Kapitány Gabriella – Dr. Lakatos Miklós A város és a városkörnyék kapcsolatának vizsgálata a népszámlálási adatok alapján 2006. október 26–27., Szeged.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A marketing információs rendszer
Advertisements

Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Az OH TÁMOP fejlesztései
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
Internetes attitűdváltozások a felsőoktatási hallgatók körében 2002–2007 Dr. Vig Zoltán augusztus 26.
A tanári munka sikerességének vizsgálata a pedagógiai attitűdök, a tanár-diák viszony és az iskolai élmények összefüggésrendszerében Indoklás.
A Palló Információs rendszer Internetes rendszer: Indulás: január Fejlesztők: Budapesti Művelődési Központ Támogató:
1 -40dB 20dB -20dB 0dB f h -2f h -1 fhfh f h +1 eheh v ≤ e h -e z -4.07dB A TETRA BÁZISÁLLOMÁS VEVŐBERENDEZÉSÉNEK AZ ANALÓG KÁBEL- TV SUGÁRZÁSSAL SZEMBENI.
"Virtuális utazás a számok tengerén" - Online adatbázisok és kiadványok a KSH honlapján "Virtuális utazás a számok tengerén" - Online adatbázisok és kiadványok.
Népmozgalmi adatbázisok
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
Matematika II. 1. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév/
A kibocsátási jelentések elkészítésével kapcsolatos tapasztalatok a Holcim Hungária Zrt. Hejőcsabai cementgyáránál június 27.Balatoni István.
A Csukáséri főcsatorna állapotfelmérése különös tekintettel a szennyvizekkel bekerülő tápanyagok hatására Dr.Fekete Endre ATIKÖVIZIG,Szeged.
Hatalom interdiszciplináris megközelítésben. Szeged, 2004.
AZ ÉGHAJLATTAN FOGALMA, TÁRGYA, MÓDSZEREI
Logisztika 6.előadás.
Szállítási feladatok Optimalitás vizsgálat
Ozsváth Károly NYME ACSJK Testnevelési Tanszék. II. Országos Sportinformatikai Szimpózium A sportinformatikai szimpózium előadásai kimondva.
OPERÁCIÓKUTATÁS Kalmár János, 2012 Tartalom A nulla-egy LP megoldása Hátizsák feladat.
Iskolák vidéki térségekben A társadalmi átalakulás történeti, kulturális beágyazottsága, ütközőpontjai a Kárpát medencében a XXI. század elején SOPRON.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A középvárosi dzsentrifikáció várospolitikai dilemmái
Hálózatok és településfunkciók MRTT konferencia okt ,Szeged Korompai Attila, Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdaságföldrajz Tanszék
Molnár Gábor, az MGE igazgatója
KBSZ SZAKMAI NAPOK Siófok, október Bajkó Erika kommunikációs vezető A KBSZ JELENTÉSI ÉS TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEI.
1 KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Budapest, március 30. dr. Gincsai János főosztályvezető A évi tevékenység összefoglalása.
Lázár László ÉRTÉKEK ÉS MÉRTÉKEK A vállalati erőforrás-felhasználás leképzése és elemzése hazai üzleti szervezetekben.
Monetáris programozás
A TORNATANÍTÁS, TANULÁS TESTNEVELÉS-ELMÉLETI KÉRDÉSEI
Az államigazgatási adatvagyon közcélú hasznosításának lehetőségei Kodaj Katalin.
A korhatár-besorolás hatósági gyakorlata
Dominancia versus versenyhatásteszt a fúziókontrollban Csorba Gergely GVH & MTA-KTI
Az intézményi kapacitások hatásai az oktatásszervezésre Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal ZMNE október 28.
Az esélyegyenlőséget szolgáló törekvések a törvényalkotásban, különös tekintettel az SNI témakörére.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 17., Szeged.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő.
EGY MÉRÉS NEM MÉRÉS? NEMZETI ÉS TELEPÜLÉSI SZINTŰ IFJÚSÁGI STRATÉGIÁK KUTATÁSI SZÜKSÉGLETEI Kádár-Csoboth Péter Nemzetközi trendek, új kihívások.
2008 február 26.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2008 január ● Módszertan Módszertan ● 15+ célcsoport  15+ célcsoport 
2007 július 24.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 június ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 augusztus 27.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 július ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2006 december 18.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2006 november ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 november 28.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 október ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
Kézdi Árpád Államháztartási Szabályozási Főosztály
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Új technológiák elterjedésének modellezése
A zene transzfer hatása a roma gyermekek tehetséggondozásában
Rendszerek stabilitása
Pedagógiai munka a Nevelési Tanácsadóban
Hajdics Antónia Államháztartási Szabályozási Főosztály
AZ UNIÓS TAGÁLLAMOK IDŐARÁNYOS ABSZORPCIÓS TELJESÍTMÉNYE BUDAPEST JABLONSZKY GYÖRGY.
Budapesti liturgiai felmérés 2012 Válaszadók száma: 26 fő.
1169/2011/EU jelölési rendelet
Magyar Controlling Egyesület Nyíregyháza, 2006 október Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdasági Kar MCE Konferencia 2006 A controlling.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
Horthy Miklós.
Szakértői bizonyítás a büntető eljárásban
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
A munkanélküliség problémája Szabadkán - frissen végzettek álláskeresési problémái - Szekció: Társadalmi problémák a városokban Előadó: Kovács Krisztina.
Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár Kézdivásárhely Olvasási és kölcsönzési szokások 2006, 2014 Vántsa Judit Szentendre,
SMART KÖZLEKEDÉS A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉSBEN Buzási Attila Szalmáné Dr. Csete Mária Dr. Németh Bálint
„R” helyett „Q”? – Új lehetőségek a faktoranalízis alkalmazásában
ORSZÁGOS FELNŐTTKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Dr. Lakatos Miklós A foglalkoztatottak közlekedési szokásai Magyarországon a 2011.évi népszámlálás adatai szerint.
Népesedési folyamatok I. rész
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
A marketinginformációs rendszer
Készítette: Werb Józsefné Regionális konferencia: KECSKEMÉT Külföldi tanulmányút: Mérés-értékelés fejlesztési terület NORVÉGIA OSLO október 14 -
Előadás másolata:

