B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata 2011. március 31.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy közfinanszírozott szervezet is gondolkodhat professzionális módon Az Egészségügyi Holding Zrt. és az egyes gazdasági ágazatok kapcsolata Dr. Kiss Zoltán.
Advertisements

A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Logisztikai kutatás-fejlesztés és oktatás kölcsönhatása
Új esély a turisztikai desztinációk számára - amit a TDM-ről tudni kell Zalaegerszeg Február 24. Ligeti Ádám.
Konferencia Logisztikai innovációs és oktató központ.
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
Intranet portál bemutató
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Akkreditációs Felhívás Tanácsadók részére Tapasztalatok.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Wellness lehetőségek A wellness, mint az egészségturizmus része.
TDM Szakmai Nap november 21.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Interdiszciplináris ellátási lánc- versenyképes vállalat
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Az Észak-alföldi régió mezőgazdaságának sajátosságai
III. A logisztika jövője
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. A Holding – mint az egészségügyi rendszer működésének új magyarországi.
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
AUTOMATIZÁLT BETEGSZINTŰ GYÓGYSZERELÉS (Ötlettől a megvalósulásig)
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Közlekedés-szervezési és Hálózatfejlesztési Tagozat
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában Egészségügyi kutatások, adatok közzététele.
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
61. számú főút Somogy megyei szakaszainak 11,5 tonnás burkolat - megerősítése IV. szakasz ( km szelvények között) Lakossági fórum 2010.
76. számú főút Zala megyei szakaszának ( km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése Lakossági fórum február 18.
61. számú főút Somogy megyei III. szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése ( km szelvények között) Lakossági fórum március 10.
Lakossági fórum számú főút Zala megyei szakaszának (0+000 – ) km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése.
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
1 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ MÁV-TRAKCIÓ Zrt december 6. (csütörtök), de. 10:30 óra Zsákay László György főigazgató MÁV Zrt. Gépészeti Üzletág.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / )
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
Az Európai Fejlesztési Alap által nyújtott támogatások rendszere
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Közlekedésbiztonságra fordítható források
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Pénzügyi-számviteli mutatók
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Hajdúnánás, december 19. Az önkormányzatra és az intézményrendszerre vonatkozó intézményi modell Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
BME Részidős Mesterképzés 2015 tavasz Emberi erőforrás menedzsment Bérek, jövedelmek, trendek Emberi erőforrás menedzsment Bérek, jövedelmek, trendek Dr.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
Dr. Kiss Zoltán Tamás - vezérigazgató Az egészségügyi ellátás egy új szervezeti formája: A holding – Területi alapú egészségügyi integráció november.
Budapest Premium Medical Port Klaszter
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Beszerzések hatékonyság növelése
BESZERZÉS A KATONAI LOGISZTIKÁBAN
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén önkormányzati szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
L O G I S Z T I K A A L A P J A I Készítette: Gács Nóra
Készítette: Farkasné Veres Edina
A VEOLIA pécsi erőműve a körkörös gazdasági modell tükrében
Előadás másolata:

B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. Az integráció folyamata Háttérszolgálat integrációja február 1. Holding szintű gazdasági integráció Gazdasági társasággá alakulás és a Holding struktúra kialakítása október 1. Szakmai integráció Jogi integráció Az orvos szakma integrációja

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. Gazdasági Főigazgatóság Az integrált háttérszolgálat kialakításának főbb lépései év: o Bizottságok felállítása valamennyi szakterületen o Erőforrások és folyamatok feltérképezése o Folyamatábrák elkészítése minden feladathoz o Párhuzamosságok feltérképezése o Új koncepció kidolgozása év: o Új struktúra elindítása

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. Gazdasági Főigazgatóság területei o Pénzügy és Számviteli Főosztály o Beszerzési és Logisztikai Főosztály o Üzemeltetési és Energetikai Főosztály o Informatikai és Dokumentációs Főosztály o Marketing és PR Osztály

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. Elért eredmények  Szállítói adósságállomány csökkentése – Faktoring szerződésekkel több mint, 86 millió Ft megtakarítás  Közel170 millió Ft megtakarítás a közüzemi díjakon  A keretgazdálkodás bevezetésével és a készletek racionalizálásával közel 85 millió Ft megtakarítás  Műszaki területen hatékonyabb munkaszervezés eredményeként 110 millió Ft-os megtakarítás  A szállítás átszervezésével közel 50 millió Ft-os kiadáscsökkentés  A beruházások értéke közel 3 milliárd Ft

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. A Holding és az egészségipar o Az egészségipar világszerte az egyik legdinamikusabban fejlődő népgazdasági ágazat, mely a XXI. század vezető iparága lehet o Az egészség fogalmának az értelmezése alapvető változásokon megy keresztül o Az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. nemcsak az egészségügyi ellátásban, hanem a prevencióban és az egészségtudatos életmód kialakításában is meghatározó szereplője a régiónak o Az egészségipar többi szegmensével a versenyszféra, a szolgáltatások és egyéb ágazatok kapcsolatát ötvözi o Az egészségipar az egyik legnagyobb GDP termelő tényező

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. A Holding és a népgazdasági ágazatok kapcsolata o A Holding minden népgazdasági ágazattal kapcsolatban áll o Korrekt, folyamatos partneri kapcsolatra törekszik, amely mindkét fél számára egy kiszámíthatóságot biztosít o A Holding gazdasági partnerként viselkedik o Együttműködik a gazdasági élet szereplőivel a fejlesztésekben

 Egységes közbeszerzésekkel jobb piaci pozíció elérése termelőipar, energiaipar  A tagkórházak éttermeiben rejlő lehetőségek kihasználása (étel házhoz szállítás, terembérlet, rendezvényszervezés) szolgáltatás, élelmiszeripar  Értékesítési felületek (újság, padreklám, LCD tv, plakátkihelyezés) kereskedelem Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. A Holding és a népgazdasági ágazatok kapcsolata

 Manager szűrés, VIP szolgáltatások, gyógyturizmus, külföldi betegellátás, gyógyfürdő, Nyugalom háza, MedHotel egészségipar, szolgáltatás  EH Logisztika Kft. (gépjármű, tehergépjármű bérbeadás, kölcsönzés) szállítás, közlekedés  EH Patika Kft. (közforgalmú gyógyszertárak üzemeltetése) kereskedelem Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. A Holding és a népgazdasági ágazatok kapcsolata

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. Stratégiai célok o Egészségturizmus o Egészséges életmód termékei, szolgáltatásai o Szakmai színvonal növelése o Az egészséges életmódra nevelésben szerepet játszó programok o Határokon átívelő VIP szolgáltatások o „Zöld kórház”

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!