Budapest, Szabadkai Andrea Magyar Biokultúra Szövetség; SZÖVET 30/ ,
Fenntartható vidéki szelíd turizmus: a helyi természeti adottságok, a sokféleség megőrzésével, bemutatásával való programalkotás, az erőforrások helyben tartása és a közösség erősítése által. Természetes anyagok Hagyományos, természetes összetevők az ételkészítés során Tájfajták Tájgazdálkodás, biodiverzitás, kis ökológiai lábnyom
Vidéki/falusi gasztronómia Tiszai halút / Szatmári szilvaút Tiszai halételek Tanösvények Mesterségek / kézművesek Programszervezés Extrémfolk kultúra Falusi szálláslehetőségek Környezeti nevelés, pl.: falú pedagógia Helyi termékek direkt értékesítése, háztól
..
TÁJÉTELEK… Milotai dió Szatmári szilva (Penyigei, Nemtudom..) Szabolcsi Jonatán alma Alföldi kamilla Makói hagyma Szegedi paprika Pörkölt torta Kötött tészta leves Szilvásétel Diólikőr, lekvár, befőtt Szilvalekváros derelye Szatmári töltöttkáposzta kukoricadarával Kubikos tarhonya Csíramálé Halászlé Gulyásleves
Szalmafürdő Mászóka Tejfürdő Aromafürdő Iszapfürdő Népviselet Legendák
Bereg, Tiszató Mártély …
Kiskerti ellenőrzés (1 he, v 300m2) 8000 Ft +áfa. Jelen ellenőrzött, + 50 új (ápr. 30) Legszebb Konyhakert pr. (ápr. 15) és a Közösségi Tanulókert hálózat (bio) részére INGYENES Fogyasztói és Gazda havi BIOHÍRLEVÉL Megújult honlapunk
Őstermelő, kistermelő Falusi vendégasztal szolgáltató Háztól Házhozszállítással Piacon, rendezvényen Dobozrendszereken keresztül
LEADER térségek közti együttműködés LEADER – CIVIL- Önkormányzat… 100% utófinanszírozás Vállalkozás 60% Folyamatos augusztusig ill. forrás kimerülésig. REL
Nagyapám Háza Projektötlet Felhívások: május Előzetes nyilvántartásba vétel : Minden hónap első teljes hetében - Fórumok, rendezvények - Ismeret átadás - Kutatás, Tanulmány - Kiadvány - LEADER /HACS
.