Kulturális helyzetkép az Európai Unióban – a számok tükrében Európai Uniós Kulturális Zsebkönyv bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lakosság gazdasági várakozásai GKI Fogyasztói Bizalmi Index Mérők Klubja május 30. Udvardi Attila Kutatásvezető GKI Gazdaságkutató Zrt.
Advertisements

ITE az innovatív Tudás Egyeteme az Innováció Innovációja Innovatív kérdések és válaszok a fenntartható gazdasági, társadalmi, környezeti-ökológiai, kulturális.
Csomagolási hulladék kibocsátás és hasznosítás Magyarországon ( )
Széchenyi István és reformjai
Kommunikációs Főosztály
1 PV helyzetkép Az NCsT felülvizsgálata a napelemes trendek tükrében Horváth Attila Imre helyettes államtitkár Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása
Fenntartható fejlődés
GKI Zrt., Az EU statisztikai adatbázisa és az uniós politikák Prezentáció az MTA Statisztikai Bizottsága Budapest, december 6-i ülésére.
Szervezet és kultúra az innováció szolgálatában
Európai Uniós ismeretek Mintafeladatok. Válassza ki a helyes megoldást! 1.Mikor írták alá a Római Szerződéseket? a)1948 b)1957 c)1967 d)1978 Megoldás:
A műszaki kommunikáció alapjai
1. A demográfia fogalma, története, tárgykörei és forrásai
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Urban Audit Az egységes városstatisztikai adatbázis.
Intézményi fejlettség a Duna-stratégia makrorégióban
Túl magas-e Magyarországon a halálozások száma?
Túl magas e Magyarországon a munkanélküliség?(nemek alapján) Készítette:Both Csaba.
Túl alacsony-e Magyarországon a villamosított vasútvonalak hossza?
Afrika alul- és felülnézetből Nemzetközi egyenlőtlenségek Afrika szemszögéből France Mutombo Afrikáért Alapítvány
Készítette: Szebenyi Debóra GTK. GVAM. I. évf.. Célkitűzés: Megállapítani, hogy Magyarországon az adottságokhoz képest sok vagy kevés megújuló energiaforrást.
Big Mac Készítette: Szilágyi Marianna. Fő szempont: Melyik országban a legmegtérülőbb a munkával töltött idő? 16 ország adatainak összehasonlítása és.
Találkozások és mélyebb együttműködés a magyar-szlovén határtérségben A Reg-Net projekt bemutatása Készítette: Polgár Tibor és Győrffy Gábor.
Turizmusstatisztika a KSH-ban Központi Statisztikai Hivatal
Az Európai Unió és a sport, közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségek
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Pécs turizmusa.
A felsőoktatási és a K+F statisztika
Egy kis történelem Magyarországon a sz. fordulóján abszolutikusan elnyomott ország. Uralkodója a Habsburg-családból származik. A magyarság érdekét.
”A magyar Elektronikus Könyvtár megújulása, új szolgáltatásai” Moldován István OSZK MEK osztály Országos Széchényi Könyvtár Tudományos.
MTA Regionális Kutatások Központja A MAGYAR RÉGIÓK MEZŐGAZDASÁGI HELYZETKÉPE A KÁRPÁT RÉGIÓBAN Kovács Teréz tudományos főmunkatárs MTA Regionális Kutatások.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
A LAKOSSÁG UTAZÁSI SZOKÁSAI (LUSZ)
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
Geopolitikai kihívások az Európai Unió külső határai mentén Nyíregyháza március 29. Prof. Dr. Süli-Zakar István (DSc.) Tanszékvezető egyetemi tanár.
A Magyar Kutatói Mobilitási Központok Hálózata Kovács Enikő Tempus Közalapítvány.
Együtt a családdal, együtt a nemzettel! augusztus 16. Kormányszóvivői tájékoztató.
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
ICEG EC KELET-EURÓPA: MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK ÉS GAZDASÁGPOLITIKAI KIHÍVÁSOK AZ EU-CSATLAKOZÁS ELŐTT MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK A BALTI ORSZÁGOKBAN 2002.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Európai vállalkozók, Európai vállalkozások Dr. Szente Kálmán.
Az Európai Unió országaiban élő külföldi állampolgárok
Készítette:Pógyor István. A kisebbség, társadalmi értelemben egy adott társadalmon belül többé- kevésbé elkülöníthető, sajátos azonosságtudattal rendelkező.
UDOVECZ GÁBOR Balkán: együttműködés vagy verseny a mezőgazdaságban?
2014. szeptember 12.. A 4 FŐSZEREPLŐ : Az Európai Unió Tanácsa Az Európai Bizottság Az Európai Unió Bírósága Az Európai Parlament.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Bocskai István Református Oktatási Központ
KINŐNI MAGYARORSZÁGOT Hazai innovatív vállalatok lehetőségei a világban A tudomány és kutatás szerepe az innovációban Vizi E. Szilveszter az MTA elnöke.
Készítette: Kiss István
A magyarok: Fekete és fehér magyarok.   Színre, vagy vallásra vonatkozhat a „fekete” jelző?  Az egyik esetben a fekete szó utalhat egyrészt a kazároktól.
Alapfogalmak, adatforrások, szűrés
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
1 Az Európai Unió Agrárpolitikai célkitűzései a kezdetekkor és napjainkban Csordás László.
Napraforgó Napraforgó.
Innovációs menedzserképzés (30 órás verzió) Pitlik László SZIE Gödöllő / INNOREG-KMRIÜ
Péterfi Rita Országos Széchényi Könyvtár Budapest Könyvtárhasználati szokások alakulása a számítógép- és internethasználat tükrében avagy.
Románia és az EU-s csatlakozás. Problémafelvetés Visszatekintés Rendszerváltás utáni gazdaságpolitika A csatlakozás folyamata A csatlakozás után.
A GDP alakulása Csehországban az elmúlt húsz évben Farkas Bertalan Péter Földrajz BSc október 7.
A Balti államok demográfiai problémáinak hatása a gazdaságra Készítette: Rigó Áron.
1 Szociális védelmi kiadások Magyarországon és az Unióban Tokaji Károlyné, KSH „Kérdés és válaszok”, avagy SZEGÉNYSÉG és SEGÉLYEZÉS I. című szakmai konferencia.
 A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon.
A JÁRMŰIPAR GAZDASÁGI HATÁSA KÖZÉP- ÉS NYUGAT- DUNÁNTÚLI RÉGIÓK FEJLŐDÉSÉRE Alprojekt-záró konferencia Előadó neve: Sólyom Andrea Győr, május 4..
015/timeuse-simulation /
Magyar versenyképesség 2017
Árpád-ház Program Sajtótájékoztató november 19.
Magyar Élethosszig Tartó Pályaorientációs Szakpolitikai Tanács
Orosz geopolitikai és geoökonómiai érdekek a Duna mentén
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
Teljesítmény, hatásfok
Előadás másolata:

Kulturális helyzetkép az Európai Unióban – a számok tükrében Európai Uniós Kulturális Zsebkönyv bemutatása 296/EN/KS EN.PDF 296/EN/KS EN.PDF

„A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igaz hatalma. Ennek statisztikája az ország – leginteressánsabb- része. Nem termékeny lapály, hegyek ásványok éghajlat sa’t. teszik a közerőt, hanem az ész, melly azokat józanon használni tudja. Igazibb suly’s erő az emberi agyvelőnél nincs. Ennek több vagy kevesebb léte a’ nemzetnek több vagy kevesebb szerencséje.” Széchényi István

Köszönöm a figyelmet! Bárdosi Mónika