A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem doktori iskolái MAB akkreditációjának számszerű adatai és eredményei Prof. dr. Solymosi József DSc a Katonai Műszaki.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A doktori iskolák akkreditációja – 2009 Munkaanyag vitája Bazsa György, a MAB elnöke DI vezetők országos fóruma Budapest, október 16.
Advertisements

A doktori iskolák akkreditációja – 2009 Munkaanyag Bazsa György, a MAB elnöke Debreceni Egyetem DI vezetők fóruma Debrecen, október 14.
A MAB állásfoglalása a doktori iskolák ügyében Bazsa György, a MAB elnöke A Magyar Rektori Konferencia egyetemi tagozatának ülése Budapest, május.
KATONAI ALAPISMERETEK Előadó: Dr. Felházi Sándor mk. ezredes dékán.
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
PhD fokozatok nyomában adatok és javaslatok
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2006.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
Intézményfejlesztési Terv
A doktori iskolák akkreditációja – 2009 ősz Dr. Bazsa György a MAB elnöke ODT ülés – Budapest november 6.
Jogász doktori képzés, PhD fokozatok, doktori iskolák
A tudományos élet színterei I. Kutatási projekt I október 18.
A Katonai műszaki tudományok alapjai I.
A vállalkozások PhD szintű munkaerőigénye Magyarországon
Kiadványaink Országos Felsőoktatási Információs Központ.
Bazsa György a MAB elnöke Aktuális feladatok a doktori képzés és fokozat, a doktori iskolák ügyében Az Országos Doktori Tanács ülése Budapest, április.
A környezetállapot-értékelés módszertana Dr. Bulla Miklós Baja, április 26. Széchenyi István Egyetem, Környezetmérnöki Tanszék.
Változások, újdonságok, várható fejlesztések az MTMT adatbázisban
A TURIZMUSKUTATÁS HELYZETE MAGYARORSZÁGON
Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola tanévnyitója Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola szeptember 11.
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Szilágyi Tivadar egyetemi tanár GTK3185BAN.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sándorné dr. Kriszt Éva rektor Budapesti Gazdasági Főiskola.
MTMT feltöltési segédlet
A Katonai műszaki tudományok alapjai I.
Bevezető előadás az I. éves PhD. hallgatóknak Budapest, szeptember 29. Solymosi József egyetemi tanár, az MTA Doktora az MTA Doktora ZRÍNYI MIKLÓS.
A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM - A MAGYAR FELSŐOKTATÁS INTEGRÁNS RÉSZE 1 MPV előadás.
A doktori iskolák akkreditációja Dr. Bazsa György a MAB elnöke ODT ülés – Budapest április 17.
Akkreditációs aktualitások Bazsa György, a MAB elnöke MRK plénum Budapest, november 9.
A doktori iskolák törvényi megfelelésének értékelése Új doktori iskolák akkreditációja Tapasztalatok és feladatok Bazsa György, a MAB elnöke A Magyar Rektori.
A MAB működése: elvek és gyakorlat Bazsa György a MAB elnöke MAB szakértői fórum Budapesti Corvinus Egyetem szeptember 25.
A doktori iskolák akkreditációja – 2009 ősz Dr. Bazsa György a MAB elnöke ODT ülés – Budapest november 6.
Doktori iskolák törvényi megfelelésének értékelése Új doktori iskolák akkreditációja Tapasztalatok és feladatok Bazsa György a MAB elnöke Országos Doktori.
Zentai László : Az ELTE intézményakkreditációs tapasztalatai – XI. 18. Az ELTE intézmény- akkreditációs tapasztalatai (2009–2010)
ORSZÁGOS DOKTORI ADATBÁZIS Közeli és a távolabbi tervek
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
LB értékelési módszerek, technikák MAB Budapest, 2007 január 17. Topár József.
AZ ÚJ FELSŐOKTATÁSI TÖRVÉNY - MINŐSÉGFEJLESZTÉS, MINŐSÉGHITELESÍTÉS.
Doktori iskolák akkreditációja Bazsa György, a MAB elnöke Országos Doktori Tanács ülése Debrecen, december 12.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
A doktori iskolák törvényi megfelelésének értékelése Új doktori iskolák akkreditációja Tapasztalatok Bazsa György, a MAB elnöke Országos doktori fórum.
Doktori iskolák akkreditációja Bazsa György, a MAB elnöke Az Országos Doktori Tanács ülése Debrecen, december 12.
Kovács László Nemzeti Közszolgálati Egyetem
A TDK és a doktori képzés kapcsolatrendszerének fejlesztése Dr. Csernoch László az Országos Doktori Tanács elnöke.
Kutató- és kiváló egyetemek Magyarországon - Konferencia a kutatási kiválóság jövőjéről ELTE, június 22. Prof. Dr. Patkó Gyula rektor MISKOLCI EGYETEM.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a felnőttképzési akkreditációról Torma Gabriella FAT titkárságvezető.
Beke Gabriella Egészség – Információ - Könyvtár MOKSZ – ÁEEK Könyvtár tudományos konferencia Budapest, 2015.március 27.
Konferencia a Kutatási kiválóság jövőjéről ELTE június 22. Dr. Farkas Ferenc általános és stratégiai rektorhelyettes PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM CSŐRE.
A kutatóegyetemek helye az innovációban (Ahogy mi látjuk) Dr. Greiner István alelnök Magyar Innovációs Szövetség június 22.
Dr. Husvéth Ferenc Tudományos ügyekért felelős rektorhelyettes június 22.
STATISZTIKAI MUTATÓINK 2014/ LÉTSZÁMOK 1. a1.b1. c2.a2.b2.c2.d3.a3.b3.c3.d4.a4.b4.c5.a5.b5.c6.a6.b7a7.b8.a8.c SZUM
A doktori képzés aktuális kérdései Doktoranduszok Országos Szövetsége Szombathely © dr. Kocsis Miklós.
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 187. KÖZGYŰLÉSE május 2–3.
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak Bírálati szempontok: Dr. Hórvölgyi Zoltán (tudományos dékánhelyettes)
2011.december 9. Országos Doktori Tanács A felsőoktatási intézmények doktori tanácsai elnökeiből álló testület, amely állást foglal a doktori képzéssel,
Magyar Tudományos Művek Tára
Hogyan legyünk eredményesek?
TÉMAVEZETŐI TÁJÉKOZTATÓ KMDI ÚJ KÉPZÉSI RENDJE
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Szervezeti Felépítése
Magyar Tudományos Művek Tára
Műszaki Földtudományi Kar, Környezetgazdálkodási Intézet
MIÉRT éppen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar?
Oktatás a mérnök informatikus szakon: tények és vélemények
A doktori iskolák akkreditációja – 2009 Bazsa György, a MAB elnöke
Új lendülettel az európai kutatóegyetemek élvonalába
Turcsányi Károly: (Minőségszemléletű) barangolások a hadtudományban
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Előadás másolata:

