Számítógéppel segített minőségbiztosítás (SPC és SQC)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Adatbázis gyakorlat 1. Szerző: Varga Zsuzsanna ELTE-IK (2004) Budapest
Advertisements

Készítette: Nagy Márton
Készítették: Kerényi Éva Mogyorósi Mária Péterffy Réka
Hardver alapok I. 10. osztály.
SPC/SQC valósidejű rendszerekben 2000 November /Magyar Batch Fórum 1 Hi-Spec Solutions SPC/SQC in Real Time Systems (Statisztikai és minőségi szabályzás.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
HÁLÓZATOK.
ADNS Attestation DataNet Service
IVSZ IT piaci felmérés, 2006 Sajtótájékoztató december 6.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK 2011.
HÁLÓZATOK.
Minőségköltségek.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 3. előadás
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
ZigBee alapú adatgyűjtő hálózat tervezése
A számítógép alapegységei
Hálózatok fajtái, topológiájuk, az Internet fizikai felépítése
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
Minőségbiztosítás. A minőségügy A minőségügy alapjai A minőséget meghatározó tényezők A minőségrendszer Minőségrendszer felépítése Tanúsítás.
Minőségmenedzsment 5. előadás
A Neumann-elvű számítógép jellemzői:
Az IKT kompetenciaterület specialitásai
Előnyök és alkalmazási területek
A KÖZPONT MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA. Szabvány Ismétlődő műszaki, gazdasági és más feladatok optimális megoldásának MINTÁJA.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi adjunktus.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 3. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Adatbázis-kezelés Papp-Varga Zsuzsanna. Elérhetőségek    as.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
Evapotranspiráció elõrejelzése mesterséges neuronális halózatok segitségével Wójcicki Andrzej, GTK V. konzulens: Dr. Pitlik László Gazdasági Informatika.
Számítógéppel segített minőségbiztosítás (CAQ)
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
Egy egyszerű gép vázlata
NATO minőségbiztosítási követelmények a tervezésre, fejlesztésre és gyártásra Termék Műszaki kiszolgálás, karbantartás, javítás Csomagolás,
Biztosítók irányítási rendszere
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Biokémiai és Élelmiszertechnológiai Tanszék Mintavétel Élelmiszeranalitika előadás december 3.
Minőségbiztosítás a szerelésben
Számítógéppel integrált gyártás (CIM)
A hálózati kapcsolat fajtái
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
S S A D M ELEMZÉSI ÉS TERVEZÉSI MÓDSZERTAN
Beágyazott internet az alállomási irányítástechnikában Hogyan kerül irodai megoldás az ipari irányítástechnikába? Ez egészen biztosan nagyon veszélyes!
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az.
Közművelődési, közgyűjteményi intézmény minőségirányítási programjának lehetséges szerkezete.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
1 3. Szoftver-ergon ó miai alapismeretek 3.0. Bevezetés a fejezethez 3.1. Az ember-számítógép interakció 3.2. Interakciós stílusok 3.3. A számítógépes.
A számítógép elvi felépítése
Adatbázis kezelés.
Alapismeretek Számítógépes adatábrázolás
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
Hálózatok a mai világban
Az IPv4 alhálózati maszk
Alkalmazott egészségügyi informatika
Informatikai eszközök
Technológiai folyamatok tervezése I. 5. előadás
HACCP rendszer.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. előadás
PTE PMMIK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. ELŐADÁS.
Szent Imre Szakgimnázium Esztergom Szakmatérkép 2016/2017.
INFORMÁCIÓMENEDZSMENT Dr. Szalay Zsigmond Gábor adjunktus, intézeti tanszékvezető VEZETÉS ÉS SZERVEZÉS MSC SZAK SZENT ISTVÁN EGYETEM.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
Tantestületi elemzés, szülői kérdőív
Minőségbiztosítás.
Minőségbiztosítás.
Előadás másolata:

Számítógéppel segített minőségbiztosítás (SPC és SQC) INFORMATIKA Számítógéppel segített minőségbiztosítás (SPC és SQC)

Statisztikus folyamatirányítás (SPC) Az SPC (Statstical Process Control) szerepe, helye a minőségbiztosítási rendszerben Feladatai: a mérési folyamatok irányítása, a mérési adatok ideiglenes tárolása, statisztikai számítások, technológiai folyamatok ellenőrzése, adatátvitel a számítógépes hálózaton keresztül. interaktív kommunikáció a felügyelő személlyel.

