TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK Visegrád 2010. november 18-19. A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁS JÖVŐJE AZ ÚJ ENERGIASTARTÉGIA TÜKRÉBEN Csonka Tibor vezérigazgató É.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Megújulók: mekkora támogatást érdemelnek? Dr. Gács Iván egy. docens Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék.
Advertisements

„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
A téglaépületek energiahatékonysága Előadó: Kató Aladár MATÉSZ elnök TONDACH Magyarország Zrt. - vezérigazgató március 04.
Hatékonyságnövelő intézkedések megengedhető többletköltsége
Energia – történelem - társadalom
Vigh György: Webes alkalmazások akadálymentesítése Kaposvár, oldal.
2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
DE MFK Kar Épületgépészeti Szak
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
1 PV helyzetkép Az NCsT felülvizsgálata a napelemes trendek tükrében Horváth Attila Imre helyettes államtitkár Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért.
MINDEN AMI ENERGIA. Nagyon sok mindennapi dologban használhatnánk a fizika törvényeit energiagazdálkodásra. Általában viszont az emberek lusták használni.
GKI Zrt., A gazdaság helyzete – kampány előtt és után (Tények, várakozások és előrejelzés) Mérők Klubja Budapest, április 24. Dr. Karsai.
Megújuló energia tanúsítványok az EON ügyfelei számára
A földgázpiac jelenlegi szereplői, működési tapasztalatok, várható változások. A Magyar Gázipari Egyesülés működésének bemutatása Molnár.
ISD Dunaferr Zrt. környezetvédelmi fejlesztései június 13. Az ISD DUNAFERR az ISD Korporáció tagja Előadó: Lukács Péter ISD DUNAFERR Zrt. stratégiai.
1. Közgazdaságtani alapfogalmak
Egy új fogyasztó: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének hőellátása.
Kiserőművek bevonása a rendszerszintű teljesítményszabályozásba
A PIACI MŰKÖDÉS TAPASZTALATAI A MAGYAR GÁZIPARBAN
XXXI. FAGOSZ Faipari és Fakereskedelmi Konferencia Tűzifa hiány? Dobogókő November 08. Jung László EGERERDŐ Zrt. vezérigazgató-helyettes.
EKOP Elektronikus levéltár
Hazai biogáz termelés Biometán hajtású járművek. Közép-Kelet Európa első és egyetlen biogáz termelő létesítménye.
Távhőszolgáltatási Konferencia
Hőközpont szétválasztás elemzése, pályázati tapasztalatok KEOP
A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége szervezésében az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. támogatásával TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS.
A villamos kapacitás fejlesztése hazánkban
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
Dr. Gerse Károly MVM Zrt. vezérigazgató-helyettes április 18. Európai energiapolitika - magyar lehetőségek a villamosenergia-iparban Kihívások Lehetőségek.
4.A fogyasztások elemzése
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata. Megoldás: „A” vállalat: Beszerzés : 100 millió Árrés: ( 12 %) = 100 x 0,12=12 millió Nettó eladási ár =
Geotermikus Energia.
Photovoltaikus kiserőművi rendszerek jelene és jövője Magyarországon
Néhány szó a földgáz piacról
Zöldmezős bioerőművek szerepe, fejlesztési környezete Lontay Zoltán irodavezető GEA EGI Energiagazdálkodási Zrt. SZAKÉRTŐI KONZULTÁCIÓ KHEM, július.
FIDESZ GAZDASÁGI KABINET Az energiaszektor stratégiai átalakításának lehetősége és útjai Dr. Fónagy János szeptember 25. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség.
) 27/07/2014 A befektetői tőke szerepe a távhőszolgáltatás fejlesztésében Fernezelyi Ferenc Kereskedelmi igazgató Dalkia Energia Zrt. MaTáSzSz konferencia.
Energioptimering LOGSTOR előszigetelt csővezetékek alkalmazása Metsys Kft - Szorcsik Gábor TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK Visegrád, november.
LAKATOS TIBOR igazgató Visegrád, november 5-6. Biomassza a távhőben, termeljünk-e villamosenergiát?
EU csatlakozás tükrében (fejlesztések támogatással)
Kapcsolt energiatermelés az új szabályozási környezetben Rudolf Viktor elnök, MKET Távhőszolgáltatási konferencia MaTáSzSz május Pécs.
Távhő-termelők helyzete a hatósági hőár megállapítás után
Kozik Árpád Műszaki Igazgató ALFA-NOVA Kft május 13.
Távhőfejlesztési Cselekvési Terv koncepció
Árelőrejelzés a liberalizált magyar háztartási piacon
© 2007 GKIeNET Kft. A környezettudatosság és informatika Lőrincz Vilmos.
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
Vízerőmű BME - GTK Energetika előadás prezentáció
Megújuló energiaforrások
Lorem ipsum. KEOP-OS ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Horváth Péter július 11. Fórum - Hosszúhetény.
Környezetgazdaságtan Fonyó György Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék U épület, ftp://vcst.bme.hu/kornygazdtan2003.
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Civin Vilmos MVM Zrt. „Klímacsúcs” Budapest, február 27. Klímaváltozás és egy állami tulajdonú villamos társaság.
A MEGÚJULÓ ENERGIA FORRÁSOK ÉPÜLETGÉPÉSZETI HASZNOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEI
A zöld energia jövője Magyarországon Dr. Jávor Benedek elnök Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága november 17.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
21 a 100-ból: egészségügy Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Hova jutunk 100 lépéssel? GKI Rt. Ützleti konferencia Június 24.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
MIT TEHETÜNK A GÁZFÜGGŐSÉG CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN?
50 éves a SZÉPHŐ Zrt. távhőszolgáltatási üzletága
Az energiarendszerek jellemzői, hatékonysága és auditálása Dr. Büki Gergely MMK Energetikai Tagozat továbbképzése Mérnök Kamara Nonprofit Kft, augusztus.
Fejlesztési javaslat SOLVERS Budapest,
Távhőszolgáltatás Győrben múlt, jelen, jövő Előadó: Sági Géza elnök-vezérigazgató október. 16.
A VEOLIA pécsi erőműve a körkörös gazdasági modell tükrében
Az EED főbb elemei és hatásai a magyar energiaszektorra
Előadás másolata:

TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK Visegrád november A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁS JÖVŐJE AZ ÚJ ENERGIASTARTÉGIA TÜKRÉBEN Csonka Tibor vezérigazgató É A M D 50 ÉVES A FŐTÁV Zrt. GRATULÁLUNK !

Miben bíztunk a kormányváltás után Teret nyer a józan ész és az életszerűség Markánsan megjelennek a nemzeti érdekek Gyors és hatékony lesz a (de)reguláció Működni fog a rendszerszemlélet A megújulók új kitörési irányt adnak a távhőnek Távhőbarátabb lesz a környezet DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt.

Ami bekövetkezni látszik Nem nyert teret a józan ész és az életszerűség Markánsan megjelennek a lobbyérdekek Néhol gyors, de nem hatékony a (de)reguláció Nem működik a rendszerszemlélet A megújuló cselekvési program katasztrofális A környezet távhőellenesebb lett. DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt.

Ami várhatóan bekövetkezik A MAGYAR TÁVHŐ SOK SZEMPONTBÓL VISSZALÉPHET TÍZ-TIZENÖT ÉVET. FENYEGETŐ REALITÁSNAK LÁTSZIK A „ROMÁN MODELL”. DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt.

Akkor lépünk, vagy visszalépünk? (Szemelvények a stratégiai munkaanyagokból) ENERGIA SZOLGÁLTATÁSI MUNKABIZOTTSÁG (NFM): A KÁT MEGVONÁS MELLETT, LIBERALIZÁCIÓ A TÁVHŐBEN (SZABAD HOZZÁFÉRÉS A VÁROSI HŐELOSZTÓ RENDSZEREKHEZ) A LEVÁLÁSOK JOGI ÉS EGYÉB FELTÉTELEINEK MEGTEREMTÉSE. DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt. MERTHOGY: MINDEZEK MAJD HATÉKONYABB GAZDÁLKODÁSRA ÖSZTÖNZIK A TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ CÉGEKET…

VAGYIS: 15 ÉV UTÁN ÚJRA MI VAGYUNK A FŐBŰNÖSÖK. ÉS: NESZE NEKED RENDSZERSZEMLÉLET! ÉS AMI A LEGROSSZABB: NESZE NEKED KÖRNYEZET- VÉDELEM! DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt.

DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt.

A KAPCSOLT TERMELÉS HASZNA DEBRECENBEN (1999. ÉS 2009.) DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt. Piacbővítésből hűtésre: GJ GJ

A KÁT MEGVONÁS „EREDMÉNYEI” DEBRECENBEN A DKCE gáz-gőzturbinás blokk (90 MW) és a DGE gázmotoros blokk (13,2 MW) leáll, Visszatérünk a jó öreg fűtőműhöz az 1999 előtti állapothoz, de Ez a visszatérés a fogyasztóknál 17,6%-os áremelést kényszerít ki. Ennyivel azért nem ússzuk meg, ugyanis: Talaját veszti a KÁT-ra épülő piacbővítő hőár és ezzel: –Agyő a néhány százmilliós árrésnek a cégünknél, de kárpótolásul keletkezik kb. ugyanennyi veszteség, tehát agyő a 600 mFt/év eredménynek is. –Agyő a további piacbővítésnek, a távhűtésnek és a piacvédelmi jogszabálynak. DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt.

Jövőkép DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt. MA MÁR NEM OLYAN BIZTOS, HOGY:

Köszönöm a figyelmet! DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat É A M D Csonka Tibor vezérigazgató, DH Zrt.