Balatonfüredi Anna-Bál

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 A DRAVIS projekt tesztje - nemzetközi gyakorlat Balatonföldvár, Hotel Jogar, január 31. Dr. Horváth Jenő tű. ezredes megyei igazgató-helyettes.
Advertisements

„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Híres épületek a Reformkorban
Szóviv ő Bál – nem csak szóviv ő knek! A rendezvényr ő l… A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének szervezésében immár VIII. alkalommal rendezzük.
A Vonzás törvényének alkalmazása, a mindennapjainkban címmel kerül megrendezésre február 9-én órától ezoterikus ismeretterjesztő előadásunk.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Dr. Dietz Ferenc polgármester Március 12.
Készítette:Tóth Nikolett
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Pápa Városi Televízió.
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
Katona József szülőháza Kecskeméten. Katona József 1791 Katona József szülőháza Kecskeméten. Katona József november 11-én született Kecskeméten.
Reformkori színjátszások
Csongor és Tünde Készítette: Piele Klaudia Réka 10/b.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Hotel Árkádia*** Készítette: Bércesi Richárd. A szálloda I. •2010 nyarán kezdte meg működését •Helye: Pécs történelmi belvárosa, Hunyadi úton, Széchenyi.
Egy vonzóbb város: Biharkeresztes
TomorrowLand.
HÉTRÉTORSZÁG a szerek és porták fesztiválja Őrség augusztus
A romantika Magyarországon
Molnár András bemutatja. Ebben a házban rendezték az első „Anna-bált”
Tisztelt Vadászkamarai Tagok, figyelem!
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
VIII. DÖNTŐ április 17..
Magyarország a reformkorban
Kvíz kérdések az Toldi iskola múltjából és jelenéből
Gólyatábor beharangozó
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Pázmány - híres perek Pázmány híres perek.
A Nyugat
Petőfi Sándor Élete és műve.
Vörösmarty Mihály élete
Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc
Cinkefőző fesztivál Szatmárcseke Késztítette: Szilágyi Márió
Balatonfüred turizmusa
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
Pécs turisztikai marketingje
Készítette: Werner Gábor
A lánchíd története.
szakmérnök hallgatók számára
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
A Ráday-kastély helyén Ráday I. Pál ( ) – II. Rákóczi Ferenc titkos kancellárja és diplomatája – kezdett építkezésbe, míg a ma látható, Grassalkovich.
Együtt a családdal, együtt a nemzettel! augusztus 16. Kormányszóvivői tájékoztató.
Magyarország Lánchíd.
Egymás mellett összművészeti vetélkedő
Budapest nevezetességei!
Devizaadósok Szövetsége évi Alapító Közgyűlése programja és forgatókönyve Helyszín: 1012 Budapest, I. kerület Kuny Domokos u VI. emeleti.
Az ábrázolás módszerével való megoldás szükségessé teszi egy ábra készítését * A számokat és mennyiségeket a feladatból grafikusan ábrázoljuk * A feladatmegoldás.
A Magyar Nőorvos Társaság Dél- nyugat Dunántúli Szekciójának XII
MENETREND HASZNÁLATÁNAK GYAKORLÁSA Feladat: autóbusz, villamos, trolibusz, fogaskerekű, HÉV menetrend gyakorlása El szeretnénk jutni a Selyemrét megállóból.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Férjek Jótékonysági Golf Versenye szeptember 14. Old Lake Golf Club Anno 2008.
Legrégibb felvételek.
Forgalomkorlátozások Budapesten. A Vasfüggöny átvágásának 20. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő központi állami megemlékezés miatt az alábbi.
DEBRECEN I. RÉSZ.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
1 „Hogy életünk is fenntartható legyen” FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Dunaújvárosban Környezetvédelmi témájú internetes vetélkedősorozat A Dunaújvárosi Főiskola.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
SZÉCHENYI ALKOTÁSAI.
Szent Bernadette.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
A televíziózás története
AZ EGYSÉGESÍTETT ANYAKÖNYVEZÉS KIALAKÍTÁSÁNAK ÚTJÁN 1. rész 1. dia.
Készítette: Dóbiás Kinga
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
SÍK FERENC CSONGOR ÉS TÜNDE Készítette: Szentivánéj Társulata Árkos Borbála Csiki Kata Mohácsi Orsolya Anna Rozgonyi Anna.
Székelykeresztúr Fekvése:
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

Balatonfüredi Anna-Bál Készítette:Szőke Gréta

A bál története Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték meg Balatonfüreden a Horváth-házban. Szentgyörgyi Horváth Fülöp János leányának, Anna-Krisztinának a tiszteletére. A település centrumában álló, copf-stílusú épület, melyet 1798-ban építtetett a Szentgyörgyi Horváth család, nemcsak az akkori társasági élet központja volt, hanem egyfajta szellemi alkotóműhely is, ahol a század elején kibontakozó reformkor nagyjai időről időre összegyűltek, így gyakran vendégeskedett Balatonfüreden Kossuth Lajos, Széchenyi István és Wesselényi Miklós is. Huszka Jenőt, a neves zeneszerzőt is megihlette az Anna-bálok varázsa. Életének utolsó szerzeménye az Anna-báli keringő, melyet 1962-ben játszottak először a nyitótáncként hagyományos díszpalotás mellett.

Anna az első bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki a tizenhárom aradi vértanú egyike volt. Az első bált követően a minden év Anna naphoz legközelebbi szombatján megtartott Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, politikusai nyaranként találkoztak. Sokszor és szívesen látott vendég volt Jókai Mór, Blaha Lujza és Vörösmarty Mihály.

Anna-bál Szépei Az 1950-es évektől kezdődően az Anna-bál Szépe címet adták annak a lánynak, akit a zsűri vagy a többi vendég a legszebbnek talált a bálban. Díjak: - Az első díj egy Viktoriánus stílusú váza és Erisz almája. - A második díj egy Rotschild stílusú váza. - A harmadik helyezett díja pedig egy Apponyi stílusú váza. Valamennyi a Herendi Porcelánmanufaktúra felajánlásában.

2012 Anna bál Időpont: július 27 - július 29. Helyszín:Anna Grand Hotel termei (Gyógy tér 1.) Program: 17.30 A 2011. évi Anna-bál szépe, Frei Nikolett kocsikázása lovashuszár kísérettel, indulás a Gyógy térről 18.00 órától Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekar műsora a Gyógy téren 18.30 - 18.45 Ünnepélyes bevonulás a Blaha Étteremtől az Anna Grand Hotelbe (Gyógy tér 1.) 19.30 Báli nyitány Ünnepi köszöntőt mond a bál védnöke A bált megnyitja: dr. Bóka István polgármester

20.30 Ünnepi vacsora 23.00 órakor A szakmai zsűri által kiválasztott 15 legszebb lány bemutatkozása a Duna Televízió élő adásában 23.30 Gálaműsor 23.55 A bál szépe választás eredményhirdetése, díjátadás 24.00 Áll a bál

2012 Jegyárak Árkádok alatt: 45.000,-Ft/fő Étteremben: 55.000,- Ft/fő Díszterem előtt: 60.000,- Ft/fő

Támogatók Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Paksi Atomerőmű Zrt. MTVA Médiaszolgáltatás- Támogató és Vagyonkezelő Alap Paksi Atomerőmű Zrt. Magyar Villamos Művek Zrt.

Köszönöm a figyelmet!