Programozás C# - ban Feladatsorok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Koordináták, függvények
Advertisements

FEJEZETEK A MATEMATIKÁBÓL
a terület meghatározása
Agytorna. Érdekes kis feladatsor. Érdemes végig csinálni.
Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám.
egy egyszerű példán keresztül
Gyakorló feladatsor eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Tömbök C#-ban.
Osztó, többszörös Osztó: azokat a számokat, amelyekkel egy B szám osztható, az B szám osztóinak nevezzük. Minden számnak legalább két osztója van, 1 és.
Valószínűségszámítás
Epizód:a téglatest térfogata,felszíne
Matematika I. 3. heti előadás Deák Ottó mestertanár Műszaki Térinformatika 2013/2014. tanév szakirányú továbbképzés tavaszi félév.
Dinamikus tömbök.
Sztringek.
C A C nyelv utasításai.
Borland C/C++ mintapéldák tömbökre
Készítette: Pető László
Turbo pascal feladatok 2
A négyzet kerülete K = 4· a.
AMFI KUPA és ami mögötte van…
Eseményalgebra, kombinatorika
Misi az önkiszolgálóban 10 darabos égőkészletet vásárolt 172,5 dinárért. Miután hazaért ki akarta számolni mennyibe került 1 db égő, és így gondolkodott:
Ismétlés 5. Törtek.
Edényrendezés - RADIX „vissza” - bináris számokra
Készülj az érettségire
Programozás C# -ban Elágazások.
Programozás C# -ban Tömbök.
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
A Pascal programozási nyelv alapjai
Ciklusok: 3. Hátultesztelő ciklus
1.Feladat Olvassunk be egy n x m–es egész számokat tartalmazó mátrixot. Számítsuk és írjuk ki a mátrix két szélső során és oszlopán lévő elemek összegét.
Ciklusok: 1. Számlálós ciklus
Ciklusok: 2. Előltesztelő ciklus
Feladatok: Rekordok Páll Boglárka. 1. Feladat: Egy szállításról a következő adatokat tartjuk nyilván: árukód, irányítószám, cím, mennyiség. Valósítsuk.
Félévi típus feladatok
Feladat: 1.Írjunk eljárást amely egy paraméterként megadott stringből kitörli az összes ‘b’ betűt. 2.Írjunk eljárást amely beolvassa egy személy adatait.
Feladatok: Algoritmusok Pszeudokódban
A Pascal programozási nyelv alapjai
Klasszikus Programozás a FoxPro-ban FELADATOK
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
Kombinatorika Véges halmazok.
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
Tömbök és programozási tételek
Ciklusok (iterációk).
Hipotézis vizsgálat (2)
Algoritmus gyakorlati feladatok
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Feladatsor Az én matematikám 1. c. tankönyvhöz
Binomiális eloszlás.
Feladat: Adott egy város, benne metrók és állomások. Írjunk algoritmust amely megszámolja hogy mennyi az a legkevesebb átszállás amellyel egy tetszőleges.
Nevezetes algoritmusok
Valószínűségszámítás
AMFI KUPA és ami mögötte van…
Geometriai számítások
Táblázatkezelés KÉPLETEK.
Feladatok (értékadás)
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
TÁMOP /1-2F Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam Alapvető programozási tételek megvalósítása Czigléczky Gábor 2009.
Készítette: Nagyné Madár Anikó Jutalom puzzle darab!
A gömb.
Nevezetes algoritmusok
Eljaras linearis_kereses(adatok[],n)
Programozás C# -ban Elágazások.
Gyakorlati feladat példák
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
Tanórán kívül lehet kicsit több
Előadás másolata:

Programozás C# - ban Feladatsorok

I. Feladatsor Kérjük be a százalékalapot és a százaléklábat, számoljuk ki a százalékértéket. Ügyeljünk arra, hogy a százalékláb 0 és 100 közé eshet csak. Kérjünk be 3 számot a felhasználótól, írassuk ki közülük a legnagyobbat. Írassunk ki 20 darab kétjegyű véletlen egész számot úgy, hogy a 0 –ra végződőek pirossal, a többi fehérrel legyen kiírva. Töltsünk fel egy 30 elemű tömböt 2 jegyű véletlen számokkal, írassuk ki az elemeit, határozzuk meg a tömbelemek összegét!

II. Feladatsor Kérjünk be egy a és egy b egész számot. Számítsuk ki a két szám hányadosát, ügyeljünk arra, hogy a nevező nem lehet nulla. Kérjünk be egy 3 jegyű számot, írassuk ki az első számjegyét betűvel! Írassuk ki a következő sorozatok első 15 elemét: 6, 13, 20 … 870, 790, 710 Tároljunk el 10 db kétjegyű véletlen-számot egy tömbben. Számoljuk meg, hány szám nagyobb a tömbelemek átlagánál!

III. Feladatsor Kérjük be egy téglatest egy csúcsba futó oldalait! Számoljuk ki a felszínét és térfogatát! Kérjünk be két számot, határozzuk meg hány szám helyezkedik el a két szám között! Írjunk totó programot! A program kiír 13+1 tippet, amelyek 1,2 és X lehetnek! Dobjunk fel egy pénzérmét 500-szor, az eredményeket tároljuk el egy tömbben. Számoljuk meg hány fej és hány írás dobás történt.

IV. FELADATSOR, SZÁMONKÉRÉS Kérjük be gömb sugarát, számoljuk ki a felszínét és térfogatát! Kérjünk be egy 2 jegyű számot, addig amíg nem helyes a bevitel! Ha páros írjuk ki pirossal, ha páratlan akkor kékkel! Írjunk hatoslottó programot! Töltsünk fel egy 100 elemű tömböt 5000-6000 közötti véletlen számokkal! Számoljuk meg hány olyan szám van közöttük, amely 7-el osztva 2 ad maradékul! Mennyi a tömbelemek átlaga?