tevő pályázat és céljainak ismertetése Dr. Veress Gáborné projektmenedzser TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését.
A közrend és közbiztonság helyzete, a Komárom - Esztergom Megyei Rendőr - főkapitányság évi tevékenysége.
Modellprogram. Összehasonlítás Főváros 66 órás ügyelet/hétvége Telefonos – 33 % személyes – 2 fő Kizárólag Áldozatsegítő Szolgálat Telefonszám kiadása.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” április.
Büntetés-végrehajtási
Az áldozatsegítés szolgáltatásainak kiszélesítése – hétvégi ügyelet, speciális programok, különleges esetek kezelése.
Dr. Bozsó Zoltán r.dandártábornok
Szakmai találkozó KBSZ Siófok 2008 április 9.. Irányítási jogkörök  Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium ↓  Országos Rendőr- főkapitányság ↓  Budapesti.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
ÁLDOZATSEGÍTÉSI SZOLGÁLTATÁSOK
Az Igazságügyi Hivatal helye, szerepe a családon belüli erőszak kezelésében, az áldozatok segítésében Dr. Triznay Gabriella Somogy Megyei Igazságügyi Hivatal.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
2009., a működés negyedik éve Áldozatsegítő Szolgálat.
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az ügyeleti szabályok től módosult rendelkezései
Lendületben az ország! 1 Kormányszóvivői tájékoztató A Prémium Évek Program bemutatása november 4.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
A DUNA STRATÉGIA AGRÁRLOGISZTIKAI TEENDŐI Fórum november 18. Gyertyán Katalin, KözOP IH Közlekedéslogisztikai fejlesztési lehetőségek a KözOP-ban.
SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat I. Telefonos Nyílt Napok május 11.
Szektorok közötti együttműködések
LOT 2 – LOT 3 Csepeli hálózatfejlesztés I. és II.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Sikkasztás A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette.
A projekt általános szakmai célkitűzései
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
Rászoruló személyeket támogató operatív program RSZTOP
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TEVÉKENYSÉGEINEK, FELADATAINAK BEMUTATÁSA KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI IRODÁK.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – óta Magyarországon.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
Társadalmi tudatformálás
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA
18. Országos Védőoltási Továbbképző Tanfolyam WHO EURO magyarországi
A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Jász –Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat tevékenységének bemutatása Dr. Berkó Attila JNSZ. Megyei Kormányhivatal Igazságügyi.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Előadás másolata:

„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november 30. Dr. Gulyás Renáta

Együttműködő partnerünk

Kiindulópontjaink a következők: január 1. óta hónapról hónapra növekvő tendenciát mutat az áldozatsegítő támogatásokat igénybe vevő, Komárom-Esztergom megyében élő ügyfelek száma

2. A Központi Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítő Szolgálatának 2006-os adatai szerint országos átlagban bűncselekmények áldozatává vált személyek kb. 5 %-a kereste fel az Áldozatsegítő Szolgálatot, ez az arány Komárom-Esztergom megyében több, mint másfélszeres, azaz 7,7 %. 3. Az elmúlt másfél évben a megyében 120 olyan ügyfél részesült áldozatsegítő szolgáltatásban, aki hétvégén vált bűncselekmény áldozatává, ez a támogatásban részesített ügyfelek 38 %-a. 4. A hétvégén elkövetett bűncselekmények jelentős részénél a feljelentés megtételére is sor kerül szombaton vagy vasárnap.

5. A hétvégi ügyeleti rendszer megvalósulásának előnyeit a kérelmüket hét közben előterjesztők is élvezhetik. 6. Gyakorta problémát okoz az ügyfelek számára az azonnali pénzügyi segély iránti igény előterjesztésére rendelkezésre álló, a bűncselekmény elkövetésétől számított 3 munkanapos határidő rövidsége. 7. Az áldozatsegítési eljáráshoz kapcsolódó adminisztratív feladatok a növekvő ügyfélszám mellett egyre nehezebben láthatóak el a Szolgálat munkatársai részéről. 8. Komárom-Esztergom megye tömegközlekedési adottságai.

Fentiek figyelembevételével az Igazságügyi Hivatal a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitánysággal, mint konzorciumi partnerrel együttműködve jelen projekt keretei között a következőképpen kívánja megvalósítani az áldozatsegítő szolgáltatások hétvégi ügyeleti rendszerét Komárom-Esztergom megyében: A Komárom-Esztergom Megyei Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítő Szolgálatának és Jogi Segítségnyújtó Szolgálatának munkatársai valamint a Hivatal gazdasági ügykezelője vállalják, hogy kísérleti jelleggel, 2007 novembere és 2008 áprilisa közötti 24 hetes időszakban, a Komárom-Esztergom Megyei Igazságügyi Hivatal 2800 Tatabánya, Előd vezér út 4. szám alatti helyiségében, napi 4 óra időtartamban, szombaton és vasárnap 8-tól 12 óráig megvalósítják az Áldozatsegítő és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerét.

A projekt megvalósulásának köszönhetően: 1. Komárom-Esztergom megyében az országban egyedülállóan valósulhat meg az áldozatsegítés és a jogi segítségnyújtás közös hétvégi ügyeleti rendszere. 2. Az Áldozatsegítő Szolgálat célkitűzéseinek megfelelően várhatóan nőni fog az áldozatsegítő támogatásokat igénybe vevők száma. 3. Várhatóan nőni fog a Szolgálatot személyesen felkereső ügyfelek és az azonnali segély készpénzben történő kifizetését kérők száma is.

4. A projekthez kapcsolódó széleskörű propagandatevékenységnek köszönhetően mind az áldozatsegítés, mind a bűnmegelőzés és az áldozattá válás megelőzésének fontossága nagy nyilvánosságot kap. 5. A hétvégi ügyeleti rendszer bemutatását szolgáló értekezleten Komárom-Esztergom megye valamennyi bűncselekmény áldozatával kapcsolatba kerülő szakembere véleményt cserélhetett, sor került az eddigi áldozatsegítési tevékenység értékelésére és a jövőbeni feladatok tisztázására.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!