A Budapesti Tavaszi Fesztivál megalapítása óta (1981.) Magyarország legnagyobb kulturális fesztiválja. Ez az eseménysorozat világviszonylatban is jelentősnek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Új utak a közönség elérésében
Tíz éves a Filozófiai Kert
Utazás, szabadidő és turizmus csoport Az egészségturizmus éve Oláh László igazgató Stratégiai Termékek Igazgatósága Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése.
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
A Pannon Filharmonikusok. 200 éves tradíció – XXI. századi lendület A Pannon Filharmonikusok alkotó művészeti közösséget 1811-ben alapította Lickl György.
A GYÓGYSZERHAMISÍTÁS ÉS KOMMUNIKÁCIÓS VETÜLETEI
15 éves az OSZTRÁK KÖNYVTÁR = ÖSTERREICH-BIBLIOTHEK a Berzsenyi Dániel Főiskolán.
Savaria Dance Festival (Szombathely). Mi is a Savaria Nemzetközi táncverseny?  A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Promóciós eszközrendszerünk
A Budapest-Közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóság 2009 évi tevékenysége. MagyarországBudapest-Közép-Dunavidék április 20. Domonyvölgy.
Kincses Márk, marketing stratégiai titkár
Turisztikai fejlesztések, kooperációs lehetőségek Monor, Strázsa-hegy.
Előadó: Mihály Mariann TDM menedzser TDM szervezetünk működéséről, eddigi munkájáról.
PÉCS.
2011. június 21. Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
október 27. csütörtök 19:30 Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 27. vasárnap 19:30 Purcell Kórus Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
2010. szeptember Új helyszínen: a Népligetben SzeptEmber Feszt 2010 Gasztronómiai és kulturális fesztivál.
A TURIZMUS GAZDASÁGTANA A NEMZETKÖZI AGROTURISZTIKAI FESZTIVÁL gazdasági hatása Előadó:Pintérné Kanyó Judit október 29.
Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.
UTAZÁS Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Futár Veronika február 21.
TDM Szakmai Nap november 21.
Üzleti információforrások Céginformáció 2. rész Készítette: Cselleng Dávid.
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
( ).  Richard Wagner 1813.majus.22.- én Lipcsében született.Bár korán kapcsolatba került a színházi világgal,kezdetben az irodalom jobban érdekelte,mint.
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
1 A KBSZ BEMUTATÁSA év eseményei KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Budapest, március 31. Orosz Dalma főosztályvezető.
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Dr. Faragó Hilda, az Országos Idegenforgalmi Bizottság titkára
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
Készítette: Szőke Gréta. A Művészetek Palotája egy többfunkciós kulturális létesítmény.Palotája Három művészeti ág kedvelőinek ad otthont : Zene Vizuálisművészet.
Budapest turisztikai marketingje
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Budapest turisztikai marketingje
Budapest turisztikai marketingje Készítette: Géra Gabriella.
Készítette: Werner Gábor
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Österreich Werbung Magyarország Budapest, november Szedlák Péter Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet Sajtókapcsolatok.
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
Utazás 33. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás Futár Veronika Monor, február 15.
Katona András Magyar Turizmus Zrt.
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Együtt a családdal, együtt a nemzettel! augusztus 16. Kormányszóvivői tájékoztató.
14.30 Regisztráció Köszöntő – Vértes Tibor, elnök Megnyitó – L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósult meg.
Megvalósítás, finanszírozás BTH Kht. 50 millió Ft MT Zrt. 50 millió Ft Budapesti hotelek 140 millió Ft Malév ZRT Budapest Airport.
A kulturális turizmus trendjei és a
„Ki tud többet Egerről?” verseny
A Magyar Turizmus Zrt. marketing aktivitásai Horváth Gergely Magyar Turizmus Zrt február 28.
ISMERD MEG HAZÁNKAT! ISKOLA MEGISMERÉSE, BEMUTATÁSA.
Linzi Turistaszövetség A DUNA PARTI LINZ 2009-ben Európa kulturális fővárosa.
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
TURIZMUS, KIÁLLÍTÁSOK Egyházi könyvtárak a 21. század elején EKE konferencia Budapest, OSZK március 25.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Budapesti Nyári Fesztivál 2011 Céges rendezvények, csapatépítő programok ajánlat.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft. Sajtómappa Archeológiai és Művészettörténeti Központ.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
BTSZK Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. Budapest, mint vendégbarát desztináció - diákok segítségével, jó ötletekkel március.
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
Előadás másolata:

A Budapesti Tavaszi Fesztivál megalapítása óta (1981.) Magyarország legnagyobb kulturális fesztiválja. Ez az eseménysorozat világviszonylatban is jelentősnek számít. A világ minden országában számon tartják, az utazási irodák már hónapokkal előre megkapják a tervezett műsorfüzetet. Március utolsó két hetében a magyar főváros helyszínén kb. 200 esemény várja nemcsak a belföldi, hanem a külföldi turistákat is. Röviden a BTF-r ő l

Fókuszban: Budapest (Mo.)

