Rabat turizmusa (2356-11) Nagy Bettina. A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rajt pillanata, útjára indul a nagy afrikai futam. (kattintásra változik a kép)
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
A történelmi idő.
 Kolozs megyében található,megyeszékhely  Népessége: fő (2009)  Magyar lakossága: fő (2002)  Címere középkorú eredetű,mintája a város.
Készítette: Albert Krisztina
Európa fogalma, fekvése, határai
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
AMAZONAS Fõvárosa Manaus, 1,7 millió lakósa van.Rengeteg külföldi cégnek van gyára ott,mivel adó kedvezménybe részesülnek.Többször voltam én is ott és.
Online marketing, online PR Miben más? Előadás Végvári Imre Igazgató Arcus Interactive Group.
Róma az örök város.
Magyarország természeti kincsei
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Többség- Kisebbség Nyugat- Európában
Gyakran előforduló táblák és jelzések vízen és vízparton
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 ősz)
FÖLDRÉSZEK.
,,Jászkunsági gyerek vagyok…”
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Készítette:Szőke Gréta
Törökorezág 4. Kelet-Anatoliai körutazás Éva Tomozi képei
Világ legrégebbi még lakott városa
BELLEZAS DE PERSIA IRAN.
ÁTKELÉS A VÖRÖS TENGEREN
Tanulói lemorzsolódás 2009/2010. tanév. A 2008/2009. tanévben tanulóink közül 42 fő bukott meg (tavaly 45). Közülük 2 tanuló bukott 3 vagy több tárgyból,
SZÖUL 서울 특별시.
Ukrajna.
Benkovics László, február 2013
Dubai, a fények városa Szerző: Tari Tímea SZTE-GYTK
Európa fogalma, fekvése, határai
Olaszország.
Készítette: Bujdosó Villő
013456… A számok A számok, amiket írunk, algoritmusokból állnak (1, 2, 3, 4 stb.), melyeket arab algoritmusoknak nevezünk, megkülönböztetve őket.
1920. június 4-én írták alá a trianoni békét, amely értelmében Magyarország területe (Horvát-Szlavónország nélkül) km 2 -ről km 2 -re csökkent.
Kármán András Budapest, január 21..  1. A külső finanszírozáson nyugvó növekedési modell sikeres volt, de sérülékeny  2. A válság kikényszerítette.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Anglia- Portsmouth.
Mexico.
„Vannak akik megélik az esőt, mások csak vizesek lesznek”
Törpeállamok.
Ellas / Elleniké / Demokratia Görög Köztársaság
Énekel: Luciano Pavarotti- ‘O Sole mio - Addio fiorito asil.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Franciaország bemutatása szekunder kutatás alapján
Francia Köztársaság.
Baltikum.
Gyömrő Írta: Farkas Gréta A mi iskolánk Városunkról Kis városunk lakói
Francia Köztársaság.
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA. VÁROK MINDENKIT AZ ÚJ HÁZAMBA (Figyelmeztetek mindenkit, hogy hozzon magával valamit!!!)
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints. CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints.
Politikai és szociálgeográfia I.
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
LINZ. NÉZŐPONTOK október.
Sao Paulo.
Ózd kistérségének középtávú cselekvési terve
Demográfiai változások a XVIII. századi Magyarországon
TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETKÉP
Európa földrajzi helyzete, határai
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Rabat turizmusa ( ) Nagy Bettina

A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé, egy agglomerációs alvótelepülés, melyet gyakran Rabat ikervárosának is neveznek.

A két város lakossága együtt mintegy 1,8 millió főt tesz ki. A folyó által hozott hordalék következtében az ikervárosok kikötői szerepe folyamatosan csökken, ugyanakkor még mindig jelentős a textil-, az élelmiszer-, és az építőipar.

Turizmus Rabatban A magas várfaltól a lélegzetelállító Atlanti- partoking: Rabat, Marokkó fővárosa minden látogatót elvarázsol és inspirál. Rabat történelme a római kor előtti időkre vezethető vissza, mikor a punok megalapítottak Chellah-ot a Bou Regreg folyó torkolatánál – időszámításunk előtt 300 évvel.

Történelme Rabat erődítménye, fénykorának fantasztikus emlékei. Rabat 1912-ben lett Marokkó fővárosa és azóta lett az a modern, dinamikus város belőle, mint ma. Rabat egy 21. századi nagyváros, annak minden kényelmével és élvezetével, amit csak el tudunk képzelni.

Népessége A legtöbb arab kultúrához hasonlóan a marokkói nép is ismert vendégszeretetéről. A marokkói emberek szívesen találkoznak külföldi diákokkal és minden alkalmat megragadnak, hogy kultúrájukat megismertessék a máshonnan érkezőkkel.

Vásárlás Rabatban A helyi üzletekben nagyjából fix áron vásárolhatunk bőrholmit, bizsut, ezüstöt, selyem-, és pamutruházatot, szönyeget és takarót.

Mindenképpen érdemes azonban ellátogatni a városi piacokra, ahol mindenki garantáltan talál kedvére valót, miután sikerült az árat lealkudni.

Köszönöm a figyelmet!