Dr. Romhányi Gábor előadása Költséghatékonyság a megoldása a hulladékgyűjtésben és kezelésben?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dr. Romhányi Gábor előadása A hulladékgyűjtés költséghatékony megvalósítása informatikai eszközökkel.
Advertisements

2010. május 12.INNOTRANSZ Mérnöki Iroda Kft. – Informatikai megoldások a környezetvédelemben Innováció a környezetvédelmi informatikában X. Országos Környezetvédelmi.
Dr. Romhányi Gábor előadása
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
Mi a WebTÁRSASHÁZ rendszer?
Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai és az ebből fakadó felügyeleti feladatok Kriminálexpo április 16. Kérdő Gyula PSZÁF.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Erdélyiné Forgó Erzsébet UFS Group Holding Zrt. Credit üzletágvezető
Intranet portál bemutató
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
Webbase valós idejű komplex flottamenedzsment szolgáltatás
Zöld Híd Hulladékgazdálkodási
ADNS Attestation DataNet Service
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
IWacos rendszer ERDŐKERTES - HULLADÉKGYŰJTÉS Az iWACOS rendszer alkalmazása a Műszki Ellátó Szervezetnél Lovák István Innotransz Mérnöki Iroda Kft.
Műszaki ellenőrképzés
Integrált Pénzügyi és Számviteli Programrendszer
ERP Integrált vállalatirányítási rendszer
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
Elektronikus vezetési karton
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
Ambrovics Andrea KEOP IH vezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Közúti és Vasúti járművek tanszék. Célja:az adott járműpark üzemképes állapotának biztosítása. A karbantartás folyamatait gyakran az üzemeltetést is kiszolgáló.
„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”
E-beszerzés Bravo csoport.
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Kontrolling Kis- és Közép vállalatok esetén Készítette: Németh Rita YFVZUC KGKIEG.
1/11 Dr. Kincses Gyula – Dr. Surján György ESKI Dr. Racskó Péter EüM Informatikai minimum-feltételek és akkreditáció.
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Az adatküldés aktuális kérdései szeptember 14. Fejérvári Bence.
ISO : 2011 – energiairányítási rendszer (EIR)
AZ IKSZT program bemutatása Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató Kecskemét-Imrehegy, július 16.
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szervezése, működtetése az önkormányzatok szempontjából Hosszútávon csak a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatok.
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
Magyar Controlling Egyesület Szolnok, október 29. MCE Konferencia 2009 A controlling gyakorlata Bepillantás az államigazgatási kontrolling gyakorlatába.
Kovács József elnökhelyettes Településszolgáltatási Egyesület Hajdúszoboszló, október 13.
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Művelődésgazdaságtan 2. előadás Szomor Tamás A m űvelő désgazdaságtan tárgya  A művelődést, kultúrát gazdasági szemszögből jellemzi - makro megközelítés.
TÁRNOK – SZÉKESFEHÉRVÁR vasúti vonalszakasz kivitelezési munkálatai Kápolnásnyék - Gárdony vonalszakasz jobb és bal vágány átépítése.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Vállalkozói készségek fejlesztése
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
ICR technológia és alkalmazási területei DoqSys Business Solutions
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Emma telefonos ügyfélszolgálat
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia IT HelpDesk – CRM házon belül Microsoft Operations Manager 2005 és Microsoft CRM Ügyfélszolgálat Fülöp Miklós.
KÖVETELÉSKEZELÉS - SZOFTVERES MEGOLDÁSOK Dr. Sándor Csaba kereskedelmi igazgató.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
Az e-Bank az e-Számla és az e-Elszámolóház, mint komplex megoldás Budapest, február 23.
INNOTRANSZ Mérnöki Iroda Kft. – Informatikai megoldások a környezetvédelemben Nyilvántartás informatikai megoldása a Fémtörvényhez Dr. Romhányi Gábor INNOTRANSZ.
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
9. tétel.
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
ISO/IEC Software Asset Management szabvány
vállalatirányítási rendszer Moduláris szervezése
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Dr. Romhányi Gábor előadása Költséghatékonyság a megoldása a hulladékgyűjtésben és kezelésben?

Lerakási adó Díjcsökkentés Esetleges tulajdonosi szerkezet változás is költségekkel járhat Működés hatékonyságának növelése elengedhetetlen, a költségek puszta „lefaragásában” már nem sok mozgástér maradt a leg több cég estében Új jogszabályi és gazdasági környezet

Jellemző problémák az ügyvitel terén: Sziget-szerű informatikai rendszerek (szoftverek) egységes adatkezelés (adatbázis) nélkülrengeteg többletmunkával jár Az elérhető integrált megoldások döntő többsége nem képes a hulladékgazdálkodás specialitásainak kezelésére (pl. kezelés, osztályozás; bejelentések; begyűjtés szervezés támogatása, stb.) Időigényes, drága és hiba lehetőségekkel teli adminisztráció Hatékonyság növelése

A cég valós folyamataira épülő központosított ügyviteli rendszer (ERP) minőségi ugrást jelent a munkaszervezésben és az ügyfél-kiszolgálásában Ezt biztosítja a hulladékgazdálkodók számára kifejlesztett rendszer A megoldás

Hogy működik?