A BTF ötletét 1980-ban a turisztikai szakma vetette fel, hogy egy főszezon előtti (előszezon) időszakban megtöltse az éppen felépült duna-pati szállodákat, és egy-egy kultúrális esemény erejéig haza csábítsa a külfödön élő magyar művészeket. BTF Történetének kezdetei

Horvát Endre nyilatkozata Hazánk turisztikai vonzerejének egyik fontos tényezője a kultúra. A Budapesti Tavaszi Fesztiválokat (BTF) éppen ezért a turizmus hozta létre, hogy meghosszabbítsa az idegenforgalmi szezont - mondta dr. Horváth Endre, a turizmusért felelős államtitkár.

Rendezvény helyszínek Magyar Állami Operaház Zeneakadémia Magyar Nemzeti Galéria Művészetek Palotája Mátyás templom

Mátyás templom: Tomkins Énekeggyüttes 2009.

től a rendszerváltásig ig tól.... A Budapesti Tavaszi Fesztivál eddigi negyedszázada három korszakra bontható

A fesztivál műsorpolitikájában egyaránt jelen volt a(z) Idegenforgalmi igények A külföldön élő művészek megnyerésének igénye Kultúrális intézményrendszeren belüli alternatívák keresése

A rendezvény gazdája 1981–90-ig az Országos Idegenforgalmi Hivatal Lebonyolítója az Idegenforgalmi Propaganda- és Kiadóvállalat volt. Kezdeti időszakról….

A fesztivál majdnem 4 hétre bővült Finanszírozásában megjelentek a külső szponzorok Háttérbe szorultak az idegenforgalom szempontjai A fesztivál első sorban a hazai művészeti élet seregszemléjévé vált (ország arculati elem) A műsorpolitika nem nyerte el kellően az idegenforgalmi szakma támogatását Nemzetközi vonzereje csökkent Szervezője ebben a korszakban az Interart Fesztiválközpont volt A rendszerváltás után ( )

Jelentős változások a fesztivál történetében: A BTF 2005-ben Európai Kulturális Díjat kapott Jegyvásárlások online értékesítéssel BTF a Facebookon 1996-tól napjainkig

BTF az Interneten:

A Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálatában a komoly- és könnyűzenei koncertek mellett helyet kapnak színházi előadások, filmvetítések, szabadtéri programok és más fesztivál jellegű események is. Attrakcióról:

Turisztikai marketingcél: Magyarország és Budapest kultúrális image-ének erősítése.

Jelenleg a fesztivál gazdája : TF Művészeti és Idegenforgalmi tanács Igazgatója (jelenleg még): Zimányi Zsófia Jövőre igazgató: Vitézy Zsófia

Vendégunk Európa Európa lángjai 1999 – Búcsú a XX. századtól Állam születik Hagyomány és művészet az elektronikus korban Európai kézfogások Évfordulok 2004 – Üdvözlünk, Európa – Isten hozott, Magyarország 2005 – 25 éves a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2006 – Mozart és Bartók 2007 – Magyar művészet – Magyar művészek 2008 – Kelet es Nyugat Budapesten 2009 – Öt éve az Európai Unióban A harmadik korszak programjait az alábbi mottók alapján szervezték meg:

Karmesterek: Nikolaus Harnoncourt, Lorin Maazel, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Pierre Boulez, Kurt Masur, Sir Neville Marriner, Rafael Fruhbeck de Burgos, Yakov Kreizberg, Krzysztof Penderecki, Sir Roger Norrington,.... Énekesek: Karan Armstrong, Cheryl Studer, Julia Migenes, Poul Elming, Hans Sotin, Sherrill Milnes, Gwyneth Jones, Barbara Hendricks, Alexandru Agache, Falk Struckmann, Bernarda Fink, Alessandra Marc,.... Híres vendég művészek

Zenekarok: Chicagoi Szimfonikus Zenekar, Concentus Musicus Wien, a Bajor Radio Szimfonikus Zenekara, Berlini Szimfonikus Zenekar, BBC 6 Szimfonikus Zenekar, Royal Filharmonikus Zenekar, Les Musiciens du Louvre- Grenoble, Internationale Bachakademie Stuttgart, a Firenzei Maggio Musicale Zenekara,.... Operaegyüttesek: Mannheimi Nemzeti Szinház, Stuttgarti Opera, Kolozsvári Állami Magyar Opera,.... Vendégek még…

Színházak: Taganka Szinház, a Moszkvai Dramai Művészet Iskolája (Anatolij Vasziljev), Meno Fortas, Bulandra Színház, Theater Tri-buhne,.... Táncegyüttesek: Bejart Ballet Lausanne, Pilobolus Dance Theatre, Kreml Balett, Nederlands Dans Theater, CCN d’Orleans Compagnie Josef Nadj, Limon Dance Company, Meredith Monk Company,....