Kapitány Gabriella – Dr. Lakatos Miklós A város és a városkörnyék kapcsolatának vizsgálata a népszámlálási adatok alapján október 26–27., Szeged

A népszámlálások, részint teljeskörűségük okán, részint a népszámlálási kérdések által felölelt területek sokszínűségével a város és a városkörnyék kapcsolatainak olyan sajátos vizsgálatára adnak lehetőséget, amelyek más rendelkezésre álló adatforrásból vagy nyilvántartásból nem végezhetők el. Bár a folyamatos adatszolgáltatások és nyilvántartások számos információt tartalmaznak a területi kapcsolatokról, valamely terület népességéről stb., elsődleges céljuk a naprakészség, az aktualitás, tehát – elvileg – mindig a legfrissebb információt tartalmazzák, a friss információ viszont „felülírja” a régit. A változások tehát ezekből az adatokból nem követhetők nyomon. Ugyanakkor a területi kapcsolatok értékelésében, értelmezésében rendkívül nagy szerepe van annak, hogy nyomon követhessük e kapcsolatok időbeli alakulását, fejlődését.

Az előadás igyekszik mind teljesebben bemutatni azokat a témaköröket – első- sorban Szeged és környékének példáján –, amelyekben a népszámlálások és a népszámlálási jellegű adatfelvételek ilyen speciális, más forrásokból nem, vagy csak szűkebb körben, pl. egy kis mintára kiterjedő szociológiai vizsgálattal megszerezhető információkat nyújtanak.

Köszönöm a figyelmet!