Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közvetlen költségek elemzése
Advertisements

„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
HTML nyelv Hiper-Text Markup Language 1. óra.
Hogyan készítsünk el egy COCO-t???
PIVOT kimutatás az időjárás előrejelzések pontosságáról Készítette: Takács Barbara GTK. II. KÖZG. 11. CS.
Felelősséggel a környezetért! Alapvetően azért nem erről szól a feladat! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Hegyes paprika Piaci árviszonyainak vizsgálata Készítette:
Antiparazitikumok jelene és jövője a kisállatpraxisban MSDay Budapest, április 10. Dr. Ózsvári László.
Túl drága e Magyarországon a gáz? Készítette: Balogh Renáta.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A lineáris programozási feladatok típusai és grafikus megoldásai
MFG-Pro váll-ir. rendszer bemutatása
Mérés és adatgyűjtés Kincses Zoltán, Mingesz Róbert, Vadai Gergely 10. Óra MA-DAQ – Műszer vezérlése November 12., 15. v
Mellár János 8. óra Április 2. v
Virtuális méréstechnika MA-DAQ műszer vezérlése 1 Mingesz Róbert V
HTML elemek Linkek, táblázatok és képek Forrás, amelyből össze lett állítva a prezentáció szövege és képei:
Etikai vétségek elemzése
Új félév, új kihívások!! 1. hét. A Tanár Úr elmondja, hogy milyen feladatot kellene csinálnunk a félév végére. 1. hét.
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki nagy örömére… 0. hét.
Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés. Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán.
Hasonlóságelemzés COCO használatával a MY-X elemzőben
Gazdasági informatika II.félév
GAZDASÁGI INFORMATIKA II.
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzés-alapú vizsgálat a COCO módszer használatával Készítette: Péter Gábor
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
A potenciál-modell.
Melyik a legkedvezőbb ár-teljesítmény arányú lótáp vemhes kancák számára? Szerző? Dátum? Apropó?
Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra.
A színek és formák nem engednek asszociálni a témára, ill. a háttér és a fehér betűk nem támogatják a láthatóságot!!! A magyartarka tenyészbikák Készítette:
Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam
Készítette: Dömötör Ádám. Az elemzés célja A kiválasztott nyolc internetszolgáltató internetes csomagjainak összehasonlítása Az összehasonlítással segíteni.
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzéssel támogatott értékbecslés ingatlanfejlesztők számára E-VALUATION - SUPPORTED WITH SIMILARITY ANALYSIS - FOR REAL.
Hozam-előrejelzés a gabonatermesztésben
Big Mac Készítette: Szilágyi Marianna. Fő szempont: Melyik országban a legmegtérülőbb a munkával töltött idő? 16 ország adatainak összehasonlítása és.
Konzulens: Dr. Pitlik László
Bababarát kórházak szolgáltatásainak elemzése Túl dominánsak a képek, Nincs szerző, dátum, A kiinduló állapot nem a kórházválasztás, kórházminősítés módszertani.
Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?
Készítette: Hajdú Julianna
A joghurtok Készítette: Timár Cecília. A joghurtokról általában A joghurtok rendkívül egészségesek az ember szervezet számára, ezenkívül a piaci eladási.
Kaliforniai paprika árváltozásának okai Készítette: Dér András.
GTK-GVAM 11-es csoport. Bevezetés 1. Mi a vizsgált probléma? 2. Ki a célcsoport? 3. Mi a várható hasznosság?
Indikátorok a Magyar Egészségadattárban
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 18.
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A LEADER PROGRAM MINT HELYI PARTNERSÉG KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON.
Gyakorló feladatok Mikroökonómia.
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
III. A termelés és értékesítés alakulásának elemzése
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
GAZDA – ÁLLATTARTÁA II. 14. Jellemezze a sertés hizlalását!
Tömeggyarapodás hasonlóságelemzése Melyik tápanyag összeállítás lenne a legmegfelelőbb sertések számára, minél nagyobb tömeggyarapodás elérése céljából.
Az IKR zrt által forgalmazott II
Gazdasági és PÉNZÜGYI Elemzés 5.
Gazdasági Informatika II.
Túl magas-e Magyarország CO 2 kibocsátása? Készítette : Vályi-Nagy Lilla Gvam I. évfolyam.
A termelés költségei.
Őszi búza vetőmagok összehasonlító elemzésének leírása Kanyó András.
Szent István Egyetem Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar Az EU- tagság és a gazdaság fellendülése közötti téves kapcsolat vizsgálata.
K OVÁCS ANDRÁS, Ph D. E GYETEMI ADJUNKTUS S ELYE J ÁNOS E GYETEM november 25. IX. MRTT Vándorgyűlés, Révkomárom Selye János Egyetem Gazdaságtudományi.
2. Előadás Tervezés, Tényezőkre bontás
A termelés költségei.
Az IKR zrt által forgalmazott II
Felelősséggel a környezetért! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?
Horvátországi szállások összehasonlítása Készítette: Herczeg Boglárka.
Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.
Az új konzerves eledel kínálatunk 2015 BEWI DOG – színhús válogatás BEWI DOG - húspástétom.
Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam.
Előadás másolata:

Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása

Készítette: Hajdú Julianna Kar:GTK Szak: GVAM Neptun: i16ioe Dátum: április 7

 A tervezett alkalmazás címe;  A feladat előtörténete;  A feladat megoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése;  A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása;  A feladat során 7 db száraz kutyaeledelt hasonlítottam össze;  A feladat során az attribútumok, vagyis az összehasonlítás szempontjai;  A feladat által érintett célcsoportok;  A feladat megválaszolása során várható hasznosság;  A válaszokat befolyásoló tényezők;  A saját megoldás bemutatása;  Az eredmények értelmezése;  Következtetés;  Az elemzés egyéb kimenetele, okai, céljai (vita);  A források, képek, és felhasznált irodalom; Tartalomjegyzék