Statisztikus folyamatirányítás (SPC) Elvárások az SPC-rendszerrel szemben: mérési folyamatok irányítása, felügyelete, technológiai folyamatok ellenőrzése, strukturált adattárolás, statisztikai számítások végzése, adatszolgáltatás hálózaton keresztül, interaktív kommunikáció. Az SPC felépítése: a mindenkori feladathoz illeszkedik, hardver- és szoftver-kiegészítőkre van szükség: mérőműszer illesztők, adatbeviteli eszközök.

Statisztikus folyamatirányítás (SPC) Személyi számítógéppel megvalósított SPC rendszer A beavatkozás szükségességének eldöntése és a beavatkozás módjának meghatározása a rendszer kezelőjének a feladata. SPC mérőóra Személyi számítógép tolómérő

Statisztikus folyamatirányítás (SPC) eredmények SPC adatfeldolgozás Mérési adatok A munka indítása Emberi beavatkozás megmunkálás

Statisztikus folyamatirányítás (SPC) Az SPC-k egész technológiai folyamatok felügyeletére is használhatóak, de nem használhatóak a folyamatok szabályozására. A technológiai rendszer valamennyi folyamatának felügye- letét hálózatba kapcsolt SPC-kkel lehet megvalósítani. Az SPC-hálózat jellemzői: követhető a minőségjellemzők alakulása, felügyelhető a műhely vagy a műveletsor minőségbiztosítási rendszere, hierarchikus rendszerbe köthetők.

Statisztikus folyamatirányítás (SPC) SPCk Szerver 1. Műhely SPC0 SPC1 SPCk Szerver 2. Műhely Üzemi központi számítógép Vállalati számítógéphez

Statisztikus folyamatirányítás (SPC) A hierarchikus rendszer egyes szintjein az adatfeldolgozás csak a lokális feladatok megoldására irányul. A hierarchikus rendszer jellemzői: lassú az adathozzáférés a szintváltásokhoz szükséges várakozások miatt, az azonos szinten együttműködő gépek kiszolgálásánál holtidő lassítja az adatforgalmat.

Statisztikus minőségirányítás (SQC) Statisztikai módszereket alkalmaz, meghatározza a folyamat statisztikai jellemzőit, összegyűjti a folyamat minőségjellemzőit, segíti a folyamatelemzést és a döntéshozatalt.

Statisztikus minőségirányítás (SQC) Alkalmazásai: gyakran ismétlődő gyártási folyamatokban, tömeggyártásban, szigorú minőségi követelmények esetén.

Statisztikus minőségirányítás (SQC) Az SQC alkalmazásának céljai: tárolt adatok elemzése, a folyamat természetéből adódó variációk meghatározása, külső tényezők által okozott szokatlan variációk feltárása.

Statisztikus minőségirányítás Elfogadás-elutasítás A művelet Minőség- vizsgálat B művelet elutasítás

Statisztikus minőségirányítás Előrecsatolás A művelet Minőség- vizsgálat B művelet A termékre vonatkozó ellenőrzési információ termék Élelmiszeripari alkalmazás

Statisztikus minőségirányítás Visszacsatolás A művelet Minőség- vizsgálat B művelet

Statisztikus minőségirányítás Folyamatellenőrzés A művelet Minőség- vizsgálat B művelet egy periódusra vonatkozó teljesítmény információk