A Magyar Pszichológiai Szemle témák és statisztikák tükrében Pléh Csaba BME Kognitív Tudományi Tanszéke Szubjektív főszerkesztői kommentárok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZTE Klebelsberg Könyvtár
Advertisements

Kétharmad, háromnegyed, négyötöd: mindenki olvas újságot
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy •címe: Digitális képanalízis •szakirányos tárgy •neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) •előadó és gyakorlatvezető:
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Digitális Irodalmi Akadémia –2008.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Változások a Számvitelben
Internet-használati szokások változása Magyarországon
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
Miért érdemes sok kultúrában kutatni a Williams szindrómát?
MTA Távközlő Rendszerek Bizottság tevékenysége Sallai Gyula, elnök Imre Sándor, titkár.
Pályázatírás és forrásteremtés Fiatalok az Ifjúságért Egyesület - FIE.
A bipoláris tranzisztor V.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
Minkó-Csontos Anna SZTE EK Könyvtárhasználati tájékoztató.
POSZTEREK KÉSZÍTÉSE.
A tudományos munka néhány szerzői jogi vonatkozása
MÉDIAISMERET I. INZERTKÉP SZINOPSZISA Beküldendő feladat 2. Készítette: Nemes Marianna Informatikus Könyvtáros Szak Távoktatás tagozat II. évfolyam II.
Könyvtárhasználat.
Műszaki tudományok az interneten
Tévedések és hibák a könyvtárközi kölcsönzésben, a külföldi gyakorlat Dr.Szabóné Balogh Clarissa Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár.
Vállalati pénzügyek Nemzetgazdasági információk, adatok gyűjtése.
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont
| | Tananyagfejlesztések fejlesztői szemmel Wagner Balázs MTA SZTAKI.
A többnyelvűség pszicholingvisztikai kérdései
Van-e helye az értékelésnek a társadalomtudományban? Pléh Csaba BME-MTA Előadás az értékelés konferencián, GKM-MTA, 2007 április 25.
A TUDOMÁNY KOGNITÍV MODELLJEI: elnöki zárszó MTA november 7 Pléh Csaba BME Kognitív Tudományi Tanszék MTA-BME Neuropszichológiai és Pszicholingvisztikai.
A francia nyelvi érettségi tapasztalatai. Források: Oktatási Hivatal adatbázisa Országos Közoktatási Intézet Követelmény- és Vizsgafejlesztő Központjában.
OKTOGON Architecture & Design építészeti magazin
Matematikai alapok és valószínűségszámítás
A projekt az Európai Unió támo- gatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. MTMT feltöltés zenei alkotások szerzőinek
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék R „Big Data” elemzési módszerek Kocsis Imre
Tananyagfejlesztés Weszely Orsolya Bertalan Tamás
A SZAKDOLGOZAT.
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
2007. május 22. Debrecen Digitalizálás és elektronikus hozzáférés 1 DEA: a Debreceni Egyetem elektronikus Archívuma Karácsony Gyöngyi DE Egyetemi és Nemzeti.
JSTOR adatbázis Koltay Klára 2006/ félév. Az adatbázis nyitólapja Teljes szövegű folyóirat- adatbázis Eredeti cél: raktári férőhelyek kímélése.
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306
MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306
Hol keressünk tudományos munkákat kutatásunkhoz?.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT LOVÁSZI ATTILA.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke 1. zárthelyi megoldásai október 10.
♫ Kapcsold be a hangszórókat! ♫ Kapcsold be a hangszórókat!
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Egyházi Könyvtárak Egyesülése Pécs, június 28. Szakmai továbbképzés.
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Az Országos Széchényi Könyvtár digitális folyóirat archiválási.
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Zárthelyi előkészítés október 10.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy címe: Digitális képanalízis szakirányos tárgy neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) előadó és gyakorlatvezető:
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
Tudományos kommunikáció az interneten május 8. Simon Tamás [origo] Tudomány rovat.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2013 I. félév Követelmények.
Egy tiszta lap az életed könyvében.. Én vagyok a következő esélyed az élet művészetében. Én vagyok a lehetőség, hogy kamatoztasd mindazt, amit az elmúlt.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A stílus.
Adatbázisok, publikációs segédletek a sebészetben
Elektronikus szótárhasználat
MIÉRT éppen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar?
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására
Prezi linkje:
Előadás másolata:

A Magyar Pszichológiai Szemle témák és statisztikák tükrében Pléh Csaba BME Kognitív Tudományi Tanszéke Szubjektív főszerkesztői kommentárok a június 15-i összejövetelen

Alapgondolatok Miért érdemes magyar lapot csinálni? Milyen új vonásai vannak? Miről szól a lap? Kik írnak bele? Merre tovább?

Miért érdemes magyar lapot csinálni? Nem érdemes, mindenben csak a külföldi számít Mégis láthatóak vagyunk legalább Ugyanakkor van egy nyelvi kötelezettség: anyanyelven is kell éljen a szakma Oktatási kötelezettség: az oktatás forrásanyagait is adjuk

Milyen új vonásai vannak a lapnak az utóbbi 10 évben ? 4 szám hat helyett, de ez valóban jön PsychInf-ban láthatóság Tematikus számok kötetként is Rendszeres önértékelés Lektorálás és kéziratok sorsa rendezett

Néhány példa

Eredeti közlemények száma

Miről szól a lap?

Kik írnak bele? Struktúrája: A Lotka törvény illusztrációja Magyar Pszichológiai Szemle ( 7/) 7/ 10 év alatt 382 szerző 654 cikket produkált. A szerzők 5 %-a a cikkek 36 %-át, a szerzők 8 %/- a a cikkek 65 % -át írta.

Kumulatív görbe

Ismertetések: 124 könyv 80 magyar, 40 angol, 1 német, 3 francia

És a rövid könyvrovat? 209 könyv

Az évek során

Merre tovább? Mérei díj és a fiatal szerzők ihletése Elektronikus bírálati rendszer Inspirálás a változatosságra Kérdés. Az elhanyagolt ihletése vagy a Máté effektusnak megfelelően a sikeres még sikeresebbé tétele