Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A világ legnagyobb technológiai diákversenye.”
Advertisements

Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Országos Tini Könyvtári Napok Szolnok, június 23. Illés Julianna,
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
Az úgy kezdődött, hogy… Tavalyi előadás a digitális tankönyvekről :
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
NyitólapEszközökIgényekProblémákKövetkeztetések Kik?Mit?Mivel?Hogyan? A felmérés 1. Mobilhasználat 2. Internethasználat 3. Oktatás korszerűsítése Az m-Learninget.
Az online reklám A/B tesztjei, streaming media értékei és hatásai, hagyományos vs komplex online reklámok összehasonlítása (banner, szponzoráció, audió,
Az Internet adta lehetőségek
Mit csinálsz a szobádban
Ne akarjon a tanító az emberből más embert faragni, hanem tanítsa meg a maga megismerésére, a maga tehetségeivel (...), s akkor áldott és gyönyörűséggel.
Teleházakban telementorálás •Cél korosztály év •„Virtuális kitekintés” •„ On-line ” képességfejlesztés •Informatika tanárok hiánya a régióban Egyéni.
élménypedagógiai módszerek alkalmazási lehetőségei a tanitásban
Mire jó az internet? • Kommunikáció a családdal, a barátokkal • Elérhető információ és szórakozás • Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek.
Gamification az oktatásban játszva tanulni és tanítani.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Biztonságosabb Internet
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Microsoft Dreamspark.
Microsoft IT Akadémia Sisák Zoltán
„Let’s speak!” angol nyelvi diákkör Jónás Lászlóné.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola szeptember.
A Visual Studio 2010 újdonságait Farkas Bálint
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Microsoft az oktatásban
A tanári munka támogatása a szakképzésben
Internetes források alapján készítette:
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Módszertani megújulás a nevelő munkában
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Szalay György december 12.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Digitális világ – interaktív táblán
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban október 24. Baktalórántháza Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka Kék Pont Alapítvány.
IT mentor Digitális írástudás.
A „HÁZASSÁG HETE SZEGEDEN” KOMMUNIKÁCIÓS KAMPÁNYÁNAK ALAPPILLÉREI: KIINDULÓPONT A társadalomban tapasztalható individualizmus propagálását egyfajta intenzív.
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..

Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Az alapvető művelődési igények meghatározói
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Gazdagító programpárok Logikai-matematikai tehetséggondozás.
Szoftverjog és etika, adatvédelem
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
Internet a családban Székely Levente –
Készítette: Gál Imola.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
 testi-térbeli biztonság  idő- és ritmusérzék  beszéd tisztasága  élményen keresztül történő megértés  kommunikáció, kooperáció, kreativitás 
Jogi kérdések Jogi kérdések. Szerzői jog Törvény – LXXVI./1999. Irodalmi, művészeti, tudományos alkotások Számítógépes programalkotás Dokumentáció Forráskód,
NoSalty.hu a közösségi márka Marketing cél: Facebook aktivitással a NoSalty.hu márka felépítése és honlap látogatottságának növelése. Kommunikációs cél:
Ubuntu: az egyik legnépszerűbb Linux Fidrich Róbert (Magyar Ubuntu Közösség)
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Testnevelés munkaközösség
A windows live messenger
SZOFTVEREK (programok)
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek világa Az internet olyan, mint egy dzsungel

2011 évben: Gyermek: fő, Tanár, tréner: 2845 fő, Civil :8412 fő, Közösségi Oldalak Windows Live családbiztonság Messenger(MSN) biztonsági Windows7 családbiztonsági Windows7 biztonsági Windows Tűzfal Internet Explorer Microsoft ingyenes vírusvédelmi eszköz (MSE) Szoftver frissítés (és fontossága) Windows 7 phone biztonságosabb használata A számítástechnika és az internet mindennapjaink meghatározó részévé vált, de az információtechnológián alapuló digitális életmód számos kihívást, veszélyforrást is rejt magában.

 A legális szoftver használat előnyeiről és az illegális használat következményeiről szóló Országos oktatási program támogatása  Egyértelmű képet adni a szoftverekkel kapcsolatos szerzői jogokról annak a korosztálynak, amely a legfogékonyabb a számítástechnikai eszközök, szoftverek felhasználására és a digitális/internetes eszközök, játékok alkalmazására.  A diákság széles körű ösztönzése a tudásalapú verseny és siker elérése érdekében.

126 csapat ! „Sajnos mostanság a szerzői jogok sértése iszonyatos méreteket ölt, és néha emberek úgy szegik meg a törvényt, hogy észre sem veszik.” WTM csapat Eredmények: I. helyezet - Daci Team (A hódmezővásárhelyi HISZK Gregus Máté Tagintézményének csapata ) II. helyezett - Drwtsn32 ( A györkönyi Művelődési Ház csapata ) III. helyezet - FTG Team (A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola csapata) IV. Helyezet - Green Dog (A Kecskeméti Református Gimnázium csapata ) Országos oktatási program a legális szoftverhasználatról A legális szoftver használat előnyeiről és az illegális használat következményeiről

A játék valódi eredménye  A játék legfontosabb eredményének az számít, hogy az utánanézést igénylő feladatokon és az órai beszélgetéseken keresztül rengeteg fiatal értékrendjében sikerült helyreállítanunk a szerzői jog fontosságát és tiszteletét.  A visszajelzések alapján a játék nem korlátozódott az internetes kérdőív kitöltésére. A tanárok bevitték az órákra a csakeredeti feladatokat, és izgalmas párbeszédek során, a diákokkal közösen vitatták meg a kérdéseket, és együtt keresték meg a válaszokat. Országos oktatási program a legális szoftverhasználatról A célcsoport tagjai nagy érdeklődéssel fogadták a játékot.

Microsoft ügyfélszolgálat: , További szép napot!