Comenius 2013-2015. Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

Pályázati megbeszélés a résztvevő összes kollégának BRAVIA TEREM, JÚNIUS 18. KÉSZÍTETTE: KATONA KRISZTINA TÁMOP /
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
A projekt-előkészítés lépéseinek bemutatása: esettanulmány
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
Nemzetközi projektjeink Nemzetközi kapcsolatok A es tanévben Iskola Könyvtárak Nemzetközi Hónapja Comenius Lengyel testvériskolai kapcsolat Művészeti.
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Leonardo da Vinci mobilitási projekt LdV-HU-10-IVT-1051 projekt Disszemináció február 24. Gundel Károly SZKI Alapítványi Est.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Tehetségpont létrehozása
2014. július 6. A hálózati együttműködés az innovációs tevékenység során Bedő Ferenc közoktatási szakértő
Gyöngyös KISKUNMAJSA FEBRUÁR január. Uniós direktíva Az unió átlagára érvényes az úgynevezett 3 x 20-as direktíva, mely szerint 2020-ra :
A Tempus Közalapítvány pályázati lehetőségei a közoktatás számára Szegedi Eszter Tudásmenedzsment Csoport
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Az Európai Unió története
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
EU II..
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Előzetes ajánlások a pedagógus témában május
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
TIOP február 2.. TIOP 1.1.1/09 Tanulói laptop Támogatás összege: Ft Pályázat időtartama: május 1. – március 1.
EQF TEAM „WORKSHOP” SC MEETING. EQF Minden partner bemutatta a saját képzési rendszerét Megegyezés: EQF csapatvezetők tartják ezek után a kapcsolatot.
LLP program - Comenius Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Kiss Tímea, Comenius asszisztens november 24.
ELEMÉR
Iskolánk futó projektjei
1914.
ACES Academy of Central European Schools Nemzetközi iskolai együttműködés Két, vagy több partner iskola között Támogatók:
A Grundtvig akció pályázati lehetőségei Grundtvig 2 és 3.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY Október 30.. Tempus Közalapítvány tevékenységei Pályáztatás Képzés Tudásközpont.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
A szaktanácsadó segítő szerepe
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
A beiskolázás előkészítése
Készítette: Kocsis Erzsébet
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
Az Európai Unió.
Európa regionális földrajza
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet AZ ÖKOISKOLA HÁLÓZAT HELYZETE ÉS TERVEI Varga Attila
Az UNESCO Asszociált Iskolák Mintaiskolájaként végzett jó gyakorlatok.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Mérés-értékelés konferencia március 12. Szolnok.
Erasmus+ tapasztalatok
ERASMUS+ KA1 mobilitás pályázat
Tempus Közalapítvány Balla Ágnes április 23.
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Programjaink fizikából a es tanévben
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

Comenius

Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések 2.Egyéni diákmobilitások 3.Szakmai továbbképzés pedagógusoknak 4.Tanárasszisztensi akciók leendő tanároknak Idén utoljára lehetett pályázni ebben a formában, következő évben új költségvetési egység kezdődik az Európai Unióban, más pályázati formák jönnek

Vajdás Comenius pályázatok Iskolai multilaterális együttműködés Szlovéniával és Németországgal Tanárasszisztens fogadása 2011/12; 2012/13 Iskolai multilaterális együttműködés Anglia,Lengyelország, Csehország, Svédország,Olaszország,Törökország, Horvátország,Bulgária, Görögország, Magyarország között.

Összehasonlítás Comenius Elsősorban a diákmobilitást preferáltuk. Mivel a mobilitásoknak csak két országba kellett megvalósulniuk egyszerűbb volt az egyeztetés A pénzügyi megvalósítás technikailag jobban hasonlított a XXI. Században elvárthoz (kivéve az utolsó németországi utat) Comenius Ez a pályázat a pedagógus mobilitást részesíti előnyben A diákok kapcsolat építése írásban, illetve web konferenciákon érvényesül A mobilitások egyeztetése hosszabb időt fog igénybe venni A pénzügyi megvalósítás e pillanatban nehézkesnek tűnik – nov.27-én kapunk a TKA-tól eligazítást ez ügyben

A pályázat időbeli felosztása A pályázat megvalósítását 4 szemeszterre bontottuk – jelenleg az első szemeszterben vagyunk Minden szemesztert egy P&R meeting nyit meg, illetve a végén is lesz egy ilyen találkozó Minden szemeszternek megvannak a feladatai, illetve vannak folyamatos megvalósítást igénylőek

Első szemeszter feladatai Az iskola honlapján újabb Comenius „fejezetet” kell nyitni – Sipeki Ágit szeretném megkérni A honlapon meg kell jelentetni egy „szülői és egy tanulói” tájékoztatót, illetve a mobilitások fotóit A többi iskola bemutatkozó PPT-jét, vagy filmjét is fel kell tölteni – ezek nagy részét még meg kell majd kapnunk

Első szemeszter feladatai A tanulóinkat meg kell ismertetni a Google világával – erre Sanyit szeretném megkérni (ezt a folyamatot dokumentálni kell – nem tudom, hogy része-e ez a tantervnek) Fel kell újítanunk az iskoláról készült filmet, erre Zsoltot szeretném megkérni Levelező partnerség kialakítása az egyik olasz osztállyal – Zord Andi vállalta

Első szemeszter feladatai Web konferencia létesítése egy török osztállyal – Péter technikai segítségével én vállaltam Európa térkép rajzolása, a partneriskolák bejelölése –Julcsi vállalta, ha kész egy kijelölt helyen ez lesz az alapja a „Comenius falnak” Napló készítés- Szakmáry Zoli osztálya vállalta

Minden elkészült feladatot dokumentálni kell, legalább a készítés folyamatát fényképekkel és le kell fűznünk, tárolni kell gépen stb…

Utazások Még négy P&R meeting van Ezen felül igyekszünk úgy elosztani, hogy az olcsóbb országokba többen mehessenek – Törökországba nem megyünk, mert túl drága. Az első utazások a márciusi magyarországi P&R meeting után lehetséges, mert akkor látjuk a pénzt Minden utazást az előre megbeszélt módon szintén dokumentálni kell

Svédország Nem nyaralás volt, hanem egyrészt iskola látogatás, másrészt P&R meeting. A beszámoló elkészült, ehhez hasonló beszámolókat kell majd mindenkinek készítenie aki mobilitáson vesz részt.