Innovatív medicina Dr. Demeter Béla

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
Advertisements

Kutatási terv.
Az orvosi biotechnológiai mesterképzés megfeleltetése az Európai Unió új társadalmi kihívásainak a Pécsi Tudományegyetemen és a Debreceni Egyetemen Azonosító.
HYPERTONIA: PATHOMECHANISMUS, TERÁPIÁS KONZEKVENCIÁK
Országos kompetenciamérés A mérési rendszer fejlesztése, az érettségi rendszer átvilágítása Pongrácz LászlóOktatási Hivatal Magyar Termék Nagydíj.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
A nemi szervek gyulladásos betegségei
SZÉN-MONOXID.
Intézményfejlesztés és az intézményi innováció jellemzői
Doktorandusi Pálya a Pázmány Egyetem Interdiszciplináris Műszaki Tudományok Doktori Iskolájában 2009 április.
A közoktatási intézmények innovációs lehetőségei - néhány gondolat a teherviselő önkormányzatokról Csillag Ferenc közoktatási szakértő november 5.
Veserák sarcoid-like elváltozással osztályvezető főorvos
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
A 2014/15. tanévben a vasvári középiskolába lehet tanulni. Vas megyében az elsők között hirdetjük meg a nappali és ingyenes képzést.
Hatékony válságmegelőzés a szervezetben:
Egészségügyi intézmények kontrollingja Kórházi kontrolling Fekete Daniel, Szőke Kristóf, Zila László 2006.
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
Az onkológiai szűrő és betegellátási gyakorlatunk
Közösség és innováció Salgótarján, január 29. az Ongai Kulturális Egyesület szemszögéből Készítette: Takács László.
Nyelv-ész-gép Új technológiák az információs társadalomban.
Velence, Managerek éjszakája Keressük a válságot!
„A pedagógiai innovációk, a jó példák nem vagy csak igen korlátozottan terjednek el.”
Analitika gyakorlat 12. évfolyam
SZOFVERCENTRUM. Szimulációs WorkShop – Miskolc-Tapolca, június 3-4. Miskolci Egyetem Mechanikai és Mechanikai Technológiai TanszékSZOFTVERCENTRUM.
Antibiotikumok és antibiotikum-rezisztencia
ARMADIK GENERÁCIÓS LIPOSZÓMÁK HARMADIK GENERÁCIÓS LIPOSZÓMÁK.
Nano Silver.
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
Oxigén Oxigén előállítása KClO3-ból O2 előállítása K2Cr2O7-el
Idegentestek eltávolítása az emésztőtraktusból
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség - Innovációs tevékenységekhez felhasználható forrás lehetőségek augusztus 26. – dr. Nyiry Attila.
Az egészségesség, mint fejlesztési irány lehetőségei - Hogyan fejlesztenek a hazai élelmiszeripari KKV-k? Dr. Polereczki Zsolt Kaposvári Egyetem – GTK,
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
EIPEN (European Interprofessional Education Network in health and social care) A projekt célja, lényege, működése, tevékenységének felhasználhatósága Ráczné.
A Földtudományi kutatás-fejlesztési alprogram
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
A betegellátás keretei és rendszere
De mi volt a baj a minimumfeltételekkel? A betegsúlyosság oldaláról közelítsünk…
Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum
A kutatóegyetemek helye az innovációban (Ahogy mi látjuk) Dr. Greiner István alelnök Magyar Innovációs Szövetség június 22.
Készítette: Lévai Emese FÉNYSZENNYEZÉS. MAI ÁLLAPOT Humán egészségügyi problémák Súlyos ökológiai károk Földfelszíni csillagkutatás ellehetetlenedése.
Azok, akik nem is élnek de sokszorozódnak
Magyarország Problématérképe Kutatási terv M.A.F. - SzIA Budapest, December 10.
EIP Kálmán Tímea Nagyvázsony, április 22.. Európai Innovációs Partnerség (EIP) a VP-ben.
KEOP /K/ Napelemes rendszer kiépítése a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház központi telephelyén Konferencia Központ.
„Tesztismételhetőségi” munkacsoport MLDT Küldöttgyűlés
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sürgősségi szakápoló képzés munkahelyi.
Pályaválasztási napok Pszichológia képzés Pálinkás Brigitta Károli Gáspár Református Egyetem.
HOSPITIUM MARKUSOVSZKY SAVARIENSE
ünnepélyes bizonyítvány átadása
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP-6.2.4/A/11/ „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Humánerőforrás fejlesztése foglalkoztatás támogatás révén”
„HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ”
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
3. célterület keretében részt vevő 3 fő szakorvos jelölt
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban
TIOP-2.2.2/C-10/ „Észak-Magyarország kicsinyeiért”
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
A nyílt innováció egyik eszköze: Living Lab?
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Ünnepélyes bizonyítvány átadás.
3. osztályban.
Antibiotikumok kimutatása a talajból
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Előadás másolata:

Innovatív medicina Dr. Demeter Béla BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Idegsebészeti Osztály BAY-NANO Innovatív Medicina Laboratórium

Bevezetés Innovatív Medicina innováció egy kreatív ötletből születő folyamatot jelöl, amely a későbbiekben megvalósítja az ötletet Medicina Klinikai Kutató

Miért van rá szükség?

Hogyan?

Mit szeretnénk elérni?

Medicina és a nanotechnológia Számtalan alkalmazási lehetőség és potencia Cél Meglévő technológiák eszközök fejlesztése Új eszközök létrehozása és alkalmazása

Ötlet-gyakorlat folyamat Eszköz előállítás Preklinikai kísérlet Humán gyakorlat

Nosocomialis fertőzések Definíció Egészségügyi jelentősége Gazdasági jelentősége Lehetőségek

Nano ezüst Ezüst: természetes, erős hatású antibiotikum. Gátolja a baktériumok oxigén felhasználását az anyagcseréjük során miközben a humán sejtekben károsodást nem okoz. Történelem Ezüst edények és evőeszközök Amerikai telepesek ezüst pénzt tettek a tejbe Templomi ezüst kelyhek

Agyi Mikroelektródák Corticalis tevékenység elemzése Stimulusok elvezetése Corticalis gátlás

Köszönöm a figyelmet!