Kutatási összefoglaló. Regionális eltérések Magyarországon nemzetközi összehasonlításban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kistérségek. A kistérségek jellemzői • Abaúj-Hegyköz (legfejletlenebb)  Budaörs (legfejlettebb) *3,4 (komplex mutatóban) (1998-ban *2,7 volt) • 1996.
Advertisements

A munkanélküliség lehetséges egészségügyi hatásai
MegyeVersenysport (fő)Amatőr sport(fő) Baranya Bács-Kiskun 38 Nincs adat Békés 26 Nincs adat Borsod-Abaúj-Zemplén Budapest Csongrád.
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
Modellprogram. Összehasonlítás Főváros 66 órás ügyelet/hétvége Telefonos – 33 % személyes – 2 fő Kizárólag Áldozatsegítő Szolgálat Telefonszám kiadása.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
A régiók gazdasági kohéziója Rechnitzer János MTA RKK NyuTI, Széchenyi István Egyetem, Győr Régiók félúton Pécs, szeptember
Közép-magyarországi régió Budapest régióPest megye régió TERÜLETI STATISZTIKAI MÓDOSÍTÁS ARÁNYOSÍTÁSFORRÁSFELTÁRÁS.
A 2006.évben, az üzemanyagtöltő állomások által forgalmazott benzin és gázolaj mennyisége, és azon belül a határmenti (30-40 km a határtól) térségben működő.
Megyék és megyeszékhelyek gyakorlójáték
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
Feln ő ttképzés és regionalitás Juhász Erika Ph.D. F ő iskolai docens Debreceni Egyetem TEK BTK.
Dr. Sárváry Attila főiskolai docens
A szakképzés és a gazdaság kapcsolata A Magyar Regionális Tudományi Társaság évi vándorgyűlése A városok szerepe a regionális fejlődésben és a versenyképesség.
Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Világ és Regionális Gazdaságtan Intézet MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG VI. VÁNDORGYŰLÉS Adalékok a regionális.
Az ipari növekedés mai területi folyamatai
A romániai regionális versenyképesség alakulásának elemzése az átmenet időszakában VINCZE MÁRIA, KÖLCSEY ANDREA Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság-
Az Észak-alföldi régió mezőgazdaságának sajátosságai
A szlovákiai PHARE CBC programok tapasztalatai és a Magyarország - Szlovákia - Ukrajna INTERREG IIIA program első fordulója HAKSZER Richárd Építésügyi.
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
2009. év rendezvényeinek összefoglalója február 8-16.
MTA Regionális Kutatások Központja A MAGYAR RÉGIÓK MEZŐGAZDASÁGI HELYZETKÉPE A KÁRPÁT RÉGIÓBAN Kovács Teréz tudományos főmunkatárs MTA Regionális Kutatások.
Üzleti Etika A munkanélküliség
Pädagogisches Institut Győr Pädagogisches Institut Győr Pädagogisches Institut Szombathely Pädagogisches Institut Szombathely Pädagogisches Institut Eisenstadt.
Juhász Attila, Nagy Csilla
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Regionális különbségek és a támogatási programok Prof. Dr. Rechnitzer János egyetemi tanár MTA RKK NYUTI, Széchenyi István Egyetem.
A magyar gazdaság várható helyzete
Demográfiai válság: Hová tartasz Nógrád megye?
Makrogazdasági folyamatok és versenyképesség Csillag István Budapest, március 4.
ICEG EC KELET-EURÓPA: MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK ÉS GAZDASÁGPOLITIKAI KIHÍVÁSOK AZ EU-CSATLAKOZÁS ELŐTT MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK A BALTI ORSZÁGOKBAN 2002.
ÜDVÖZÖLJÜK a Térségi Konferencia résztvevőit november.
Szektorok közötti együttműködések
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
A régió  A régiót három megye, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye alkotja. Fejér 10, Veszprém 9, Komárom-Esztergom pedig 7 kistérségre tagolódik.
A Nyugat-Dunántúli Régió népesedési folyamatai Győr-Moson-Sopron Vas Zala Dallos Katalin Geográfus V március 6. Térkép forrása:
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Településszerkezet, Humán erőforrás Korompai Attila – TFTE 2012 május 31. Budapest.
2. Az egészségközpontú gyógyítás programja
Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében.
MTA Regionális Kutatások Központja A DUNA - AZ EU VII. KORRIDORA Horváth Gyula MTA Regionális Kutatások Központja 2008.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
. Álmok és realitások: településeink szerepe a gazdaság fejlődésében Dr. Szaló Péter területfejlesztési és építésügyi szakállamtitkár
Győr-Moson-Sopron megye növénytermesztése
XII. Küldöttgyűlés Budapest május 13..
A magyarországi K+F politika
A helyettes szülői ellátás működése
Heves megye gazdasági helyzetképe, I. negyedév
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
A nagyvárosok, mint az európai térszerkezet kitüntetett pontjai
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága Igazgató
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
AZ ÉSZAK ALFÖLDI RÉGIÓ EGÉSZSÉGÜGYI HELYZETÉRŐL
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Készítette: Koleszár Gábor
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Velünk élő középkor Forrás:
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
A nagyváros–vidék kettősség az európai térszerkezetben
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Kutatási összefoglaló

Regionális eltérések Magyarországon nemzetközi összehasonlításban

A legfejlettebb és a legelmaradottabb térség közötti különbség alakulása az egy főre jutó GDP alapján, régiós bontásban Legfejlettebb régió: Közép-Magyarország, legelmaradottabb régió: Észak-Magyarország (kivéve 1998, 2000: Észak-Alföld)

A legfejlettebb és a legelmaradottabb térség közötti különbség alakulása II. Legfejlettebb régió: Közép-Magyarország, legelmaradottabb régió: Észak-Magyarország (kivéve 1998, 2000: Észak-Alföld)

A legfejlettebb és a legelmaradottabb térség közötti különbség alakulása az egy főre jutó GDP alapján, megyei bontásban Legfejlettebb megye: Budapest, 2. legfejlettebb: Győr-Moson-Sopron (kivéve 1998: Fejér), legelmaradottabb: Nógrád (1996, 1998, 2001, 2003), illetve Szabolcs- Szatmár-Bereg (1994, 2000, 2002)

A legfejlettebb és a legelmaradottabb térség közötti különbség alakulása II. Legfejlettebb megye: Budapest, 2. legfejlettebb: Győr-Moson-Sopron (kivéve 1998: Fejér), legelmaradottabb: Nógrád (1996, 1998, 2001, 2003), illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg (1994, 2000, 2002)

Egy főre eső GDP és egy főre eső FDI- állomány összefüggései, 2003 Budapesttel

Egy főre eső GDP és egy főre eső FDI- állomány összefüggései, 2003 Budapest nélkül

Az egy főre jutó helyi adóbevételek alakulása a négy vizsgált városban (Ft)