Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Marketingkommunikáció és PR
Advertisements

A TAKARMÁNYOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA a ménesgazda szak I
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
Hatékony e-commerce hirdetés az Árukeresőn. Az Árukeresőről • Magyarország piacvezető árösszehasonlító oldala • Operáció 5 országban (HU, TR, RO, BG,
Az állati termelés táplálóanyag szükséglete III.
Felelősséggel a környezetért! Alapvetően azért nem erről szól a feladat! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Gazdasági Informatika Tanszék
Az üzleti terv.
Scharffen Berger Csokoládégyár
1. Árfeltüntetés alapvető szabályai
Kezdhetek mindent elölről…
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Elképesztő ajánlat bármilyen AVON Sun termék vásárlása esetén  Mitől új: Új Activi D-technológia, továbbfejlesztett formula Új csomagolás  Miért fontos.
2011 óta az emberekért, akik korlátok nélkül akarnak élni
LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA I.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program értékelése GOP konstrukció és KMOP tükörkonstrukció.
Költségelemzés, költséggazdálkodás
LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA IV.
LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA V.
LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA VI.
A regionális források felhasználása az egészségmegőrző funkcionális élelmiszerek előállítására /Využitie regionálnych zdrojov na produkciu funkčných.
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
A területi árszínvonal különbségei, különös tekintettel a városi és falusi árszínvonalak számíthatóságára Dusek Tamás Széchenyi István Egyetem, Győr Gödöllő,
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki „nagy” örömére… 0. hét.
Új félév, új kihívások!! 1. hét. A Tanár Úr elmondja, hogy milyen feladatot kellene csinálnunk a félév végére. 1. hét.
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki nagy örömére… 0. hét.
Hasonlóságelemzés COCO használatával a MY-X elemzőben
Gazdasági informatika II.félév
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzés-alapú vizsgálat a COCO módszer használatával Készítette: Péter Gábor
Online hasonlóságelemzések: Online hasonlóságelemzések: Tapasztalatok elítéltek képzésének engedélyezése kapcsán Pitlik László, SZIE Gödöllő (Forrás: My-X.hu.
Melyik a legkedvezőbb ár-teljesítmény arányú lótáp vemhes kancák számára? Szerző? Dátum? Apropó?
Készítette: Dömötör Ádám. Az elemzés célja A kiválasztott nyolc internetszolgáltató internetes csomagjainak összehasonlítása Az összehasonlítással segíteni.
Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.
Hasonlóságelemzés COCO használatával
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzéssel támogatott értékbecslés ingatlanfejlesztők számára E-VALUATION - SUPPORTED WITH SIMILARITY ANALYSIS - FOR REAL.
Az SPSS technológiával háromszorosára nőtt az online eladásokból származó bevétel.
Konzulens: Dr. Pitlik László
Készítette: Hajdú Julianna
Csoportosan elkészített önálló feladat
Kaliforniai paprika árváltozásának okai Készítette: Dér András.
Az állati termelés táplálóanyag-szükséglete V.
A TERMELÉS TÁPLÁLÓANYAG- SZÜKSÉGLETE IV. A tejtermelés táplálóanyag- szükséglete.
Titokzatos vásárlók.
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
GAZDA – ÁLLATTARTÁA II. 14. Jellemezze a sertés hizlalását!
ELEMÉR
Megoldások az együttműködés segítségével AGP – Mezőgazdasági Konferencia június Harkány Hogyan reagáljunk a sertéságazatot érintő mai kihívásokra?
Online értékesítési modellek
Tervezők észrevételei Boda János Dr. Patziger Miklós. MMK.
Gépészmérnöki kar BSc Levelező képzés szeptember-október
Tömeggyarapodás hasonlóságelemzése Melyik tápanyag összeállítás lenne a legmegfelelőbb sertések számára, minél nagyobb tömeggyarapodás elérése céljából.
Az IKR zrt által forgalmazott II
Az állati termelés táplálóanyag szükséglete a. Növekedés hústermelés A fejlődés, növekedés során eltérő az egyes szövetek aránya, az állati test kémiai.
Gazdasági Informatika II.
Kreatív, figyelemfelkeltő kezdés Merj más lenni!
Trendlakás&Design lakberendezési és életmód magazin Ahol az elképzelések életre kelnek és ahol az otthon utat talál! Médiaajánlat 2011.
Őszi búza vetőmagok összehasonlító elemzésének leírása Kanyó András.
„Vannak akik megélik az esőt, mások csak vizesek lesznek”
Szent István Egyetem Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar Az EU- tagság és a gazdaság fellendülése közötti téves kapcsolat vizsgálata.
HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS. A nyíregyházi élelmiszer piac számokban Nyíregyháza lakosainak száma: Fő​ Napi élelmiszerre költött összeg: 1000 Ft/fő​
2. Előadás Tervezés, Tényezőkre bontás
Az IKR zrt által forgalmazott II
Felelősséggel a környezetért! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?
Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.
Életciklus elemzés (LCA)
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Döntéstámogatás a mezőgazdasági gépvásárlás.
Kalandorbolt – évi értékesítési terv
Adventure Works Értékesítési ajánlat, <év>.
LEHETŐSÉGEK ÉS BUKTATÓK Mikor működik a CRM és mikor nem?
Előadás másolata:

Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?

A tervezett alkalmazás/megoldás címe VVVVemhes kancák részére forgalmazott tápok beltartalmi értékeinek és a termékek árainak összevetése hasonlóságelemzéssel, majd a levezetett megoldás értékelése.

A feladat előtörténete  A magyarországi lótenyésztők helyzete egyre nehezebb, a takarmányárak növekedésével párhuzamosan a tartási költségek is emelkedtek, a lovak eladási ára ezzel szemben évek óta stagnál.

A feladat megoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése  „A lótakarmányozás költsége mellett nagy gazdasági jelentőségűek a takarmányozási hibák által okozott rejtett költségek. A lótartók dollár milliókat vesztenek a szakszerűtlenség miatt. Átlagosan 50%-os csikózást érnek el – ami azt jelenti, hogy két kancát tartanak egész éven át egy csikó létrehozása érdekében. „

A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása (ANYAG)  Az adatgyűjtés során több forrást is felhasználtam, ezek nagy része online formában megtalálható, bár több terméknél tapasztaltam a beltartalmi értékeknél hiányosságot. További problémaként fedeztem fel, hogy a hiányosságokat a termékek csomagolása sem tartalmazta teljes mértékben, így a szükséges adatokat telefonon sikerült a gyártóktól beszerezni.  Az online formában elérhető adatok általában megtalálhatók magyar nyelvű változatban, de volt olyan termék is, ahol csak külföldi oldalakat tudtam igénybe venni.  Az adatgyűjtésnél a vásárlók teljes körű tájékoztatásának hiányát tapasztaltam.

A feladat által érintett célcsoportok AAAA feladatomban vázolt megoldás hasznos lehet minden olyan lótartónak, aki kancáját tenyészteni szeretné, a hobbi lótartókon át a nagy állományú tenyészetekig. Az ár-érték különbség főleg az utóbbinál rajzolódik ki élesebben.

A válaszokat befolyásoló tényezők NNNNyersfehérje (%) – optimum 20% NNNNyerszsír (%) – optimum 5% NNNNyersrost (%) – optimum 10% LLLLizin (%) – maximalizálandó MMMMetionin (%) – maximalizálandó KKKKalcium (%) – 2% FFFFoszfor (%) – 0,8% NNNNátrium (%) – maximalizálandó CCCCukor és keményítő (%) – maximalizálandó CCCCink (mg/kg) – maximalizálandó VVVVas (mg/kg) – maximalizálandó BBBBiotin (mg/kg) – maximalizálandó AAAA-vitamin (NE/kg) – NE/kg DDDD-vitamin (NE/kg) – NE/kg EEEE-vitamin (mg/kg) – maximalizálandó EEEEmészthető energia (Mj/kg) – maximalizálandó KKKKiszerelés (kg/zsák) – maximalizálandó EEEEgységár (Ft/kg) - minimalizálandó

A saját megoldás bemutatása (MÓDSZER)  Alapadatok gyűjtése  Adatbázis készítése  Pivottábla készítése  Coco tábla készítése

Az eredmények értelmezése (EREDMÉNY)  A rangsorok összesítése alapján az ár és a beltartalmi értékek nincsenek összhangban. A szakértőm eddig a legdrágább tápot választotta, gondolta, hogy az ár egyenes arányban van a minőséggel.