Statisztika ,29 milliárd forintból megrendezett fesztivált az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és a Fővárosi Önkormányzat mellett támogató Kulturális Minisztérium 2011-re is garantálja saját, 192 milliós finanszírozási keretét.

2011. Év BTF A MT Zrt. ausztriai külképviselete és a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. közös bécsi sajtótájékoztatójával megkezdődött az idei hazai kulturális fesztiválok és a Liszt-év kiemelt eseményeinek nagyszabású beharangozása és promóciója az osztrák piacon.

BTF plakát 2011.

Sajtótájékoztató Február 17-én, a bécsi magyar Nagykövetség – újságírókkal és utazási szakemberekkel zsúfolásig megtelt patinás – márványtermében a Budapesti Tavaszi Fesztiválról (BTF) és a jubileumi Liszt-év kiemelt eseményeiről Zimányi Zsófia művészeti igazgatótól kaphattak első kézből tájékoztatást a megjelentek

Piaci szegmens: osztrákok. A fesztivál művészeti igazgatója előadásában hangsúlyozta, hogy az elmúlt években dinamikusan nőtt az osztrák vendégek részaránya a Budapesti Tavaszi Fesztivál külföldi látogatói körében: részesedésük tavaly már elérte a 14 százalékot.

Film Az idei BTF rendkívül gazdag programjainak megismertetését egy rövid filmösszeállítás is segítette! Az eseményen a hírügynökségek, az osztrák újságírók, valamint az utazási szakma prominens képviselői előtt bemutatták Vitézy Zsófiát, a Fesztiválközpont újonnan kinevezett ügyvezető igazgatóját.

31. BTF 2011-ben Még javában tél van, de a Budapesti Tavaszi Fesztivál plakátjain városszerte nyílik a hóvirág márciusában ismét fesztivállal búcsúzik a tél, immár harmincegyedik alkalommal.

„Vendégünk Európa” A március 18-tól április 3-ig tartandó Budapesti Tavaszi Fesztiválon korábban nem tapasztalt vendégjárásra számítanak, hiszen Magyarország Európai Uniós soros elnökségéhez kapcsolódóan a 2011-es fesztivál vendége az Unió 27 tagállama lesz.

Liszt év és BTF A programsorozat a 200 éve, 1811-ben született, a zenetörténet egyik legnagyobb hatású muzsikusa, Liszt Ferenc előtt is állít emléket. A fesztivál hagyományos vonulata, a „Világok találkozása" sztárlistája ugyancsak ragyogó neveket tartalmaz, a színházkedvelő közönség pedig a III. Nemzetközi Színházi Fesztivál produkcióiból válogathat.

Interneten:

Interneten:

31. BTF költségvetése a minisztérium 250 millió forinttal járult hozzá, mert a keret zsugorodott az Új Széchenyi Tervben kiemelt szerepet fog kapni a kulturális turizmus A hazánkba látogató külföldiek fele kimondottan a Tavaszi Fesztivál miatt jön, fogyaszt és megszáll, esetleg vásárol

Vidéki helyszíneken IS! Az idei BTF 17 napja alatt 97 program zajlik - 37 helyszínen. Budapesten kívül 10 vidéki város is megrendezi a saját helyi fesztiválját. Ami összekapcsolja az összes ünneplést, az a 200 éve született Liszt Ferenc, aki mindig magyarnak vallotta magát, jóllehet, nem beszélte a nyelvünket.

Zenei bemutatkozás A fesztivál alkalmat ad Liszt sokoldalú bemutatására: a cigányzene kedvelőjére, a vallásos világfira, az irodalomban betöltött szerepére, valamint kiállítások nyílnak a tiszteletére. Fekete Gyula operát írt Liszt életének sorsfordító eseményeiről. Az ősbemutatót a Thália Színházban tartják - jelentette be Elekes Botond, a NEFMI munkatársa

Fringe Fesztivál A BTF végén természetesen megint lesz Fringe Fesztivál - a látogatók számára ingyenesen, Budapest belvárosában, április 1-3-ig. Nem marad el remek előadásokkal a III. Nemzetközi Színházi Fesztivál sem. Angolok, osztrákok, németek lesznek a vendégeink.