A tervezett alkalmazás címe: Nagytestű kölyök kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraz kutyaeledelek összehasonlítása. Termékek összehasonlításának szempontjai:  Ár  Minőség  Beltartalom Forrásgyűjtés.  Internet  Állatorvos  Állattenyésztő

A feladat előtörténete Állattartók Állattenyésztők segítése az optimális táp kiválasztásában A feladat megoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése A tápok minősége A tápok összetétele A tápok ára

A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása (1) A feladat során 7 db száraz kutyaeledelt hasonlítottam össze, melyek a következők:  Royal Canin Maxi Junior 32,  Eukanuba Poppy & Junior Large Breed,  Happy Dog Supreme Junior,  Pro Pac Dog Large Breed Puppy,  Acana Poppy Large Breed,  Pedigree Junior,  Pro plan Puppy Large Breed

A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása (2) A feladat során az attribútumok, vagyis az összehasonlításom szempontjai a következők: Nagytestű kölyökkutya optimális fejlődéséhez szükséges száraz kutyaeledel ára, A napi etetési költség Az átlagos napi etetési mennyiség Az adott száraz kutyaeledel fehérje tartalma Az adott száraz kutyaeledel nyers zsír tartalma Az adott száraz kutyaeledel fontosabb vitamin tartalma (A, B, C, D, E)

Royal Canin Maxi Junior 32 Átlagos napi etetési mennyiség: 407,5g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 32%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 14%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: A vitamin:18mg/kg. B vitamin: 25,79mg/kg. C vitamin: 200mg/kg. D vitamin: 1,2mg/kg. E vitamin: 500mg/kg. A száraz kutyaeledel ára: 1357ft/kg.

Eukanuba Poppy & Junior Large Breed Átlagos napi etetési mennyiség: 447,5g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 26%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 14%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: A vitamin:15mg/kg. B vitamin: 0mg/kg. C vitamin: 200mg/kg. D vitamin: 9,2mg/kg. E vitamin: 200mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 1620ft/kg.

Happy Dog Supreme Junior Átlagos napi etetési mennyiség: 433,5g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 30%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 15%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:12mg/kg. –B vitamin: 82mg/kg. –C vitamin: 0mg/kg. –D vitamin: 1,2mg/kg. –E vitamin: 0mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 662ft/kg.

Pro Pac Dog Large Breed Puppy Átlagos napi etetési mennyiség: 407,5g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 22%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 12%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:12mg/kg. –B vitamin: 1,2mg/kg. –C vitamin: 0mg/kg. –D vitamin: 1,3mg/kg. –E vitamin: 0mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 1300ft/kg.

Acana Puppy Large Breed Átlagos napi etetési mennyiség: 635g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 32%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 14%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:20,4mg/kg. –B vitamin: 1,2mg/kg. –C vitamin: 150mg/kg. –D vitamin: 14mg/kg. –E vitamin: 230mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 780ft/kg.

Pedigree Junior Átlagos napi etetési mennyiség: 400g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 30%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 18%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:15mg/kg. –B vitamin: 0mg/kg. –C vitamin: 0mg/kg. –D vitamin: 0mg/kg. –E vitamin: 0mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 522ft/kg.

Pro plan Puppy Large Breed Átlagos napi etetési mennyiség: 500g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 29%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 15%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:17mg/kg. –B vitamin: 0mg/kg. –C vitamin: 150mg/kg. –D vitamin: 12mg/kg. –E vitamin: 0mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 1200ft/kg.

A feladat által érintett célcsoportok: Állattartók Állattenyésztők Állatorvosok Kutyák A feladat megválaszolása során várható hasznosság A Válaszokat befolyásoló tényezők  Az ár: minimalizálandó.  A fehérjetartalom nem érhet el egy bizonyos értéket: 26%.  A napi etetési költség és mennyiség minimalizálandó.  Az adott táp ásványanyagtartalma maximalizálandó kivéve a kalcium  Zsír tartalom és vitamin tartalom nem érhet el egy bizonyos értéket,

Saját megoldás bemutatása Excel dokumentum Word dokumentum COCOONLINE futtatás Az eredmények értelmezése Következtetés Az elemzés egyéb kimenetele, okai, céljai (vita):

Az eredmény Az eredmény megállapításához több szempontot is figyelembe kell venni. Lehet elméleti, gyakorlati és etikai szempont is. Az etikai szempontnál azt kell figyelembe venni, hogy a táp előállításához végeztek-e állatkísérleteket. Hosszabb vizsgálódás után kiderült, hogy az Eukanuba száraz kutyaeledel előállításához végeztek állatkísérleteket, de a többi tápnál nem, így ez a táp ebből a szempontból nem ajánlott. (forrás: A gyakorlati szempontot az állatorvosok és az állattartók adják. A legtöbb állatorvosi rendelőben csak Eukanuba terméket lehet kapni, míg a gazdik inkább a Pedigree felé hajlanak.

Az eredmény(2) Az elméleti szempont a tápok ára és beltertalma közti összefüggések alapján derült ki, melyet az Excel-s COCO munkalap és a Pivot kimutatás jól bemutat. A vizsgálat során kiderült, hogy az Eukanuba Puppy & Junior Large Breed túl értékeltnek bizonyult. A legolcsóbb termék a Pedigree Junior volt, mely összetétele megközelítette az elfogadható értékeket, a többi kutyaeledel összetételének értékei e két táp közötti értékei között található.

Források, felhasznált irodalom; Szöveg: Kép:

Képek

Képek(2)