A kitelepítés, kimenekítés, befogadás, visszatelepítés általános és speciális feladatai Magyarországon „Hallgatók a tudomány szolgálatában” Tudományos.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

Automatikus diabemutató!
Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Szervezetfejlesztési Program ÁROP Budapest, Károlyi-Csekonics Rezidencia November 12. VÁLTOZÁSKEZELÉS FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN.
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium ülése
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
 Európai Parlament és Tanács (2006) – szociális és állampolgári kulcskompetencia fejlesztése  Nemzeti Önkéntes Stratégia (2011), Magyarországi önkéntesség.
FILMKLUB SZERVEZÉSE A TÁRSADALOMBA NEHEZEN BEILLESZKEDŐ FIATAL FELNŐTTEKNEK
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Lakosságvédelmi intézkedések katasztrófaveszély időszakában
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szerepe
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Normafa és környéke. „Mi lesz veled Normafa” Szombat Foto:Telek
„Grand Coalition” Hogy jutottunk idáig? Bőgel György CEU Business School november.
A civil lakosság kapcsolódási, önkéntes szerepvállalásának lehetőségei
A gondnoksággal kapcsolatos szemléletváltás az új Polgári Törvénykönyv cselekvőképességi szabályaiban Kovács Melinda Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik.
A természettudományok helye a közoktatásban Szabó Gábor egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem & ELFT főtitkár.
Budapest, Szervezeti sajátosságok Tevékenység Elvárások BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Térszervezés a közoktatásban a statisztikai adatok tükrében A hazai helyzet reform előtt és után Gyimesi Péter MTA KRTK RKI Dunántúli Tudományos Intézet.
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
A kitelepítés időszakának feladatai
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Magyar Optikai Művek (MOM) szervezési, számítógépes tevékenységei
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
Fiatalok motiválása a véleményformáló diáksajtósok bevonásával
A polgári védelem jogszabályi korszerűsítése a közigazgatási reform tükrében Előadó : Dr. Varga Imre mk. pv. ezredes PhD. főosztályvezető OKF Minősített.
Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Kibertér-biztonság és iparbiztonság Kossa György tű. dandártábornok
A projekt az Európai Unió támo- gatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. MTMT feltöltés zenei alkotások szerzőinek
Katasztrófavédelem a védelmi igazgatás rendszerében
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
A kitelepítés, kimenekítés, befogadás, visszatelepítés
Katasztrófavédelem válaszai a globális klímaváltozás
Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2012.
Gellért hegyi séta természetvédelmi terület
MEGHÍVÓ Nagy-Szénás tanösvény Képek és információ az Internetről Szombat.
MEGHÍVÓ Vasárnap „ Pest megyei természetismereti séta” Gyadai „ Hangya Dani) tanösvény.
MEGHÍVÓ Budai várhegy oldala természetismereti séta Szombat.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Katonai Testnevelés helyzete a Központi Kiképző Bázison
A SZAKDOLGOZAT CÍME (ARIAL 32 pt)
Dr. Farkas Klára r. őrnagy
A társadalmi integráció aktuális kérdései az INNOAXIS-projekt célterületét alkotó térségekben Jász Krisztina Ph.D MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet Szabadka,
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
TUDOMÁNYOS ELŐADÁS KÉSZÍTÉSE Kutatásmódszertan
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Projekt eredményeinek disszeminációja – Általános projektbemutató ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Állampolgári jogok és kötelességek
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
Budapest, október 01. A magyarországi kutatás-fejlesztés nemzetbiztonsági vetületei.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
A tűz-, a polgári- és a katasztrófavédelem kérdései Hoffmann Imre tű. ddtbk. Hatósági Főigazgató-helyettes.
Dr. Hornyacsek Júlia őrnagy
Zsigmond Király Főiskola január Szakdolgozat prezentációja Zsigmond Király Főiskola január A szerző neve A SZAKDOLGOZAT CÍME.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Bölcsészettudományi Kar Dr. Zimányi Árpád dékán. Bölcsészettudományi Kar Bölcsész szakok Művészetközvetítő szakok Dr. Zimányi Árpád : A Bölcsészettudományi.
VIDÉKBIZTONSÁG Dr. Szilágyi Tivadar GTK3196BAN
Tibeti homok mandalák.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Előadás másolata:

A kitelepítés, kimenekítés, befogadás, visszatelepítés általános és speciális feladatai Magyarországon „Hallgatók a tudomány szolgálatában” Tudományos Konferencia Budapest november 05.

Bevezetés A polgári védelem története Lakosságvédelem felosztása Kárterület, veszélyeztetett terület bemutatása Kitelepítés-befogadás mechanizmusa városon belül és kívül A távolság védelem alapvető szempontjai, elvei A kitelepítés Befogadás Visszatelepítés Összegzett következtetések Az előadás felépítése a cikk alapján

A polgári védelem története "Az ország állampolgárai a nemzet legnagyobb értékei„ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság "Az ország állampolgárai a nemzet legnagyobb értékei„ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Január 2. – Az egységes katasztrófavédelem megalakulása Forrás: (Letöltés: ) A polgári védelem a társadalom önvédelmi reflexe

Lakosságvédelem felosztása

Kárterület, veszélyeztetett terület bemutatása

Kitelepítés-befogadás mechanizmusa városon belül A kép fiktív adatokat tartalmaz. A szemléltető ábrával a cél a kitelepítés vizuális bemutatása

Kitelepítés-befogadás mechanizmusa városon kívül

A távolság védelem alapvető szempontjai, elvei Alapvető szempontok a létszám tervezéshez: Az önkéntesség elve A családok együtt tartása Az egyedül maradott gyermekek figyelemmel kísérése Idősek, betegek, testi fogyatékosok figyelemmel kísérése Bentlakásos intézmények együttes kitelepítése Gyülekezési lehetőségek felmérése A befogadás körülményeire tekintettel levő „rátelepítés” (elhelyezhetőség) tervezése