Hulladékgazdálkodási modul saját mérlegszoftverrel: Pontos napra kész készletnyilvántartást a mérlegelési adatok alapján; kezelés, osztályozás, hulladékos és fémes bejelentés Logisztikai modul: hatékony fuvarszervezés (esti és rendszeres), túratervek, szerviz kezelése Jobb ügyfélkiszolgálást : nincsenek elveszett, el felejtett ügyek Pénzügyi és főkönyvi modul: számlázás és kontírozás a valós események (teljesítések/beszállítások) alapján Belső feladat-menedzsment: munkatársak munkájának koordinálása könnyebben, hatékonyabban Mit tud az EnWizard 2, amit más nem?

Akik már az EnWizardot választották és még sokan mások…

Az ürítések automatikus, emberi tényezőtől független(!) regisztrálását és hatékonyabb munkaszervezést lehetővé tevő informatikai rendszer az Tovább lépési lehetőség

Három hazai vállalkozás közös fejlesztésének eredménye évi Ökoindusztria szakkiállítás termék díjának nyertese Az egyetlen integrált lakossági hulladékgazdálkodók számára kifejlesztett rendszer, amely a munkaszervezéstől a tényszerű visszacsatolásig bezárólag kipróbált komplex megoldást kínál

A rendszer első pillére: RFID technológián alapuló kuka-azonosító és ürítés számláló rendszer A vonal kódos és más rendszerekkel ellentétben nem igényel emberi beavatkozást az edényzet-azonosítók leolvasása – ez teljesen automatikusan történik Infra-függöny: bármilyen 10x10 centiméternél nagyobb tárgy a felépítménybe történő bekrülését érzékeli Zsákok azonosítás is megoldott: vonalkódos technológiával Infra-függöny jelez (megszakad) és nem történt előtte hozzá kapcsolható azonosítás SZABÁLYTALAN ÜRÍTÉS Minden ilyen eseményt GPS koordinátákkal, időponttal továbbít a rendszer feldolgozásra a ügyviteli szoftvernek, így az visszakereshető (címhez köthető) és számon kérhetővé válik Referencia: Dunanett Kft. (Dunaújváros), Erődkertes Önkormányzata

A rendszer második pillére: GPS technológián alapuló iTrack jármű követő rendszer Szerepe az esemény adatok továbbítása illetve további hasznos információk biztosítása a kiértékeléshez Precíz üzemanyag-fogyasztási adatok biztosítása Referencia: mintegy 800 cég több mint járművében használják nap mint nap

A rendszer harmadik pillére és „agya”: az EnWizard 2 szoftver Egyszerre felel meg a hazai(!) hulladékgazdálkodási, a fémkereskedelmi-, a pénzügyi-számviteli jogszabályok előírásainak Folyamat szemléletű: a begyűjtési tevékenység és szolgáltatások szervezése, a hulladékforgalom és hulladékkezelés kiszolgálása mellett biztosítja a hagyományos vállalatirányítási funkciókat (pénzügy, főkönyv, humán, stb.) Hiteles, naprakész adatok alapján biztosít döntés-előkészítési információkat és készíti el a kötelező hatósági jelentéseket. Ürítési információk feldolgozása; fizetési felszólítások készítése, számlázás ezekre az információkra támaszkodva; Referencia: tucatnyi hulladékgazdálkodó társaság (pl. Design Kft., Erdőkertes Önkormányzata, stb.)

Mit kínál tehát az iWacos rendszer? Visszaélések ellehetetlenítése – bevételek maximalizálása: 20-30% -os bevétel növekedés várható Kézben tartott, költséghatékonyan működő vállalat, még színvonalasabb ügyfélkiszolgálás alacsonyabb adminisztrációs terhek mellett Stabil, hosszútávon eredményes működés Akár egy éven belüli megtérülés

Referencia rendszer: Erdőkertes Önkormányzata Mintegy 4500 cím Jelentős számú üdülő terület („zsákos megoldás”) Szeretne meghívót kapni és megtekinteni a rendszert működés közben kérem keresse fel standunkat!

Köszönöm a figyelmet! Kérem keress fel standunkat! További információ:

Finanszírozás Pest megyében 40%-os Azon kívül 50%-os vissza nem térítendő pályázati támogatás önkormányzati cégeknek is a rendszer egészére vonatkozóan!