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem doktori iskolái MAB akkreditációjának számszerű adatai és eredményei Prof. dr. Solymosi József DSc a Katonai Műszaki Doktori Iskola vezetője Doktori témavezetők módszertani foglalkozása Budapest, augusztus 30.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem doktori iskolái MAB akkreditációjának számszerű adatai és eredményei (Forrás: MAB-ODT nyilvános adatbázisa) A Hadtudományi Doktori Iskola helyezése a Társadalomtudományok tudományterületen akkreditált összes (36 db) hazai doktori iskola között (narancssárga színnel jelölve a grafikonokon) A Katonai Műszaki Doktori Iskola helyezése a Műszaki tudományok tudományterületen akkreditált összes (26 db) hazai doktori iskola között (zöld színnel jelölve a grafikonokon)

1. ábra. A felvett doktoranduszok száma: egy törzstag átlaga

2. ábra. Az abszolutóriumot szerzett doktoranduszok száma: egy törzstag átlaga

3. ábra. A témavezetésével PhD fokozatot szerzett összesen: egy törzstag átlaga

4. ábra. A felvett doktoranduszokból PhD fokozatot szerzettek aránya (u.a.)

5. ábra. Az abszolutóriumot elnyert jelöltek közül PhD fokozatot szerzettek aránya (u.a.)

6. ábra. Az összes publikációk száma: egy törzstag átlaga

7. ábra. A külföldi publikációk száma: egy törzstag átlaga

8. ábra. A hazai idegen nyelvű publikációk száma: egy törzstag átlaga

9. ábra. Az összes impakt faktor száma: egy törzstag átlaga

10. ábra. Az összes független hivatkozások száma: egy törzstag átlaga

ERŐSSÉGÜNK 1.Három értékelt mutató kivételével minden értékelési kritérium szerint országos átlagban is tiszteletre méltó eredménnyel büszkélkedhetünk. 2.A saját tudományágon belül az összesen 14 db. értékelt adatunk országos helyezése: Értékelési adatainak tudományterületi helyezési száma az adott intervallumban Helyezési intervallum: 5. – 15. hely Helyezési intervallum: hely Helyezési intervallum: 27. – 36. hely Hadtudományi Doktori Iskola helyezése a Társadalomtudományokban [db.] (összesen 36 hazai doktori iskola között) 8 db2 db4 db Katonai Műszaki Doktori Iskola helyezése a Műszaki tudományokban [db.] (összesen 36 hazai doktori iskola között) 10 db4 db Megjegyzés: A grafikonokon be nem mutatott további négy értékelési adat:  Monográfiák, könyvek száma,  Könyv fejezetek száma,  A legfontosabb 10 publikáció összes impakt faktora,  A legfontosabb 10 publikáció összes független hivatkozási száma TEHÁT 11 KRITÉRIUM SZERINT A MAB AKKREDITÁCIÓS ÉRTÉKELÉSI ADATAINK ORSZÁGOSAN IS KIVÁLÓNAK MINŐSÜLNEK!

GYENGESÉGEINK A külföldi publikációk száma: egy törzstag átlaga Az összes impakt faktor száma: egy törzstag átlaga Az összes független hivatkozások száma: egy törzstag átlaga LEHETŐSÉGEINK A megoldási lehetőségeinket a MAB vonatkozó határozata által megszabott keretek között kell keresnünk, a mi sajátos mozgásterünkben. Hipotézis: A MAB Határozat lábjegyzetében megadott definíciók felhasználásával, és a „cselekvési program”-unkban megszabott, jelentős erőfeszítéssel a ZMNE doktori iskolái képesek lesznek az akkreditációnál elmarasztalt fenti három, gyenge értékelési mutatónk minőségi javítására. Rövidesen nyilvános közleményben igazoljuk Halász László professzor kollégával a további minőségi javulásunk reális lehetőségét, a megvalósítás konkrét módszereit, a jól bevált hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján, részletes adatokkal alátámasztva.