Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány Idegenek a kertemben – filmgyűjtemény fejlesztése Előadó: Füredi Zoltán AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP KEDVEZMÉNYEZETTJEINEK.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
2009. október 12. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 6. előadás.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
A „MÁSODIK ESÉLY” PROJEKT PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJAI
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A „segítő tanár” rendszer működése az Új Buda Alma Mater-ben Turányi Zsófia Budapest február.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Digitális világ – interaktív táblán
Digitális világ MediaSmart Hungary.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
Gyermekeink védelme a Digitális Világban Kutas István, Vállalalti kommunikációs igazgató, Telenor.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
2009. november 23. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 11. előadás.
2009. október 5. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 5. előadás.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
„Digitális erőd – információkereső kalandjáték a reneszánsz témakörében ” Készítette: Tóth Krisztina.
IKT struktúra.
A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
SAGE Időskorúak segítése a döntéshozatalban való részvételben Trebag Kft.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A KOMPETENCIA ALAPÚ PROGRAMCSOMAG ALKALMAZÁSA AZ ANGOL ÓRÁN Készítette: Kövérné Zajácz Ida Tokaj, január 22.
Az Anthropolis Egyesület
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Csökkentsük a túlterheltséget, tanítsuk többet a diákokat! Varga Attila február 4.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
European Distance and E-Learning Network
Tervezési folyamat.
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
főosztályvezető-helyettes
Online közösségek pedagógusoknak
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Mobilsuli program a Mobkom X Egyesülettel
Előadás másolata:

Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.

Media Smart Európában

Médiatudor Legfontosabb eredmények A Médiatudor Modul 1-re több mint 1500 iskola, valamint 2250 pedagógus regisztrált. /Vajdaságban 12o pedagógus./ /Vajdaságban 12o pedagógus./ A hazai általános iskolák több mint felében elérhető a Médiatudor. A hazai általános iskolák több mint felében elérhető a Médiatudor.

Médiatudor Elkészült az 1.sz. modul on-line változata,interneten elérhető. változata,interneten elérhető. A 18 feladatlapot mintaórák keretében rögzítjük,és interneten keresztül 2012-től a regisztrált pedagógusok részére bemutatjuk. Pedagógusok továbbképzés.

Media Smart Digitális Világ 1. Új technológia térnyerésével szükségessé vált a médiaértés alapját szolgáló Médiatudor oktatási anyag tovább fejlesztése. Az Egyesült Királyságban,Hollandiában,Németországban már bevezették a Digital Adwise oktatási anyagot, melynek felhasználási jogát megszereztük.Az Egyesült Királyságban,Hollandiában,Németországban már bevezették a Digital Adwise oktatási anyagot, melynek felhasználási jogát megszereztük. Az érintett iparággal, valamint oktatási szakemberekkel egyeztetve a magyar verzió kidolgozását megkezdtük.Az érintett iparággal, valamint oktatási szakemberekkel egyeztetve a magyar verzió kidolgozását megkezdtük.

Media Smart Digitális Világ 1. A projekt célja: A médiaértés fejlesztése,azaz olyan készségek, ismeretek és értelmezési képességek kialakitása, melyek alapján a gyerekek és a fiatalok hatékonyan tudják használni a médiát; képesek : a személyes használaton alapuló médiában való kompetens kommunikációra;a személyes használaton alapuló médiában való kompetens kommunikációra; megalapozottan tudnak választani;megalapozottan tudnak választani; megértik a tartalom és a szolgáltatás jellegét;megértik a tartalom és a szolgáltatás jellegét;

Media Smart Digitális Világ 1. képesek: megérteni, hogy az adott médiatartalom miért és hogyan jön létre;megérteni, hogy az adott médiatartalom miért és hogyan jön létre; kritikusan elemezni a média által alkalmazott technikákat és a média által közvetített üzeneteket;kritikusan elemezni a média által alkalmazott technikákat és a média által közvetített üzeneteket; hasznosítani az új kommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek teljes körét;hasznosítani az új kommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek teljes körét; a kéretlen, támadó vagy ártó szándékú médiatartalmak és szolgáltatások felismerésére;a kéretlen, támadó vagy ártó szándékú médiatartalmak és szolgáltatások felismerésére; megvédeni magukat a káros vagy sértő médiatartalomtól;megvédeni magukat a káros vagy sértő médiatartalomtól;

Media Smart Digitális Világ 1. Célcsoport: 6 – 12 éves korú általános iskolai tanulók,6 – 12 éves korú általános iskolai tanulók, pedagógusok,pedagógusok, szülők.szülők.

Media Smart Digitális Világ 1. Az oktatási anyag 14 leckéből áll. Internet. Biztonságos Internet használat. Eszközök. Alapfogalmak. Szabályok, lehetőségek. Szerzői jogok. Adatkezelés.

Media Smart Digitális Világ 1. Mobil kommunikáció. Amire vigyázni kell! Kereskedelmi üzenetek a Neten. Internetes reklámozás. Web site,banner,blog készítés. tervezés. Kapcsolatok a neten.

Media Smart Digitális Világ 1. A Tanári segédkönyv tartalmazza: a lecke feldolgozását a szükséges pedagógiai szempontokat figyelembe véve,a lecke feldolgozását a szükséges pedagógiai szempontokat figyelembe véve, tanácsot ad kreatív megoldásokhoz.tanácsot ad kreatív megoldásokhoz. A tanulók hozzáférhetnek a tanórai anyagokhoz. A szülők tájékoztató és orientáló segédanyagot kapnak.

Media Smart Digitális Világ 1. Projekt létrehozásában társadalmi összefogás szükséges: iparági szereplők:iparági szereplők: gazdaság gazdaság média média oktatásoktatás hatóságokhatóságok szakmai szervezetekszakmai szervezetek civil szervezetekcivil szervezetek

Media Smart Digitális Világ 1. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!